chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Magnotal vyzera fajn az na tu cenu 😁 za jeden mam dve onza
Fotekaster som jazdil este ten povodny co bol a este na 27,5kach
DHR uz mi pride moc, hlavne ked ja musim odkrutit 10-12 km po asfalte k lesu a potom to iste aj naspat.
DHR2ky by som sa až tak neobával. V nejakej rozumnej zmesi a EXO bočniciach ten plášť nejde vôbec hore kopcom zle. Hmotnosť okolo kila. Len šírka 2,4 aby to bolo to kilo. Tá 2,5ka a 2,6ka už majú viac. A 2,6 je už zbytočne veľa. A na DHR2 mi aj tak najviac vadí ako rýchlo ide dolu. Ešte potom popozeraj Kendu. Tam je dobrá cena, dobrá hmotnosť, ale zas väčší valivý odpor. Mám aj novú sériu K-Series DoubleBlack, ale len 2,6ku a tá už má asi 1160g. V 2,4ke do kila mám Kenda PinnerPRO ale veľký odpor a celkom slabý grip. Ale možno by si s tým bol OK.
Plaste doma, vyzeraju to byt solidne traktorky, az sa bojim ze cesta do lesa bude fitko 😄
Je citit aj vidiet tie rozdielne zmesy. Krajne stuple su uplne makke.
dobre, tak to vyzera ze to bude poctivych 2.6", tak na taku sirku fajna vaha. Tipujem ze tlaky budes davat potom v terene okolo 1 a 1.2 bar mozno aj menej..
Zmeram este zajtra ked trochu ozije. Tlaky uvidime, kazda znacka to ma nejak inak. Tufo som jazdil aj 1,1. Sajble tak 1,4. Ale vacsinou to je dost pocitovo lebo merak netesni na ventilkoch a prefukuje tak blbo mera.
Nameraj sirku pls som zvedavy ci su to realne 2.6"
Tak na druhy den som obul aj dozadu. Asi si za to budem nadavat ale tak co uz.
Predna sa cez noc moc nenafukla.
Cez bocnice 64,5mm a cez stuple 66mm
Zadna po nahodeni a nafukani na 2,2 samozrejme sirsia, boky 65mm a stuple 67mm.
Rafiky 30mm in.
Zadnu som nahodil len pumpou, predna sla boosterom. Ale to bude asi preto ze vzadu mam 2 vrstvy pasky po tom co mi naposledy prdla paska na diere pri nipli.
Asi to dnes otestujem. Stredna cast ktora je aj farebne ina, taka seda je dost tvrda. Som zvedavy na ten odpor a hluk na asfalte. Ak to bude peklo tak dozadu dam asi ten ikon 2,6 alebo wicked will 2,4. Ale zas ikon je 3C a skoda ho drat na asfalte vzadu.
No to je jasne ale ked pojdem pomalsie budem tiez nadavat 😁
Keby som byval niekde pri lese bolo by mi to asi jedno ale ja mam tak 50% výjazdu asfalt do/z lesa.
Urcite bude WW rychlejsi. Je to modra zmes a hlavne to ma trapnych 58mm ci tak nejak.
Posledny tyzden som mal 3 jazdy s wolfpack trail na prednom a... no valivy odpor vyborny, drzi dobre ale... aj pri malom tlaku okolo 1.1 docela trasie..netlmi tak napr. kamene a na vlhkych kamenoch, korenoch, konaroch s listami fuuurt zosmykuje, cize nedrzi nic... teraz porovnavam s high rollerom 2 max terra...
Pokial teda niesu mokre listy, kamene a korene tak docela pohoda... ale ak su, furt to len uskakovalo..smykalo mimo prekazku...
Necham ho tam zatial.. ide fakt lahsie ako maxxis ale v tych, na jesen beznych podmienkach, sa mi nepaci Tam je high roller ovela lepsi... Ale nie zas vsade su listy..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co takto Magnotal? robia ho aj vo verzii Soft
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/continental-magnotal-29x260-trail-grip-plast-tlr-kevlar-p342000.html
Ja som jazdil na XC Forekaster v 2.6" Maxxterra ale to uz bolo cez kilo
Pripadne sa mi celkom pacil vpredu
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/maxxis-dissector-29x24-wt-3ct-exo-tr-plast-kevlar-p105160.html
Pripadne velmi ekonomicky Maxxgrip aj dobra vaha stale velmi tesne nad kilo
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/maxxis-minion-dhr-ii-29x240-wt-exo-3c-maxx-grip-plast-tr-kevlar-p113983.html?itm_medium=forum#reviews
Fotekaster som jazdil este ten povodny co bol a este na 27,5kach
DHR uz mi pride moc, hlavne ked ja musim odkrutit 10-12 km po asfalte k lesu a potom to iste aj naspat.
Je citit aj vidiet tie rozdielne zmesy. Krajne stuple su uplne makke.
Ked to beriem len takto tak medzi krajmi bocnych stuplov to dava 7cm
Dal som tam max 2,6 bar, pockame uvidime. Dnes to na jazdu nevidim.
https://www.pinkbike.com/news/poll-do-you-change-tires-for-winter-riding.html?link_source=ta_first_comment&taid=691799159d6d6900018601de&fbclid=IwY2xjawOE9J9leHRuA2FlbQIxMABicmlkETE1cW12V3U2QTJoVDlETDRrc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MghjYWxsc2l0ZQEyAAEe9vI2ylf5DHIJu5m3EdAyd-ibghBaLNoOQhceBHwn2eGcpIL6vyRbVMObH_k_aem_e0tBVnd3qF-9iUSB_PHGAQ
Tak na druhy den som obul aj dozadu. Asi si za to budem nadavat ale tak co uz.
Predna sa cez noc moc nenafukla.
Cez bocnice 64,5mm a cez stuple 66mm
Zadna po nahodeni a nafukani na 2,2 samozrejme sirsia, boky 65mm a stuple 67mm.
Rafiky 30mm in.
Zadnu som nahodil len pumpou, predna sla boosterom. Ale to bude asi preto ze vzadu mam 2 vrstvy pasky po tom co mi naposledy prdla paska na diere pri nipli.
Asi to dnes otestujem. Stredna cast ktora je aj farebne ina, taka seda je dost tvrda. Som zvedavy na ten odpor a hluk na asfalte. Ak to bude peklo tak dozadu dam asi ten ikon 2,6 alebo wicked will 2,4. Ale zas ikon je 3C a skoda ho drat na asfalte vzadu.
ale je to len o zvyku.. Nemusis sa narobit viac na stuplovych pneu, staci ked tlacis rovnake watty a akceptujes ze ides pomalsie
https://en.wikipedia.org/wiki/Roll_Safe#/media/File:Roll_Safe_meme.jpg
Keby som byval niekde pri lese bolo by mi to asi jedno ale ja mam tak 50% výjazdu asfalt do/z lesa.
Urcite bude WW rychlejsi. Je to modra zmes a hlavne to ma trapnych 58mm ci tak nejak.
Pokial teda niesu mokre listy, kamene a korene tak docela pohoda... ale ak su, furt to len uskakovalo..smykalo mimo prekazku...
Necham ho tam zatial.. ide fakt lahsie ako maxxis ale v tych, na jesen beznych podmienkach, sa mi nepaci