chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
tak na cestaku mam 19ky rafiky a obujem aj 23mm plašť, na 17ku v pohode tiež ale doležite je aký tlak znesu, lebo MTB rafik znesie podstatne menej, ako cestacky, kde sa bežne fuka na 8... ,aby ti ten tvoj neotvorilo ako škeblu pri tenkom plašti
Ktory plast z tychto kandidatov na zimu? Jedine kriterium aby bol co najsirsi (v ramci 2.4palca) a co najbalovanetejsi. Predbezne pre mna Xking ale paci sa mi aj michelin a maxxis.
dopredu Specialized Butcher 2,3 - bude sa ti zdat ze to je taky isty ako minion, ale zdanie klame,, neuveritelne dobre sa odvaluje... dobre nafukas, vybezhes na hreben, podfunes a jazdis cely den,,, bez problemov som daval 80 km vylety.... vravim z vlastnej skusenosti, jazdil som aj miniona, vydrzal mi jednu jazdu,. a presne ako vravis,, kotva....
dozadu Maxxis Ardent. dobresa odvaluje, ma sipovy vzor....a drzi celkom fajn... i ked ti ludia zacnu pisat ze v blate vobec nedrzi, ale ktory bezny plast ti v blate drzi?? musis mat plast priamo nato, ako napr schwalbe mud marry, ale ten zasa nemozes jazdit normalne, kotva.....
a ked mas problem jazdit plaste od 2 roznych znaciek tak daj dopredu aj dozadu butchera a mast to.... kamos to jazdi a nemoze si vynachvalit.. ja jazdim castejsie na xccku s plastami 2,0 a on s tymi butchermi mi v pohode stiha,, niekedy mam pocit ze ide iba po vrchnych zuboch a doslova ako na korculach a ja sa musim nahanat za nim.....
Mam pocit, ze tie plaste su strasne kotvy, pomaly odvaluju. Hladam nieco rychlejsie s tym, ze toto si necham na nejake tazsie tereny.
Podla MAXXIS stranky ma ten Minion DHR2 1,3 kg !
Viete mi poradit nieco rychlejsie/lahsie ?
Bude to na 30mm rafy.
S tým predkom si sa asi pomýlil, nie? Lebo DHR je určený dozadu, ako písal aj large, dopredu je DHF no daj nejaký v trailovej verzi, ten váži cca 800-900 gramov a je to dobrý držiak.
nepomylil, teda ak popisok k bajku neklame (Strive CF 7.0). Musim sa na to dnes pozret, ci to je fakt DHR2. Ked som to daval na bezduse, tak ma nenapadlo odvazit plaste...
Ja som predtym na Spectrale jazdil Continental Mountain king 2,4 vpredu a to sa valalo o poznanie lepsie a celkom to aj drzalo.
silva v com je lepsi ako butcher? ja len ze ten fat albert nema skosene hrany, ani moc vyskoceny stredovy behun ako butcher... podla mna si sa iba moc najedla a mala silu v nohach
Rumakk lepsi od butchera v zmysle, ze lepsie drzi, podstatne lepsie a co sa tyka nejakeho zvyseneho odporu som si nic extra nevsimla , to je zaujimavejsie skor na zadnom kole, tam zatial nemam favorita, priebezne jazdim conti trail king lacnu verziu
Zháňam plášť dozadu na blato/sneh. Niečo som študoval a naviac sa mi pozdáva maxxis beaver. Tak by som bol rád za nejakú skúsenosť. Teraz mám minion ss. Ďakujem
Blato a sneh?Velke stuple.Pozri co jazdi Marinada cez zimu a daj na jeho rady/skusenosti.
Wet scream ,alebo Dirty Dan je tusim nieco podobne.Ale su to tazke plaste.
Nenapisal si presne ake blato,sneh myslis.
Keby slo len o tlak, tak ma to netrapi. Ale presiaka tmel ( asi len urcita jeho zlozka ) a potom uschne.
tiez mi zacal slzit dhf exo tr. nie tak ako na foto ale kvapky a flaky vidno. odjazdena cela sezona ale dezen je ako novy. vzadu mam ten isty a ten neslzi vobec a to je vyrazne zodratejsi. predok zacal hned ako som ho dofukal. tmel mam No tubes.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teraz mam:
vpredu: MAXXIS MINION DHR II 2.4 - TR | EXO | 3C MAXXGRIP 1315 g
vzadu: MAXXIS MINION SS 2.3 - DUAL | TR | EXO | Silkworm | 60 tpi 765g
Mam pocit, ze tie plaste su strasne kotvy, pomaly odvaluju. Hladam nieco rychlejsie s tym, ze toto si necham na nejake tazsie tereny.
Bude to na 30mm rafy.
dozadu Maxxis Ardent. dobresa odvaluje, ma sipovy vzor....a drzi celkom fajn... i ked ti ludia zacnu pisat ze v blate vobec nedrzi, ale ktory bezny plast ti v blate drzi?? musis mat plast priamo nato, ako napr schwalbe mud marry, ale ten zasa nemozes jazdit normalne, kotva.....
a ked mas problem jazdit plaste od 2 roznych znaciek tak daj dopredu aj dozadu butchera a mast to.... kamos to jazdi a nemoze si vynachvalit.. ja jazdim castejsie na xccku s plastami 2,0 a on s tymi butchermi mi v pohode stiha,, niekedy mam pocit ze ide iba po vrchnych zuboch a doslova ako na korculach a ja sa musim nahanat za nim.....
Teraz mam:
vpredu: MAXXIS MINION DHR II 2.4 - TR | EXO | 3C MAXXGRIP 1315 g
vzadu: MAXXIS MINION SS 2.3 - DUAL | TR | EXO | Silkworm | 60 tpi 765g
Bude to na 30mm rafy.
S tým predkom si sa asi pomýlil, nie? Lebo DHR je určený dozadu, ako písal aj large, dopredu je DHF no daj nejaký v trailovej verzi, ten váži cca 800-900 gramov a je to dobrý držiak.
nepomylil, teda ak popisok k bajku neklame (Strive CF 7.0). Musim sa na to dnes pozret, ci to je fakt DHR2. Ked som to daval na bezduse, tak ma nenapadlo odvazit plaste...
Ja som predtym na Spectrale jazdil Continental Mountain king 2,4 vpredu a to sa valalo o poznanie lepsie a celkom to aj drzalo.
Dik pozrem ten DHF
silva
aku verziu mas ? Schvalbe som dlho nejazdil, ale myslim, ze maju performance/evolution verzie. Oplati sa doplacat ?
ten Fat albert sa mi pozdava a da sa objednat aj tu v shope:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-fat-albert-front-tl-easy-ss-27-5x2-35-mtb-plast-kevlar.html
Fat albert vyzera byt lahsi nez ten DHF, predpokladam, ze aj rychlejsi. Na karpaty asi bude bohato stacit.
Ak by niekto hladal:
https://www.amazon.de/Schwalbe-Reife-Albert-Front-11600848/dp/B01BVMP7C6
Postovne zadarmo potesi tiez
a pacestar do zadu, mam aj zadny ale ten si nechavam a nejake blatove orgie, to bola vrciaca kotva hlavne na asfalte
tak isiel dole
vid tento test
http://www.mtb-news.de/news/2016/07/27/test-schwalbe-fat-albert-2016/?utm_source=forum&utm_medium=teaser&utm_campaign=news
ten zadny co tam mas asi teraz na jesen nebude vyhra
Rumakk lepsi od butchera v zmysle, ze lepsie drzi, podstatne lepsie a co sa tyka nejakeho zvyseneho odporu som si nic extra nevsimla , to je zaujimavejsie skor na zadnom kole, tam zatial nemam favorita, priebezne jazdim conti trail king lacnu verziu
Wet scream ,alebo Dirty Dan je tusim nieco podobne.Ale su to tazke plaste.
Nenapisal si presne ake blato,sneh myslis.
Vpredu mas co?
tiez mi zacal slzit dhf exo tr. nie tak ako na foto ale kvapky a flaky vidno. odjazdena cela sezona ale dezen je ako novy. vzadu mam ten isty a ten neslzi vobec a to je vyrazne zodratejsi. predok zacal hned ako som ho dofukal. tmel mam No tubes.