chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Bol som to kupit kellys nemal ako keby nevedel co to je ale vybral som si podla dezenu kenda kinetics 26x2.1 za 8.30€,dve duse longus a uvidim ci budem furt chytat defekty,mozem dat na predek ten michelin ? Nebudem aj tam furt chytat defekt?
Proti defektom tu už bolo poradené: Staršiu nepoužitelnú dušu použi ako vložku do plášťa, ja som to urobil tiež a zatial sa mi defekty vyhýbajú. Vyrezal som ventil a sekundovým lepidlom som na pár miestach prilepil do plášťa dušu. Nasadil na ráf vložil novú dušu, nafúkol a jazdím.
ja tlakujem na cca 3 - 3,2 baru. Keď som mával na 2 - 2,5 baru tak som mal častejšie defekty. Ale ktovie čím to v skutočnosti bolo. Každopádne menšie tlaky dávam iba do blata
ja by som sa bál voziť vyššie tlaky v teréne. Viď posledné strany demolácií a roztrhaný schwalbe (tiež jazdený po kameňoch na viac ako 3baroch). Pri takom tlaku sa to môže hravo stať, kameň sa zapichne a vytrhne celú bočnicu. Nehovorím že pri nižších tlakoch sa to nestane no je vždy pravdepodobnejšie že cviknem dušu alebo plásť, no radšej vymením dušu ako budem tlačiť 20km.
za 14r jazdenia sa mi to nestalo. a to vozim tiez 3ku na oboch, v predu obcas 2,5 ak je mokro... pri nizsich tlakoch mam pocit plavania biku ked sa do neho opriem..
v minulosti som jazdil 2,3 ale to bolo na pevnejsich plastoch IRC
je to aj z hladiska fyziky pravdepodobnejsie ze to roztrhnes nabombovane. Menej nafukany plast je poddajnejsi v terene, cize ostrej prekazke akoby lahsie "uhne" tj. lahsie sa stlaci aj na boku a ostra prekazka tym padom tazsie prekona pevnost tkaniny na bocnici. Pri vyssom tlaku plast pri strete s prekazkou na nu viac tlaci, cim vlastne prispeje k demolacii. Ale ako som uz pisal stokrat pred tym, treba mat na to proste stastie. Niekto znici dva plaste za tyzden, inemu sa to nepodari za celu zivotnost.
Pri 85 kg a 15 kg biku jazdím 2 bary (30 psi) vpredu a 2,3 baru (35 psi) vzadu. Teraz som prešiel na bezduše, tak to pôjde ešte asi kúsok nižšie. Ale je možné, že tie plášte sú pevnejšie ako nejaké ľahšie (Maxxis Minion ST 2,35 drôt + Maxxis Ardent 2,25 kevlar). Plávať neplávajú, drží to v pohode. Len na asfalte sa mi zdajú trochu lenivejšie, tomu sa ale snažím vyhýbať tak ma to moc netrápi. Prípadne pred dlhším presunom dofúknem a potom v teréne zase sfúknem.
tak zalezi aj od hmotnosti cloveka, ak mas s bikom 100kg, das ine tlaky ako pri 80kg
A zalezi aj od pumpy. Mal som lacnejsiu servisnu podla ktorej som fukal 2bary, ani som ale nevedel a jazdil som na 1,5baru lebo ten manometer bol úplne zlý. Teraz na novej už 2 bary sú tvrdé ako sviňa Astro chcel max, čiže to bolo ako betón.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a niečo takéto?
http://www.worker.sk/1823/plast-kenda-26x1-95-k-898-cierny
S tebou to musi krasne skakat cez kazdy kamienok.
v minulosti som jazdil 2,3 ale to bolo na pevnejsich plastoch IRC
Presne toto je dôvod prečo aj ja jazdím vysoké tlaky. Navyše pri nižších tlakoch som mal defekty akosi častejšie.
Mám...
A zalezi aj od pumpy. Mal som lacnejsiu servisnu podla ktorej som fukal 2bary, ani som ale nevedel a jazdil som na 1,5baru lebo ten manometer bol úplne zlý. Teraz na novej už 2 bary sú tvrdé ako sviňa
skusim to preverit nejakým takomerom