chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Tensie plaste ? Okrem toho ze je tam mensi odpor ma este nejaku vyhodu ? Vacsi plast musi mat predsa lepsiu trakciu a musi lepsie drzat hlavne v predu ci ?
Na snehu je to asi zložitejšie - buď fatbike, alebo na klasický bicykel radšej užšie plášte a nehľadať hlboký sneh
Viete mi poradiť nejaké plášte na MTB bicykel, najlepšie 2,1
jazdím:
60% poľné cesty, nespevnené cesty,kamenisté cesty,plné prachu,... (blato len veľmi zriedka) dosť sa tu v okolí vyskytuje sklo na poľných cestách (jazdím celoročne takže aj po snehu)
40% betón/smola/asfalt a iné spevnené cesty
max cena plášťa 60€/1ks (bezdušové nechcem)
Tensie plaste ? Okrem toho ze je tam mensi odpor ma este nejaku vyhodu ? Vacsi plast musi mat predsa lepsiu trakciu a musi lepsie drzat hlavne v predu ci ?
Do snehu platí to, čo aj do blata- čiže úzke plášte s vysokou vzorkou (napr. každý výrobca robí svoju variantu). Ale od istej hĺbky ťa už ani toto nespasí.
na no tubes som poslednu zimu skusal geax barro mud (26x1,7) realne boli uzsie, cca ako 1,5" , vyrazna zaberova vzorka, makka zmes. Stale som citil podklad, aj v hlbokom snehu, velmi dobre rezali stopu. No na asfalt by som ich velmi netahal. copyrightevolutioncycles.co.nz evolutioncycles.co.nz
V blate sú dobre hodnotené napr. Maxxis Beaver, pričom by stále mali mať "nádych univerzálnosti" a vyslovene utrpenie by to nemalo byť nikde mimo asfaltu.
Tento je veľmi úzky, ale veľmi lacný a mne sa s ním jazdilo dobre aj na asfalte/koreňoch/suchom povrchu atď. http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-country-mud-2-0-drat/3779 Dokonca ho mám vpredu na jednom bicykli V podstate dozadu by som ho skôr odporúčal, nenabalí sa tam tak bordel a grip pri rozumnom tlaku bude akceptovateľný. Isto by si s nim prešiel viac ako s nejakým balónom v blate a pod.
Ak to chceš ozaj používať bez duše, tak výber bude zložitejší. Ja by som na tieto extrémne podmienky volil nejaké riešenie s dušami, kilometrov veľa nenazbieraš a odpadnú zbytočné starosti.
okolo 2? to si rovno kup ice spiker pro za 100eur/ks lebo inak su to vsetko iba XC plaste a jazda snehom bude len kompromis. Ja som jazdil v snehu aj na schwalbe rocket ron a racing ralph ale istotu som s nimi nemal, potom michelin wildrockr- v hlbokom snehu kde nechytal podklad to bola katastrofa, asi najlepsie sa mi jazdilo s continental x-king a mountain king, no iba ked boli nove a na cerstvom snehu po pedale. Ale akonahle prisiel lad tak nepomohlo nic.
Peter, všetko tu už bolo písané. Ale v skratke- jazdné vlastnosti v suchom terene su dobre, v mokrom az na mokre korene tiez dobre, v snehu (čerstvom) tiež v pohode, odolnosť dobra, životnosť veľmi dobrá (majú relatívne tvrdú zmes). Jedine si dávaj pozor na mokrom asfalte a podobných klzkých povrchoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na snehu je to asi zložitejšie - buď fatbike, alebo na klasický bicykel radšej užšie plášte a nehľadať hlboký sneh
jazdím:
60% poľné cesty, nespevnené cesty,kamenisté cesty,plné prachu,... (blato len veľmi zriedka) dosť sa tu v okolí vyskytuje sklo na poľných cestách (jazdím celoročne takže aj po snehu)
40% betón/smola/asfalt a iné spevnené cesty
max cena plášťa 60€/1ks (bezdušové nechcem)
zatiaľ to naj čo som jazdil
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
26,99 € savings
MOC 44,99 €Do snehu platí to, čo aj do blata- čiže úzke plášte s vysokou vzorkou (napr. každý výrobca robí svoju variantu). Ale od istej hĺbky ťa už ani toto nespasí.
Tento je veľmi úzky, ale veľmi lacný a mne sa s ním jazdilo dobre aj na asfalte/koreňoch/suchom povrchu atď. http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-country-mud-2-0-drat/3779
Ak to chceš ozaj používať bez duše, tak výber bude zložitejší. Ja by som na tieto extrémne podmienky volil nejaké riešenie s dušami, kilometrov veľa nenazbieraš a odpadnú zbytočné starosti.
Michelin MUD Enduro Magix Competion line 29x2,25 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
76,99 €
MOC 85,99 €(Jazdné vlastnosti v teréne,v snehu,na betóne, odolnosť voči defektom,životnosť,...)
Ďakujem
Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €Ďakujem
Schwalbe plášť NOBBY NIC 27.5x2.40 (62-584) TLR plášť, kevlar
38,99 €
MOC 44,99 €