chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
čaute, hladam nove plašte na trailové HT teraz sú na ňom pôvodné Michelin Wild Grip`R 27.5x2.1
Chcel by som niečo objemnejšie na kamenisté/korenisté traily/zjazdy ale zas aby dobre stúpalo aj do kopca v teréne.
pozdávajú sa mi
Maxxis Minion Front 27.5x2.30" x Maxxis Minion DHR II 27,5x2,30"
pripadne dozadu High Roller II /Ardent / Aggressor alebo niečo celkom iné?
Ráfiky sú 19c
kedy má zmysel dávať DHR II dopredu? chcel by som nieco lepsie na brzdenie ako dhf. Mam teraz Butcher (super plášť inak), co ma podobny vzor, ale nie je to az taka kotva ako som cakal od toho dezenu.
kedy má zmysel dávať DHR II dopredu? chcel by som nieco lepsie na brzdenie ako dhf. Mam teraz Butcher (super plášť inak), co ma podobny vzor, ale nie je to az taka kotva ako som cakal od toho dezenu.
Toto celkom nechápem to sa ti fakt zdá DHF vpredu slabý? Ja som pred 2 rokmi jazdil vpredu na 26" 2 zmes, tento rok som kúpil 3C a to je podľa mňa geniálny plášť, teda ja som lepší nemal. A takéto laborovanie, no neviem, každému podľa chuti ale dávať plášť ktorý je určený dozadu na predné a ešte aby lepšie brzdil mi príde fakt divné. Ale tak asi máme iné priority a požidavky. No neviem si predstaviť na aké podmienky to chceš, keď vyžaduješ od predného plášťa aby ti čo najlepšie brzdil
imro1 v DH komunite sa to tak bežne jazdi. To vieš, ked ide o čas... a potrebuješ všetok brzdiaci efekt sveta, tak dáš aj dopredu čo najväčší brzdiaci plast, lebo ta sekunda ta možno delí od prvého miesta
Dublinboy no ja som to pochopil práve tak, že ťa bude viac brzdiť, respektíve to vyžaduje čo sa mi zdalo nejak divné a protichodná požiadavka pokiaľ ide o čas .
na 19mm rafik max 2,2 potom sa už plašť žuje pri menšom tlaku ako 2....
po prečítaní cz fora a konzultácii s mechanikom som nakoniec aj tak objednal minion DHF 2.3 a ardent 2.25 natlakoval na 1,7-1,8 a zajazdil osobak na oblubenom traily za mokra bike ako by dostal druhy dych vraj niektorí jazdia aj 2.4 na 19 rafiku
po prečítaní cz fora a konzultácii s mechanikom som nakoniec aj tak objednal minion DHF 2.3 a ardent 2.25 natlakoval na 1,7-1,8 a zajazdil osobak na oblubenom traily za mokra bike ako by dostal druhy dych vraj niektorí jazdia aj 2.4 na 19 rafiku
no ja som mal na 19mm rafe a 2,2 ke a malom tlaku už pociť ,že bike plava vo väčších rýchlostiach , ale zas ja mám 85kg
PS ty máš masívne gumy ja len XC papiere, aj to hrá rolu v žutí...
Otazocka, jazdim minion dhr 2 dhf, je to pecka len na xc vozenie sa by to chcelo nieco lahsie s mensim odporom... Kolesa 26tky bezduse
Rozmyslam medzi
racing ralph
Rocket ron
Maxxis ikon
Co v pomere cena vaha kvalita by bolo naj pripadne z kadial obkednat
Ja jazdím Maxxis Ikon, pomerne ľahké a rýchle plášte, ale aj tie vzadu zliezli dole po cca 1500 km. Myslím, že je to ovplyvnené aj váhou jazdca. Zase ale perfektne držia stopu v teréne, podržali aj v mokrom.
Mirec17 hej, daj ten DHRII dopredu a bude to lepsie brzdit. A cim maksia zmes, tak este lepsie...
tam bude stacit jedno zmes, nie? lebo DC ma tvrdsi stredovy behun a to zas nechcem. a ST42 mi netreba, jazdim aj presuny po asfalte : ) a podla mna sa to iba vola dh(rear), ale to neznamena, ze je len dozadu, ked to pouzivaju jazdci aj vpredu, tak ako dhf je bezny na oboch kolesach. Alebo by bol HR II lepsi na jazdenie po karpatoch. Za mokra nejazdim vobec, mam 90kg, bike 17kg, raf ma 24mm. dik
Čím by ste nahradili plášte Maxxis Ranchero 26x2.2? Chcel by som opäť kevlarové plášte, v cenovej hladine okolo 20 - 25 eur a ostať verný Maxxisu, ale nie som si istý, ktoré plášte pre mňa budú najvhodnejšie. Asi 70% času jazdím po asfalte, kvalitnom, aj menej kvalitnom, zvyšok v piesku, štrku, šotoline a blate, často po lesných cestách plných vetvičiek, ihličia, koreňov a sem tam aj agátových tŕňov. Pri dlhších výjazdoch využívam potenciál bicykla málo, kedže žijem na Záhorskej nížine a do kopcov to mám cez 25 km, takže chcem skôr niečo rýchle a s menším valivým odporom, ale zas si vravím, že by bola škoda nemať možnosť (alebo ju príliš obmedziť) zísť z asfaltu a zajazdiť si aj na lesných cestách. Navyše, kvalita ciest je tu dosť rozmanitá, a keď naprší, tak je v okolí požehnane blata a mlák. Takže by bolo asi najlepšie dačo univerzálne. Má pre mňa zmysel nahodiť iné plášte dopredu a dozadu?
Zdar. Jazdim specialized clutch 2.3. Sú to dosť stare plašte ale držia ***** dobre. Potrebujem ale prezuť. Najlepšie za to iste ale viem že to je zložite zohnať (UK/US za 70€+ ) nerealne na( SVK/CZ). Chcem sa opýtať za nejaku dostupnu alternatívu. maxxis dhr a dhr2 mi pride ako schopna nahrada (bavíme sa len o zmesi 42a). DHR som našiel s možnostou klasickej patky alebo DW výstuž. DHR 2 už ma ale DW výstuž a druhu možnosť kevlar. Chcem sa teda opýtat ako je to s tým kevlarom čo sa tyka FR jazdenia ,lahsi zjazd a obcas enduro.
A najviac by mi ale pomohlo ak by som zohnal Clutch. Dík predom za akekolvek info ohladom spomínaných plašťov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel by som niečo objemnejšie na kamenisté/korenisté traily/zjazdy ale zas aby dobre stúpalo aj do kopca v teréne.
pozdávajú sa mi
Maxxis Minion Front 27.5x2.30" x Maxxis Minion DHR II 27,5x2,30"
pripadne dozadu High Roller II /Ardent / Aggressor alebo niečo celkom iné?
Ráfiky sú 19c
Toto celkom nechápem
po prečítaní cz fora a konzultácii s mechanikom som nakoniec aj tak objednal minion DHF 2.3 a ardent 2.25 natlakoval na 1,7-1,8 a zajazdil osobak na oblubenom traily za mokra bike ako by dostal druhy dych
no ja som mal na 19mm rafe a 2,2 ke a malom tlaku už pociť ,že bike plava vo väčších rýchlostiach , ale zas ja mám 85kg
PS ty máš masívne gumy ja len XC papiere, aj to hrá rolu v žutí...
Rozmyslam medzi
racing ralph
Rocket ron
Maxxis ikon
Co v pomere cena vaha kvalita by bolo naj pripadne z kadial obkednat
Dikyyyyy
tam bude stacit jedno zmes, nie? lebo DC ma tvrdsi stredovy behun a to zas nechcem. a ST42 mi netreba, jazdim aj presuny po asfalte : ) a podla mna sa to iba vola dh(rear), ale to neznamena, ze je len dozadu, ked to pouzivaju jazdci aj vpredu, tak ako dhf je bezny na oboch kolesach. Alebo by bol HR II lepsi na jazdenie po karpatoch. Za mokra nejazdim vobec, mam 90kg, bike 17kg, raf ma 24mm. dik
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/continental-race-king-22-26-26x22-performance-model-2018.html
tvoj
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-ranchero-mtb-plast-kevlar-26x200-3399.html
univerzal širší
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-ikon-mtb-plast-drot-26x220-96551.html
Akcia -14% Park Tool PT-TL-1-2-1 montpáka na plášte
1,19 € -14%
MOC 1,50 €-18% Maxxis Ikon 26x2.20" plášť, drôt
22,90 € -18%
MOC 34,99 €A najviac by mi ale pomohlo ak by som zohnal Clutch. Dík predom za akekolvek info ohladom spomínaných plašťov.