chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
viete mi poradit plast na MTB, s ktorym sa bude dat lahko manipulovat? Myslim oprava defektu v terene. Mam Schwalbe NOBBY NIC a velky problem nasadit ho na koleso (zlomene paky a derave duse). Viem je to o technike, ale tu mam zmaknutu, skusal som stary plast (nejaky Michelin) a ten isiel nasadit luxusne. Kolesa mam KTM Taurus 2000. Skuste prosim nejaky konkretny co ide nasadit dobre.
Ninja600 27,5 či 29? Tiež bude tieto dhf 2 wt brat dozadu aj dopredu miesto e13 2,35, ktoré sú ešte širšie ako 2,4 maxxisy. Odkiaľ si to bral ?
Ak chces aby to inak malo boky aspon trochu sa bliziace tym TRS tak urcite ExoPlus, nie Exo. Je to len 80gramov +/-. Pri 2.6 podla mna aj nutnost nech to neplava tolko.
A pre uplnych masochistov, niekedy pred letom by mala prijst aj 2.6" DHR II verzia :- ).
praveže by som chcel niečo trochu rychlejšie ako tie e*13 maju super grip ale do dokopca a na rovinke sú strašné kotvy. Lokalne traily sú skôr kamenisté takže ten grip moc ani nevyužijem preto uvažujem o dhf 2 wt 2.4 nie 2.6.
edit. pozriem ešte ten rozdiel exo exoplus
Exo/Exo+ je len hrubka bokov. TRS Apex je sice single-ply ale hrubkou ako Schwalbe SuperGravity, kusok tensie nez DoubleDown (dual-ply). Exo je naozaj dost tenke oproti tomu. Grip to neovplynuje.
DHF 2 nie je, je len DHR 2, ale aj ten mozes dat dopredu :- ).
JJ, tie TRS su hrozne kotvy, hlavne ten predny Race je uplne peklo. Ten brzi aj dole kopcom :- ). Ako predny plast je to este ok, ale vzadu to je naozaj akoby clovek pedaloval s defektom. Ja osobne to riesim vymenou za semi-slick (E13 TRS+ SS), u Schwalbe som mal s Rock Razor vzadu strasne super skusenost, a u TRS sa mi paci ten pomer hrubky bokov, vahy a bocnych stuplov. Maxxis svoj Minion SS odmieta updatnut, to je uplna uzovka. V blate moc nejazdim ale ani tam to nejak nezradzalo (ak niekto neni nauceny brzdit zadnou), a rychlost je neporovnatelna s uplne s nicim. To nasadis a mas pocit ze si schudol 5 kil :- ).
JurajTalcik presne to s minionomSS ma serie, potreboval by som 2.5WT. doteraz som jazdil vzadu razora 2.35, ale na id34 rafe mu dost vycnievali bocnice mimo figury. Takto som zjazdil 2 kusy. bocnicu som sice nesekol ale boli pekne pouzite.
Tento rok som nahodil razora 2.6. nechapem tu logiku schwalbe: cim sirsia guma tym vacsie figury. logicky by som cakal ze figury nechaju rovnake len zvacsia objem. grip poznatelne lepsi ale je to celkom kotva na asfalte - musim zodrat stred. Vpredu mam miniona 2.5WT ale je uzsi ako zadok. tak neviem co dopredu teraz.
Dozadu potrebujem semislick lebo z kazdeho vyjazdu mam 18km asfalt.
toto je problem rafiku nie plašťa všetky TLR plašte pevne aj papierove som do mojho AC rafiku nahodil prstami, zato do notubes crest rafiku to bol brutal boj s pevnejšími plaštami, a papierove sli len montpakou, prastami nie....
WTB rafky boli na tom tiež dobre, všetko som do nich nahodil pohodlne.
ani DT čkove nerobili žiadne problemy.
poradi niekto semislick na id34 raf? doteraz som jazdil razor 2.35 ale bocnica moc pretrcala figury. razor 2.6 je desny balon sirsi ako minion 2.5wt co mam predu.
nejaky ekvivalent minionSS 2.5wt ak by sa vyrabal?
Mozno preskumat Kenda Helldiver Pro alebo WTB Riddler, oba su tusim 2.4 ale ako sa spravaju na sirsom rafiku netusim. Nieco na polceste k semislicku je Vittoria Morsa, ale ked 2,3 je uz celkom siroka, tak 2,6 bude asi tiez uz balon.
poradi niekto semislick na id34 raf? doteraz som jazdil razor 2.35 ale bocnica moc pretrcala figury. razor 2.6 je desny balon sirsi ako minion 2.5wt co mam predu.
E13 TRS SS. 2.35 je na 30mm rafiku rovnako ak nie jemne sirsi ako 2.5WT, vyrazne hranatejsi a menej balonovejsi ako RR. Dozadu skor Plus nez Race (R ma nizsi durometer len na bocnych stuploch ale ten uz prilis makky) napriek tomu ze Race ma tu aramidovu ochranu bocnic, zle to maju nakombinovane.
Ten najlahsi/najtensie bocnice (SinglePly) je hrubkou velmi blizko SuperGravity casingu, velmi dobry dozadu a pritom vahovo tak ako Minion SS 2.5WT podobne.
Sam som si ho kupil dozadu (30mm raf), minule leto som mal RR zas ale teraz som chcel nieco komplementarne k prednej TRS. Je trocha agresivnejsi nez RR aj MSS podla mna. Mozno bude az moc hranaty na 34mm ? Recenzie ma skvele.
Edit: Sorry som si nevsimol ze ty si ma tagol aj v tej druhej teme :- )
No mam pocit ze pri Magic Mary 2.6 nehali vsetko tak iba zvysili objem a spacing stuplov a nasledne dostali v recenziach kritiku ze sa ten plast chova uplne inak (konkretne ziskal vagnu prechodovu zonu ktoru dovtedy nemal, kedze zvacsili spacing ale nie podorys stuplov, stratil grip na cisto tvrdom povrchu). Maxxis urobil tie 2.5/2.6WT uspesnejsie.
Mozno to vzali a spravili Rock Razor vacsi cely ? Vyzera ze velmi malo ludi jazdi tie 2.6 Schwalbe (MM/RR/HD) a potom su na nete len recenzie typu "Super grip/Ziadny grip!!"/
Semislick je paradny na asfalte :- ) To si tiez neviem vynachvalit.
E13 plaste su vyrazne blizsie pomerom objem/vzor Maxxisom nez Schwalbe/Conti, nemaju take balonove bocnice. Teraz predavaju dve serie, povodnu pred-reviznu v podobe aku pre ne vyrabal prave CST/Maxxis, neni taka hranata a ma vyssiu strednu vzorku. Ich Semi-Slick je ale iba v tej novej, hranatej rade, ale vyzera skvele.
Som bol strasne lenivy ho nahodit, 3 tyzdne mi stoji oprety o stenu... idem to spravit a zreferujem dojmy v porovnani s RR.
Na oboch kolesach mam Michelin Wild Gripr tlr 26*2,25".Zadny je uz zjazdeny.Nahodil som Ardent,ktory som jazdil predtym,ale akysi je krivy a hadze.Zeby skladovanim,ze bol poskladany?Neviem.No uvazoval som dat dozadu nieco rychlejsie.Rozhodujem sa medzi Rocket Ron a X-king.Lenze viem,ze Schwalbe sa trhali stuple.Je tomu tak aj teraz?No a u Conti viem,ze sirka je v skutocnosti mensia ako na papieri a bocnice su sirsie ako dezen,co sa mi nepaci,lebo je to nachylnejsie na prerezanie bocnice.Teraz som nasiel inzerat https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-plaste/371191/vittoria-barzo-26-x-225.html a celkom sa mi pozdavaju.Cenovo su 2 za cca cenu jedneho z uvedenych. U nich je to ako so sirkou?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2.2 = 55mm, stuple vyska 2.5mm, obute na 23mm rafiku 2.3 = 58mm, stuple vyska 3.4mm, obute na 25mm rafiku, + cca 100g vahy navyse
viete mi poradit plast na MTB, s ktorym sa bude dat lahko manipulovat? Myslim oprava defektu v terene. Mam Schwalbe NOBBY NIC a velky problem nasadit ho na koleso (zlomene paky a derave duse). Viem je to o technike, ale tu mam zmaknutu, skusal som stary plast (nejaky Michelin) a ten isiel nasadit luxusne. Kolesa mam KTM Taurus 2000. Skuste prosim nejaky konkretny co ide nasadit dobre.
Dakujem
Pre Minion DHF 27,5x2,5WT 3C Maxxterra som navazil 1053g
Je o 9g ľahší ako udáva Maxxis.
Ak chces aby to inak malo boky aspon trochu sa bliziace tym TRS tak urcite ExoPlus, nie Exo. Je to len 80gramov +/-. Pri 2.6 podla mna aj nutnost nech to neplava tolko.
A pre uplnych masochistov, niekedy pred letom by mala prijst aj 2.6" DHR II verzia :- ).
edit. pozriem ešte ten rozdiel exo exoplus
DHF 2 nie je, je len DHR 2, ale aj ten mozes dat dopredu :- ).
JJ, tie TRS su hrozne kotvy, hlavne ten predny Race je uplne peklo. Ten brzi aj dole kopcom :- ). Ako predny plast je to este ok, ale vzadu to je naozaj akoby clovek pedaloval s defektom. Ja osobne to riesim vymenou za semi-slick (E13 TRS+ SS), u Schwalbe som mal s Rock Razor vzadu strasne super skusenost, a u TRS sa mi paci ten pomer hrubky bokov, vahy a bocnych stuplov. Maxxis svoj Minion SS odmieta updatnut, to je uplna uzovka. V blate moc nejazdim ale ani tam to nejak nezradzalo (ak niekto neni nauceny brzdit zadnou), a rychlost je neporovnatelna s uplne s nicim. To nasadis a mas pocit ze si schudol 5 kil :- ).
Tento rok som nahodil razora 2.6. nechapem tu logiku schwalbe: cim sirsia guma tym vacsie figury. logicky by som cakal ze figury nechaju rovnake len zvacsia objem. grip poznatelne lepsi ale je to celkom kotva na asfalte - musim zodrat stred. Vpredu mam miniona 2.5WT ale je uzsi ako zadok. tak neviem co dopredu teraz.
Dozadu potrebujem semislick lebo z kazdeho vyjazdu mam 18km asfalt.
WTB rafky boli na tom tiež dobre, všetko som do nich nahodil pohodlne.
ani DT čkove nerobili žiadne problemy.
E13 TRS SS. 2.35 je na 30mm rafiku rovnako ak nie jemne sirsi ako 2.5WT, vyrazne hranatejsi a menej balonovejsi ako RR. Dozadu skor Plus nez Race (R ma nizsi durometer len na bocnych stuploch ale ten uz prilis makky) napriek tomu ze Race ma tu aramidovu ochranu bocnic, zle to maju nakombinovane.
Ten najlahsi/najtensie bocnice (SinglePly) je hrubkou velmi blizko SuperGravity casingu, velmi dobry dozadu a pritom vahovo tak ako Minion SS 2.5WT podobne.
Sam som si ho kupil dozadu (30mm raf), minule leto som mal RR zas ale teraz som chcel nieco komplementarne k prednej TRS. Je trocha agresivnejsi nez RR aj MSS podla mna. Mozno bude az moc hranaty na 34mm ? Recenzie ma skvele.
Edit: Sorry som si nevsimol ze ty si ma tagol aj v tej druhej teme :- )
Mozno to vzali a spravili Rock Razor vacsi cely ? Vyzera ze velmi malo ludi jazdi tie 2.6 Schwalbe (MM/RR/HD) a potom su na nete len recenzie typu "Super grip/Ziadny grip!!"/
Semislick je paradny na asfalte :- ) To si tiez neviem vynachvalit.
E13 plaste su vyrazne blizsie pomerom objem/vzor Maxxisom nez Schwalbe/Conti, nemaju take balonove bocnice. Teraz predavaju dve serie, povodnu pred-reviznu v podobe aku pre ne vyrabal prave CST/Maxxis, neni taka hranata a ma vyssiu strednu vzorku. Ich Semi-Slick je ale iba v tej novej, hranatej rade, ale vyzera skvele.
Som bol strasne lenivy ho nahodit, 3 tyzdne mi stoji oprety o stenu... idem to spravit a zreferujem dojmy v porovnani s RR.