chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Pani, poprosim o radu.
Moja najkrajsia polovicka vyfasovala svoj prvy akoze ozajstny horsky bicykel, no riesim este jeho obutie.
Parametre: 55 kil, nenarocna jar, leto, jesen rodinna cyklistika - asfalt, spevnene aj nespevnene cesty, ziadne prudke vyslapy a zjazdy, no neda sa vylucit, ze obcas sa nejaka ta trava, mlaka, kamene, listie a nejaky ten blatisty bordel od lesnikov vyskytne.
Kvoli pohodlnosti jazdy volim rozmer 2.25 a hladam nejake zakladne obutie vhodne na tento ucel.
Favoritom mi pripada byt Smart Sam http://www.koloshop.sk/pneumatiky,-plaste-mtb-26--plaste-134/schwalbe-smart-sam-performance-26--mtb-plast-drat/
Na take to domace "zvykani" je Smart Sam idealny. Jazdil som ho poslednu sezonu a nemam vyhrady, okrem toho, ze mokry podklad mu moc nejde. Ale to mohlo byt aj medzikusom .
Vydrz bola OK a mal som jeden defekt a to som ich nesetril.
smart sam jazdim 1,6" minulu sezonu asi 5-6tis km a 4-5x defekt. ale vzdy v nom bolo sklo a raz zelezna spona.
idealny univerzal da sa pojazdit aj v lese a nie je pribrzdeny na asfalte. len regulujem tlak podla potreby.
Krátka skúsenosť s Smart Sam 2,1 (Performance). Pocitovo rýchle, vyzerajú že dlho vydržia, neskúšal som ich na mokru, ale aj za sucha boli situácie, kde boli neisté. Najmä predné koleso pri pomalých, technickejších zjazdoch a prudších brzdeniach, zadné fajn. Váha je vyššia,takže na defekty by nemali byť náchylné. Dozadu podľa mňa super, dopredu len na opatrnejšie jazdenie.
Zdravím. Mám crossový bike Torpado s ráfikmi 622x21 ale jazdím prevažne terén a moje tenké 700x38c plášte ma ohromne "múčnia". Chcel by som sa spýtať, či na tento ráf viem dať 29' plášte, či to je rovnaká veľkosť a do akej šírky sa pomestia? Napr. či by som na ten ráf navliekol Schwalbe Smart Sam 29x2.10 alebo 29x1.75? Díky moc.
ja jazdim na starej Liberte Smat Samma s rozmerom 38-622 a drzalo to fajn, poptripade ak chces este viac stuplov, trakcie aj v blate tak potom jednoznacne CX PRO 30-622
Tiez sa pridavam k spokojnym so smart sam-om 29x2,25 za sucha na spevnenych cestach , asfaltkach, suchy les su uplne paradne. V blate maju problem, nechce sa im a zabaraju sa
u Sama je v strede behúňa ten takmer neprerušovaný kárový vzor - čo spôsobuje, že sú na tvrdom podklade (asfalt) tiché, ale na mäkkom/klzkom podklade sa šmýkajú viac ako klasické "štupľovky" (aspoň kým nezaberú tie bočné štuple)...
Jazdim trochu tvrdsie, zvycajne jazdim asfalt-les-asfalt a ked vojdem do lesa s tvrdymi plastmi zvycajne zabudnem sfuknut a akonahle nabalia blato tak uz to je v prdeli a tazko sa jazdi.
to maš štandartný rozmer 28 a 29noveho rafiku plášť tam dáš v pohode len či vlezie do rámu a vidlice.. treba si zmerať či mač v najširšom mieste ramu na urovni plašťa dostatok miesta aspon 60mm a od rafiku po vrch obluku na ráme tiež ak dáš plašť 2,0 čo je cca 50mm na širkua výšku treba aspon 7-10mm rezervu od ramu.. čo mam aobavu že nebude
napríklad opačne do 26koveho rámu vlezu 29 kolesa, ale jedine s uzkym 28 plaštom o šírke do 35mm a nízkym dezenom
Chcel si napísať kevlarovú, nie uhlíkovú. Niekedy sú plášte čaptavé. Je to vada. Ale pokiaľ sa netrhajú (nepraská oslabená kostra) a nieje to veľmi výrazné a nehádže to pri jazde...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aha tu ich maju....
http://www.cyklodoplnky.sk/cyklodoplnky-sk/eshop/1-1-Diely/176-3-MTB-26/0/GEAX
Moja najkrajsia polovicka vyfasovala svoj prvy akoze ozajstny horsky bicykel, no riesim este jeho obutie.
Parametre: 55 kil, nenarocna jar, leto, jesen rodinna cyklistika - asfalt, spevnene aj nespevnene cesty, ziadne prudke vyslapy a zjazdy, no neda sa vylucit, ze obcas sa nejaka ta trava, mlaka, kamene, listie a nejaky ten blatisty bordel od lesnikov vyskytne.
Kvoli pohodlnosti jazdy volim rozmer 2.25 a hladam nejake zakladne obutie vhodne na tento ucel.
Favoritom mi pripada byt Smart Sam
http://www.koloshop.sk/pneumatiky,-plaste-mtb-26--plaste-134/schwalbe-smart-sam-performance-26--mtb-plast-drat/
no vaham aj nad starym Ralphom, dnes Rapid Robom
http://www.koloshop.sk/pneumatiky,-plaste-mtb-26--plaste-134/schwalbe-rapid-rob-kevlarguard-26x2,25--mtb-plast-drat.html
Takisto neviem, ci ma zmysel vyrabat kombinaciu plastov dopredu/dozadu
Nejake nazory na tuto volbu, nejake dalsie idey na obycajne obutie do 15€/kus?
Vydrz bola OK a mal som jeden defekt a to som ich nesetril.
idealny univerzal da sa pojazdit aj v lese a nie je pribrzdeny na asfalte. len regulujem tlak podla potreby.
napríklad opačne do 26koveho rámu vlezu 29 kolesa, ale jedine s uzkym 28 plaštom o šírke do 35mm a nízkym dezenom
ktoré myslíte, že sú lepšie? Jazdím hlavne terén ale taký lajtovejší