chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ak by to niekoho zaujimalo.
Plaste Nobby Nic 27'5*2,35, rafiky WTB, s dusami.
Vlavo vnutorna sirka 21mm, pri 2 baroch ma plast 56mm cez bocnice a zaoblenejsi tvar.
Vpravo vnutorna sirka 30mm, pri 2 baroch ma plast 59mm cez bocnice a hranatejsi tvar.
Mozno to takto moc vidno nieje, ale nazivo je to vidiet pekne. Ked ich nahodim na 30-ky bezdusovo a rozjazdia sa, tak cez 60mm mat urcite budu.
Ahojte, Momentálne mám obuté 2,25 Schwalbe Rapid Rob na 26tkach. Planujem do jarneho počasia prezuť Ardent 2,25 vpredu, Ikon 2.2 vzadu. Je to vhodne na obycajny xc ? Nebudem sa trapiť pri presunoch na asfalte ? Alebo keď tak poradte vhodnejšie kombo. Na duše.
Ardent vpredu nieje dobry. Chybaju mu stuple v casti, ked sa ide do naklonu. Radsej daj Ikon (ten ich tam ma, nepodsmykne ti koleso tak lahko ako pri Ardente) na obe kolesa a mas vystarane. Na asfalte sa trapit nebudes.
Pripadne ak ich uz mas kupene, tak Ikon vpredu, Ardent vzadu.
Minule leto-jesen som mal Ikon, Ikon. Len sa mi zdalo, že ten Ikon vpredu miestami vahal a nebol som v istote zopar zjazdov. Preto sa pytam na alternativu čo dať dopredu. Ale ďakujem za odpovede.
Viete niekto prosím Vás porovnať z reálnych skúsenosti mezcal - ikon, barzo - rekon. Ide mi o to, aby sa to trosku lepšie gulalo. Poprípade mezcal mezcal. Dlho som jazdil v predu ikon a myslím si ze techniku nemám najhoršiu aj na jemnejší plast dopredu. Otázka je, či je to "worth" investícia.
Čo je dobré do terénu, je zle na ceste. Mal som aj Smart Sam so spojitym stredom, ale na terén boli určite horšie. Bol to kompromis ktorý nebol v ničom výborný.
Blato sneh mokrá tráva. Na to je fajn veľké dlhé štuple z mäkkej gumy, ale katastrofa pre asfalt..
Ideálne je mať ďalší bajk na asfalt, ak na stratách tak moc záleží.
Co sa stalo na roolingresistance stranke, dost pomenily hodnoty valiveho odporu na mnohych plastoch, napr vittorie znizily o cca 4 watty, conti crossking 2.3 o cca 3 watty
Mal som smart sam, taky divny plast, zato barzo je perfektny univerzal... Cize su plaste ktore su dobre aj aj...
Pýtam sa preto lebo ja mam zatiaľ odskúšané len maxxis ikon (prvé spomenuté), ktoré jazdim prakticky stále dookola. Avšak zvyšné 2 priložené sú značne lacnejšie, tak som rozmýšľal, či by to nestalo za vyskúšanie. Ak má niekto s nimi nejakú skúsenosť, bol by som vďačný za nejaké porovnanie.
Lacnejsie su pretoze su to verzie z nizsej rady co vidis na hmotnosti. Napr. Conti ma pri 2.2 necelych 800g, co je na 55mm siroky XC plast vela. Ak chces vyskusat nieco ine v cene Ikonu tak odporucam Tufo plaste, tam si len treba dat pozor na priechodnost v rame kedze realna sirka je okolo 2.4 palcov. Nedavno tu ludia kupovali Vittoria plaste za podobne akciove ceny, skus pohladat ci ich este najdes za dobru cenu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...do mňa - na čo to robím 😉
a folia je kde ?!?
Ake hlavove? Ja mam rajdy na pevno prisrobovane k ramu
Plaste Nobby Nic 27'5*2,35, rafiky WTB, s dusami.
Vlavo vnutorna sirka 21mm, pri 2 baroch ma plast 56mm cez bocnice a zaoblenejsi tvar.
Vpravo vnutorna sirka 30mm, pri 2 baroch ma plast 59mm cez bocnice a hranatejsi tvar.
Mozno to takto moc vidno nieje, ale nazivo je to vidiet pekne. Ked ich nahodim na 30-ky bezdusovo a rozjazdia sa, tak cez 60mm mat urcite budu.
Pripadne ak ich uz mas kupene, tak Ikon vpredu, Ardent vzadu.
Blato sneh mokrá tráva. Na to je fajn veľké dlhé štuple z mäkkej gumy, ale katastrofa pre asfalt..
Ideálne je mať ďalší bajk na asfalt, ak na stratách tak moc záleží.
Mal som smart sam, taky divny plast, zato barzo je perfektny univerzal... Cize su plaste ktore su dobre aj aj...
Ta 14 ka pripomina poctom stuplov conti. Crossking. Ja ich vozim aj v predu aj vzadu, a spokojnost
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ikon-29x220-plast-exo-tr-kevlar.html?gclid=Cj0KCQiA8t2eBhDeARIsAAVEga1kQ1N0XmgrGjHrzN3niHtrPyT-zHPG9dVwVtM170lXFcNcPzZmjYEaAo7uEALw_wcB#reviews
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-cross-king-performance-tlr-29x220-mtb-plast-kevlar-.html?itm_medium=forum#118976
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-plast-racing-ray-29x225-57-622-67tpi-735g-tlr-kevlar.html
Pýtam sa preto lebo ja mam zatiaľ odskúšané len maxxis ikon (prvé spomenuté), ktoré jazdim prakticky stále dookola. Avšak zvyšné 2 priložené sú značne lacnejšie, tak som rozmýšľal, či by to nestalo za vyskúšanie. Ak má niekto s nimi nejakú skúsenosť, bol by som vďačný za nejaké porovnanie.
savings Schwalbe RACING RAY 29x2.25" plášť, TLR, kevlar
27,99 € savings
MOC 43,99 €savings Maxxis Ikon 29x2.20" EXO plášť, TR, kevlar
39,99 € savings
MOC 69,99 €savings Continental Cross King 29x2.20" Performance plášť, TLR, kevlar
26,99 € savings
MOC 41,99 €