chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
prepáčte preklep malo tam byť samozrejme kompatibilné...1.otázka, či by mi vôbec tie plášte v ráfiku sedeli a 2. otázka či by som zvládol s nimi nenáročný gravel terén občas
Sediet budu urcite. A zvladnut zvladnu.
Ja mam Maxxis Detonator v 40mm sirke a bol som na nich napr. na Tematine a minuly tyzden na Cachtickom hrade. Vyslapat sa to dalo, no cesta dole byva o hubu, kedze je to hladka guma. Po rovnych polnych cestach su fajn, okrem strku, vtedy to ustreluje.
Pojazdi najpv tie G one, co su osadene a podla toho sa rozhodnes, ci zvolis do buducna hladky dezen, alebo ta chyti viac polna jazda a zvolis dezen agresivnejsi.
Jazdil som dlho tie marathon. Čo si tak pamätám zo začiatku to neboli zlé plášte ani ani nič úžasné. Sú hrozne tvrdé čiže nejako nepodržia a skoro vôbec nevidno opotrebenie takže ja som na nich jazdil hádam 6 rokov. Keď som ich vyhodil a dal iné, tenšie oveľa ľahšie tak som bol prekvapený, ako tie nové brzdia a ako držia aj na mokre. Už znovu by som do takých plášťov nešiel, lebo aj napriek tej ochrane a tým spôsobenej váhe som na nich dostal aj defekt a ja teda dostávam defektov málo aj na MTB nieto ešte na ceste
Praveze na biketouring len taketo sa odporucaju. Chcem s tym pobehat dost cez leto.
Moje mtb plaste maju tak o 100g menej, to nie je ziadny rozdiel.
Samozrejme, ak niekto jazdi 400g mtb plaste, tak sa mu to zda vela..ale tak toto su plaste na ine veci
V tvojom prípade ale ti kľudne tie schwalbe odporučím, len si daj pozor pri klopení na mokrom asfalte. Continental ako značku nemám rád a mám s ňou len zlé skúsenosti takže k tej sa nevyjadrím
juju_pepe skus swabky HURRICANE, ja som to kupil povodne na asfaltovaci mtb za par supiek, jazdi to na spevnenych povrchoch fasa ... na tvrdom tiez v pohode ... a mam drotene nahodene ako bezduse ...
S tou hmotnosťou. Ja som stými marathonmi odjazdil kopec 100+ jázd a aj pár krát 220+ BA-BB, resp bol som stým na kopcoch ako Donovaly, Šturec alebo aj na šachtách takže jazdiť sa stým dá. A predpokladám, že zvyšné nevýhody a slabší grip bude podobný na prieč celým spektrom v tejto kategórii
Ahojte, pred nedavnom som na predok nahodil namiesto shwalbe racing ralph 27,5x2,25 nobi nic 27,5x2,25. Plast podstatne lepsie vedie stopu,naklony su istejsie, brzdenie je tiez lepsie. Na druhu stranu, je o dost pomalsi s cim som pocital, ale co som necakal ako velmi z toho plasta odlietavaju kamene do ramu a do noh. Ked ide po kamenistej ceste to je rana za ranou. Teda neviem ci som moc fajnovy, ale dost mi to prekaza, ked to stale tuka o ram a tiez ho nechcem mat cely obuchany, pripadne preliaceny ked to bude neco vacsie. Viete odporucit nieco co drzi lepsie ako racing ralph, ale nesupuje to tak sutre do ramu ako nobi nic?
Caute, rad by som sa poradil ci takto poskodena bocnica svojho Maxxis DHR ll je OK alebo radsej vymenit? Plast je jazdeny len nieco vyse 1 sezony (3500km zhruba). Dik.
Caute. Idem si po radu. Prisiel cas vymenit plaste na Canyon Spectral. Mam tam teraz Maxxis Forekaster 27,5x2,35 vzadu a Maxxis Minion DHR II 2,4 vpredu. Nahodene ako tubeless. Uprimne, asi som spokojna, nepreslo mi rukami tolko plastov, aby som vedela porovnat ? jazdim prevazne Zobor, cize aj prach, aj korene, aj sutre roznej velkosti, strme useky, technicke useky, zvaznice. Sem tam blato, ale nie velmi velke. Ked je fest mokro, nejdem do lesa. Radsej idem do kopca ako z kopca. Moja otazka je, objednat take iste? Alebo viete odporucit nejaku kombinaciu asi podobnu tejto? A este jedna podmienka, aby sa dali relativne lahko nahodit. Budem menit sama, do servisu nemam cas ist ale takisto nemam cas zapasit s plastom pol dna. Raz si to musim vyskusat vymenit aj tubeless. Na ostatnych bikoch mam duse. Vrela vdaka, chlapci ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mam Maxxis Detonator v 40mm sirke a bol som na nich napr. na Tematine a minuly tyzden na Cachtickom hrade. Vyslapat sa to dalo, no cesta dole byva o hubu, kedze je to hladka guma. Po rovnych polnych cestach su fajn, okrem strku, vtedy to ustreluje.
Pojazdi najpv tie G one, co su osadene a podla toho sa rozhodnes, ci zvolis do buducna hladky dezen, alebo ta chyti viac polna jazda a zvolis dezen agresivnejsi.
Chem na mtb ceste plaste
ktory je lepsi?
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-marathon-27-5x1-65-44-584-67tpi-820g-reflex-greenguard-e-25-mtb-plast-drot.html
alebo
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-contact-plus-reflex-275-x-1-12-42-584-plast-drot.html?itm_medium=forum#description
-15% Schwalbe MARATHON 27.5x1.65 (44-584) 67TPI 820g reflex GreenGuard E-25 MTB plášť drôt
27,99 € -15%
MOC 32,99 €Continental CONTACT Plus 27.5 x 1.5" plášť, drôt, reflex
42,99 €
MOC 46,99 €Moje mtb plaste maju tak o 100g menej, to nie je ziadny rozdiel.
Samozrejme, ak niekto jazdi 400g mtb plaste, tak sa mu to zda vela..ale tak toto su plaste na ine veci
lapalomao ktorych lahsich si pisal?
V tvojom prípade ale ti kľudne tie schwalbe odporučím, len si daj pozor pri klopení na mokrom asfalte. Continental ako značku nemám rád
to je najrychlesji mtb plast co som pozeral testy, len by som sa asi bal ohladom defektov..a cena dost mimo
lapalomavidis, ja som zas conti fan
nieco taketo
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/maxxis-tread-lite-exo-tr-27-5x2-10-mtb-plast-kevlar.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/city-a-detske-plaste/continental-contact-urban-reflex-275-275x160-42-584-plast-drot.html
Veľké kamene to nevyhodí, lebo sa nezachytia medzi štuple.
Môžeš skúsiť napríklad Maxxis Ardent, Continental X-king, Wolfpack cross, alebo ďalšie.