ak chybaju na rame - na zadnej vidlici hore otvory, ci navarky na skrutky na tento ucel?
Vyberam si novy bajk na XC a pocitam aj s obcasnou turistikou kde je takyto pevny nosic nevyhnutnostou.
Poblem je ze viacere sportovo ladene bajky v cene cca. 1000E tie horne navarky ci diery na montaz nosica nemaju (vacsina ma ale aspon dolne diery pri naboji a niektore dokonca tak, ze ani hydr. brzdy nezavadzaju), co mi pekne komplikuje vyber...
Takze mam na mysli riesenie cez nejake svorky, pripaden dorobene navarky ci navrtanie zavitu do zadnej vidly ...???
posledný komentár: 13. 12. 2024 o 18:14
posledný komentár: 18. 2. 2012 o 12:09
Kup si taky co uchytis na sedlovku.Jaky problem.Len kus pohladaj na nete.
tie sa daju pouzit ked chybaju zavity v rame.
Neviem ale asi 12 kg dieta + sedacku to unesie.A neverim ze by bol taky masochista a nakladal si tam ovela viac.
Nosic na sedlovku je dobry, ale len na lahsie veci, nema asi dobru stabilitu v krute bocnym smerom a je len na hornu tasku.
Objimka na sed.trubku s dierami na sroby by mohla byt riesenim v poslednom pripade, ale neriesi zakladne poziadavky. Nosic musi byt upevneny relativne blizko kolesa.
Na viacdennu turistiku na bajku, na co to chcem, treba pevny nosic na turisticke tasky - zhora aj z boku, s vahou bezne aj 15kg.
Nosnost 15 kg este neznamena ze to vydrzi natriasanie 15 kg tasiek na polnych cestach, obrubniky, nahle prekazky a pod... mam s tym dost skusenosti.
Je tolko peknych bajkov co by som bral ale nemaju navarky ... napr. taky Gary f. Hoo koo ekoo ... A zas viacere aj vyssej triedy maju (ale mimo mojho rozpoctu).
Takze asi nejake onjimky na zadnu vidlu bude treba...
http://www.saeshop.cz/cyklisticke-nosice/lrc---lehka-rekreacni-cyklistika/specialni-uchyty-uchyceni-nosicu-kola/uchyceni-na-nosic-z-nerezu-uni---art061.html
Tak toto by mi v živote nenapadlo. Ďakujem za cennú radu.
1) nosic na sposob Thule Tour Rack - nosic je polozeny len na seatstay. Co som cital par rokov dozadu, tak ludia s tym mali OK skusenosti, ale treba pozriet aktualne skusenosti. Pri typickom biku by snad nemal byt problem, pri lahuckych ramoch s minimalizovanymi seatstay to nemusi byt zrovna ideal kedze seatstay zatazujes na miestach a sposobom s ktorymi sa nepocitalo
2) spodny uchyt: zohnat si adapter na thru axle, na ktory sa potom davaju adaptery na nosic. Pozri tu alebo tu (je to to iste), alebo zohnat niekoho kto ti taky nejaky adapter spravi na osku co pasuje do tvojho ramu, coz najskorej znamena aj vyrobu osky samotnej
horny uchyt: bud cez svorky obalene gumou, ake zozenies snad v kazdom zeleziarstve tu, alebo sedlovu objimku s uchytom na nosic, ale asi niesu na kazdy rozmer sedlovej trubky tu tu. A k tomu "kompatibilny nosic", coz tiez nemusi byt zrovna vyhra zhanat, pretoze nie kazdy nosic je dost velky a pevny na 29" kolesa
Ten spodný úchyt, resp. adaptér na os by vyšiel dosť draho, takže to pre mňa nie je prijateľné.
Asi mi ostáva len nájsť rám s návarkami.
Každopádne ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď ?
Thule tour rack má nosnosť len 10kg, čo je málo.