chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Jasné, prečo nie? Akurát budú trochu ako balóny. Pri plášťoch je rozhodujúca vnútorná šírka ráfika, tá je predpokladám 14 alebo 13. Ja som mal na rafiku 622x13 plášte 700x37c a všetko ok. Akurát rátaj s tým, že prevody budú o niečo rýchlejšie
Jasné, prečo nie? Akurát budú trochu ako balóny. Pri plášťoch je rozhodujúca vnútorná šírka ráfika, tá je predpokladám 14 alebo 13. Ja som mal na rafiku 622x13 plášte 700x37c a všetko ok. Akurát rátaj s tým, že prevody budú o niečo rýchlejšie
Je tu niekto, kto má v malíčku hmotnosti a vlastnosti 20" plášťov? Chcem niečo 20" s dlhou km výdržou, komfortné a nie moc ťažké ale hmotnosť som ochotný dohnať ultra Light dušou. Teraz mám Kenda Kwest a spoko akurát sa moc rýchlo derú
Chlapi poradte pedny plast. Hladam nieco, co podrzi v narocnejsich podmienkach, ale nebude uplne kotva pri XC presunoch. Bonusom je, ze pocasie a tern je trocha neznama na udalost, ktoru zvazujem. Aby by to bolo jednoduchsie, tak ma zaujima Maxxis.
Ja sa prihovorím za tie Bontragery. Aktuálny setup mám XR4 (29x2,4) v predu a XR2 vzadu (29x2,35). Oproti SE verzii je XR lahšia (ale slabšia ochrana proti prerazeniu).
Tá XR4 vpredu nie je tak zatažená, tím pádom agresívnejší dezén nebrzdí. Zadná XR2 zase slušne odvaľuje a grip je stále fajn.
Váha 780 / 675 g.
Ten Forekastor je udavany do bahna a mokrá, nebude to za sucha príliš? Ale tak udávajú aj Minion DHR ako plast dozadu a na biku sa to veselo dáva aj vpred.
Je tu niekto, kto má v malíčku hmotnosti a vlastnosti 20" plášťov? Chcem niečo 20" s dlhou km výdržou, komfortné a nie moc ťažké ale hmotnosť som ochotný dohnať ultra Light dušou. Teraz mám Kenda Kwest a spoko akurát sa moc rýchlo derú
Wladix Forecaster. Sice officialne pisu, ze je do blata, ale praveze je to univerzal a podla recenzii je velmi podobny Nobby Nicu. Dalsia alternativa je Ardent 2.2 ci 2.4 ale na tie su dvojake recenzie. Jedni chvalia, druhi kritizuju, hlavne ak je vpredu. V zakrutach je vraj nepredvidatelny. To bol dovod, preco som ho z vyberu vyhodil, kedze prave tam som chcel nieco lepsie ako som mal (Beaver 2.3).
Hladal som viac menej to co ty, s tym, ze som chcel vyraznejsie bocne stuple a hmotnost okolo 800g a takych je malo. Vyslo mi to na Ardent 2,4, NN a Forecaster. S tym, ze NN je sialene drahy, Ardent macka vo vreci a Forecaster mi prisiel, ze ma mensie bocne stuple, inak ho vsetci chvalili. No a potom som nasiel SE4 za 25 v akcii a bolo rozhodnute.
Ja jazdím forekaster 2,35 v predu aj v zadu tiež som sa toho trošku obával ale som spokojný. Váha nie je až taká hrozna a občas mám pocit že v zadu sa mu páči ešte viacej ako v predu. Áno dezén v zadu ide pomerne rýchlo dole ale ten zaber je brutálny. Možno by som skúsil dať dopredu aggresor a vzadu forekaster viem že väčšina ľudí ho jazdí skôr v predu ale prečo neskúsiť niečo iné?
Tak nejak sa uberam smerom, že ten predný plast by mal byť väčší držiak ako Forekaster/NN. Rozmýšľam nad DHR 2 vs Ardent. Ma niekto osobnú skúsenosť v porovnaní? Chcel by som širšie ako 2.25.ten DHR sa robí 2.3 Ardent až 2.4.
Uz mi to pride moc. V 2.3 to ma nejakych 100g viac a grip nie je jedina vlastnost. Hladal som nejake receznie a ten HDR vraj ide lepsie. Nepohrdnem niekoho osobnou skusenostou.
Ja by som dal highrollera. Zadný DHR by dával zmysel dopredu keby si bol zjazdár alebo súťažný endurista, alebo jazdil agresívne lebo ten ma výhodu tých priečnych štupľov ak si dobre pamätám tak dobre sa s ním brzdí vpredu. Či?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vďaka
Tá XR4 vpredu nie je tak zatažená, tím pádom agresívnejší dezén nebrzdí. Zadná XR2 zase slušne odvaľuje a grip je stále fajn.
Váha 780 / 675 g.
Hladal som viac menej to co ty, s tym, ze som chcel vyraznejsie bocne stuple a hmotnost okolo 800g a takych je malo. Vyslo mi to na Ardent 2,4, NN a Forecaster. S tym, ze NN je sialene drahy, Ardent macka vo vreci a Forecaster mi prisiel, ze ma mensie bocne stuple, inak ho vsetci chvalili. No a potom som nasiel SE4 za 25 v akcii a bolo rozhodnute.
Schwalbe Big Ben Plus, ale len ak zmestis 20x2.15''