http://www.mtbr.com/reviews/disc_brake_ ... 2524.shtml
v porovnaní s jednoznačnou spokojnosťou u BB7 tu
http://www.mtbr.com/reviews/disc_brake_ ... 8376.shtml
tak ako? priplatiť si???
...a práve pri BB7 panuje vzácna zhoda...ba dokonca som sa stretol aj s takými, čo prešli z BB7 na Juicy7, a nejaký dramatický rozdiel (teda okrem ceny ) vôbec nezaznamenali.
priznam sa uprimne, hydry som jazdil len Hayes 9, tie boli fajne, ale to bola len jedna jazda. Dlhodobejsie skusenosti mam len s mechanikou. Este raz pozitiva: jednoducha montaz, jednoducha udrzba, pokazit sa nema co, uspora hmotnosti a penazi, nastavenie vzdialenosti dosticiek bez potreby vyberat naradie, a po zabehnuti brzdia paradne. Odporucam vsak aj kvalitnu brzdovu paku, tiez to dost urobi.
Co sa tyka refernecii na Juicy 5-7, tiez som na ne pocul dost kritiky, ale opakujem, sam osobnu skusenost nemam.
Ved ich zhanam, ale mam na ne furt smolu. V jednom obchode ich UZ nemaju (" just vcera sa vypredali...") a v dalsom ESTE nie su ("skuste o tyzden, bude tovar..."), a priznam sa, ze kazdy den namozem lietat po obchodoch. No a k tym novym platnickam treba hadam aj nove rotory, nech sa pekne vzajomne zabehnu, a to je ten isty problem ("mame 203 mm, 180 mm bude vtedy a vtedy 160 sa vcera vypredala...") takze nekonecny pribeh.
Akurat cez vikend som ich mal uplne rozobrate, vpredu su úplatnicky este ako tak, vzadu su na tom lepsie, tusim ich prehodim.
...a práve pri BB7 panuje vzácna zhoda...ba dokonca som sa stretol aj s takými, čo prešli z BB7 na Juicy7, a nejaký dramatický rozdiel (teda okrem ceny ) vôbec nezaznamenali.
Neuveris, ale bike je postaveny povacsinou z ponuky v bazari na mtbiker.sk. Kupovane ako nove boli len kluky, brzdy, radenie s prehadzovacom a presmykom, kazeta a plaste. Zvysok je bazar, teda kostra, vidla, kolesa, riaditka a zvysok. Uhrnna cena cca 35 litrikov, co je oproti 80 litrom za novy celkom pekna uspora.
No ale spat k brzdam. Tiez som sa pohraval s myslienkou, ze tam dam nejake hydry Avidy Juicy 5 alebo 7, ale nech som to zobral z ktorejkolvek strany, prinos by bol len minimalny, a financna strata znacna. Radsej kupim nove platnicky, hadam BBB, uz by sa aj patrilo, po dvoch rokoch...
Vdaka, chester
preposielam foto biku, aby ste mali predstavu, na com tie BB7 jazdim
z mojej osobnej skusenosti mozem vrele doporucit mechaniky BB7. Jazdim ich dva roky a nemal som s nimi jediny problem, iba som si zohnal rotory Alligator, cisto z estetickych dovodov. A to jazdim celopero Marin, predu 180 rotor, vzadu uplne staci 160mm.
Vyhody mechaniky: nijaka udrzba, nehrozi tecenie, netesnenie, velmi prakticke nastavovanie vzdialenosti oboch platniciek od rotora, nizsia vaha kompletu oproti hydram, porovnatelny brzdny ucinok
Nevyhody mechaniky: iba jeden pohyblivy piest, trosku to ohyba rotor, lanko trosku pruzi, ale pri dobrych pakach (ja mam Avid Speed dial) sa to da fantasticky nastavit.
Usetrenu sumu oproti hydram by som investoval do lepsej vydlice. Vo vysledku budes mat kvalitne kotucove brzdy a lepsiu vidlicu k tomu.
pekne definovane - subjektivna zalezitost perfektne vyjadrena, dik za myslienku
http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice- ... _1279.html
...hm, povedal by som že jazdím agresívnejšie XC,
Mimochodom mal som v úmysle začať uprade tou vidlou, presvedčila ma však akciová cena brzd ( navyše sa u Juicy jedná o model 2007). Veď v takom kaktuse by som za ne dal 12.