chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
zhanam sa po novych plastoch, podmienky: suchy tvrdy podklad, polne cesty 40% a asfalt 60%, mali by byt co najrychlejsie, vlani som jazdil Nobby Nic vpredu a Racing Ralph vzadu - NN nevyhovoval koli odporu cize ak nie je nieco vhodnejsie ako RR tak tento rok pojdem znova do neho
to, ze pojdu na celopruziak neriesit, do terenu prichystane Nevegaly od Kendy
viete o niecom?
kkk5: dik za info, tak preto su tak lahke .. zrejme nieco podobne ako Furious Fred .. nevies nahodou sirku ? Inak Barro Marathon mam tiez, ale 2.1, myslim, vyzeraju dobre, tak uvidime , este som sirku nemeral.
Radek: Rocket Ron .. je na asfalte a tvrdom povrchu rychlejsi nez Racing Ralph, vaha 480g (performance verzia), 420g evo verzia. Ma aj slusne stuple, nie je to semislick. Ale vzadu ide tiez dole, a na kamenistych sotolinach extremne rychlo. Inak XC Dry 2 su tiez velmi rychle a na tvrdom drzia a su lacne a vzadu aj dlho vydrzia. Len ako som pisal .. mokro nie je pre ne.
Potom mi pls. zmeraj, lebo zatial mne to vychadza ze na moj vkus budu akurat .. podla toho cisla co geax uvadza, sice nesedi s realom, ale ak porovnavam ostatne modely. Akurat, ze aj na webe geaxu aj na tomto obrazku ten dezen vyzera ako keby som si mal kupovat uz zjazdeny plast .. obvykle vzadu ked takto vyzera, tak uz uvazujem o vyhodeni
CraObs: nahodil som TNT Datura od Geaxu a zatial som velmi prijemne prekvapeny. Klasicky tubeless a bez kvapaliny sfukuje menej ako Albert od Schwalbe, ktory sa tvari ako cisty tubeless. Vaha vyborna, sedi s udajom od vyrobcu, oznacenie 2.2" a su o asi 1mm sirsie ako 2.25" Alberty. Som zvedavy ako pojdu na snehu ... stuple to ma take, ze traktor pukne od zavisti .. 860g na takyto plast je uplne bombova vaha
ako dlho vydrzia tie karmy?
jazdim 50/50 asfalt a teren a hladam plast, co mi vydrzi co najdlhsie...aj ked bude trochu tazsi...slupky ako furious fred nechcem
rozmyslam este nad ritchey z-max WCS...z-max comp mi vydrzali asi 6000km, ale vraj WCS su nieco ako FF...mate niekto s nimi skusenosti?
Karmy sú veľmi rýchle plášte, na trochu vyššom tlaku vďaka nadrobno osadenému dezénu idú fakt super. V teréne sú v zadu OK, vpredu už trochu menej. To je tá daň za rýchly dezén. Dolu nejdú nejako extra rýchlo, mám ich na zimáku doteraz.
tie na fotke maju 3-4tisicky za sebou a este nieco vydrzia. Maju za sebou aj dost asfaltu (20-30%). Je to vsak len zakladny model s drotenou patkou. Valivy odpor sa mi zdal celkom slusny, ale necitil som sa na nich isto pri vacsom klopenii v zakrutach, tiez na korenoch a celkovo sa mi zdalo, ze v priecnom smere moc nedrzia. Tiez na mokrom podklade nic moc. Myslim ale, ze kevlarova s DTC (LP3 + StickE) zmesami by to mohla riesit a aj zivotnost by nemusela byt o moc horsia ako u tej drotenej verzii. 2" skladacia ma aj slusnu vahu. Tie moje som nevazil, ale nezdali sa mi byt tazke.
chcem sa opytat na plaste 26 palcove predne vyslovene do snehu resp na prerazanie snehovej prykryvky (povedzme max do hr. 20 cm ) teraz mam maxisa wetscream 2.2 na dolekopec ok, ale na rovinke mam pocit ze zbytocne zvysuju odpor snehu tie stuple co ma aj ked su nafunane na max , zadny plast volim sirsi 2.35-2.5 s drapovym dezenom na dobry a stabilny zaber (ten menit nebudem )
zaujima ma vas nazor na predny plast vyslovene na real xc, ziadne vyjazdene cesticky , iba luka a sneh ( taka pretlacana zo snehom )
Moj nazor je taky, ze si z nas robis prdel Ak sa chces hrat na lado(sneho)borec tak si daj dopredu taky 1,2" plastik a budes rezat az z toho umres. Jedine spešl plaste su tie klincaky Pozri si na com jazdil Kopka a nebudes mat take blbe otazky.
blbe otazky ? ocuj brzdi kamo , ja si myslim ze som sa spytal na to co ma momentalne trapy a ked sa chces vyvysovat preco odpovedas ? (ci prave preto ? )
chlapy nikto tu nebrazdi luky zasypane snehom ? ja to mam namiesto trenazera
dikes ech len ta cena hehe
no nist snad postaci len princip snehoborca , vpredu tensie max1,9 a vzadu to co mam 2.5 ale nie je sirsi ako 2.35 swablik ... zeberem a fotak a zajtra snad volaco zvladnem aj cvaknut z vypravy za kontinualnym tocenim kombinovanym s vyrovnavanim stability biku ..... ak ma nahodou niekto taketo iste zmyslanie kludne piste co obuvate .....
no dobre ale nemyslim si ze po luke kde je 20 cm snehu si mozem dovolit oba plaste tenke , moja predstava je taka ze dopredu tenky uzky a do zadu pre zaber sirsi plast ale asi sa mylim co ?
skusim na skusku zhodt toho weta a nahodim tam nejaku nonane 1,9 do predu a uvidim ak to pojde na pikacu dam vediet .....
blbe otazky ? ocuj brzdi kamo , ja si myslim ze som sa spytal na to co ma momentalne trapy a ked sa chces vyvysovat preco odpovedas ? (ci prave preto ? )
Janosik tak po :
1. Ano bola to blba otazka pretoze o zimnych plastoch sa tu popisalo na mraky tak citaj
2. Nie som tvoj kamo
3. Nevyvysujem sa, preto som ti poradil uzky plast 1,2" do predu kedze vzadu vozis balon 2,35 - 2,5
Takze nabuduce sa nauc citat a este pred tym jako zalozis novu temu skus si nieco aj pohladat.
Dudo ti poradil presne to iste
Aby si nepovedal tak si klikni search.php?keywords=zimne+plaste&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=H%C4%BEada%C5%A5
edited : ohladom toho balonu ten mam predsa vzadu .....
v predu mam 2.2 wetscream a ten chcem vymenit za nieco co bude mat mensi odpor, ked prerazim sneh prednym zadny plast ide po stope predneho ak moc nekyvem riaditkami takze vzadu uz odpor nie je tak velky .....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to, ze pojdu na celopruziak neriesit, do terenu prichystane Nevegaly od Kendy
viete o niecom?
Radek: Rocket Ron .. je na asfalte a tvrdom povrchu rychlejsi nez Racing Ralph, vaha 480g (performance verzia), 420g evo verzia. Ma aj slusne stuple, nie je to semislick. Ale vzadu ide tiez dole, a na kamenistych sotolinach extremne rychlo. Inak XC Dry 2 su tiez velmi rychle a na tvrdom drzia a su lacne a vzadu aj dlho vydrzia. Len ako som pisal .. mokro nie je pre ne.
edit: v skutocnosti sa mi zda, ze je tam vacsi rozdiel ako na obr.
CraObs: nahodil som TNT Datura od Geaxu a zatial som velmi prijemne prekvapeny. Klasicky tubeless a bez kvapaliny sfukuje menej ako Albert od Schwalbe, ktory sa tvari ako cisty tubeless. Vaha vyborna, sedi s udajom od vyrobcu, oznacenie 2.2" a su o asi 1mm sirsie ako 2.25" Alberty. Som zvedavy ako pojdu na snehu ... stuple to ma take, ze traktor pukne od zavisti
jazdim 50/50 asfalt a teren a hladam plast, co mi vydrzi co najdlhsie...aj ked bude trochu tazsi...slupky ako furious fred nechcem
rozmyslam este nad ritchey z-max WCS...z-max comp mi vydrzali asi 6000km, ale vraj WCS su nieco ako FF...mate niekto s nimi skusenosti?
chcem sa opytat na plaste 26 palcove predne vyslovene do snehu resp na prerazanie snehovej prykryvky (povedzme max do hr. 20 cm ) teraz mam maxisa wetscream 2.2 na dolekopec ok, ale na rovinke mam pocit ze zbytocne zvysuju odpor snehu tie stuple co ma aj ked su nafunane na max , zadny plast volim sirsi 2.35-2.5 s drapovym dezenom na dobry a stabilny zaber (ten menit nebudem )
zaujima ma vas nazor na predny plast vyslovene na real xc, ziadne vyjazdene cesticky , iba luka a sneh
chlapy nikto tu nebrazdi luky zasypane snehom ? ja to mam namiesto trenazera
http://www.bikemania.sk/sport/plaste/26/schwalbe-plast-26-x-175-47-559-marathon-winter.html?page_id=2462
akykolvek uzky plast, v nedelu som skusal NobbyNic 1,8 - sqela volba
no nist snad postaci len princip snehoborca , vpredu tensie max1,9 a vzadu to co mam 2.5 ale nie je sirsi ako 2.35 swablik ... zeberem a fotak a zajtra snad volaco zvladnem aj cvaknut z vypravy za kontinualnym tocenim kombinovanym s vyrovnavanim stability biku ..... ak ma nahodou niekto taketo iste zmyslanie kludne piste co obuvate .....
a citat vies?
skusim na skusku zhodt toho weta a nahodim tam nejaku nonane 1,9 do predu a uvidim ak to pojde na pikacu dam vediet .....
Janosik tak po :
1. Ano bola to blba otazka pretoze o zimnych plastoch sa tu popisalo na mraky tak citaj
2. Nie som tvoj kamo
3. Nevyvysujem sa, preto som ti poradil uzky plast 1,2" do predu kedze vzadu vozis balon 2,35 - 2,5
Takze nabuduce sa nauc citat a este pred tym jako zalozis novu temu skus si nieco aj pohladat.
Dudo ti poradil presne to iste
Aby si nepovedal tak si klikni search.php?keywords=zimne+plaste&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=H%C4%BEada%C5%A5
v predu mam 2.2 wetscream a ten chcem vymenit za nieco co bude mat mensi odpor, ked prerazim sneh prednym zadny plast ide po stope predneho ak moc nekyvem riaditkami takze vzadu uz odpor nie je tak velky .....