Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.25" Performance Addix E-50 plášť, drôt
17,29 €
savings
MOC 31,99 €
Výpredaj -15% Continental Trail King 27.5"x2.2 ProTection plášť, TR, kevlar
39,99 €
-15%
MOC 49,17 €
savings Maxxis Minion DHF 27.5x2.30" EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
42,99 €
savings
MOC 78,99 €
-42% Maxxis Dissector 27.5x2.60" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
49,90 €
-42%
MOC 85,99 €
Akcia savings Schwalbe Ice Spiker Pro 27.5x2.25" DoubleDefence RaceGuard plášť, TLE, kevlar
76,99 €
savings
MOC 112 €
savings Maxxis Shorty 27.5x2.40" WT DD 3C MaxxGrip plášť, TR, kevlar
60,90 €
savings
MOC 94,99 €
-13% Continental Cross King 27.5x2.2" ProTection plášť, TLR, kevlar
51,99 €
-13%
MOC 74,99 €
Schwalbe NOBBY NIC 27.5x2.80" Evolution SpeedGrip plášť, TLE, kevlar
62,99 €
MOC 73,99 €
-9% WTB Breakout 27.5x2.3" Tough Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
49,99 €
-9%
MOC 54,90 €
savings Maxxis Rekon 27.5x2.60" 3C MaxxTerra EXO plášť, TR, kevlar
48,99 €
savings
MOC 85,99 €
Continental Xynotal 27.5x2.40" Trail Endurance E-25 plášť, TLR, kevlar
65,99 €
MOC 73,99 €
Originál TLR ráfy a gumy jazdím nahustené pod 2 atm už 5 rokov bez náznaku, čo i len odfúknutia v zákrute.
Tie kombinácie, ktoré tu niekto spomína sú zrejme pre kamikadze.
Naštastie len v 30 km/h a na ceste sa mi vyzulo predné koleso, rana ako z dela, vyzutý plášť a ja celý za...tý od mlieka. To isté pri plášti s kevlarovou pätkou - nie TLR verzia. Ráfiky sú TLR Fulcrum. Neviem a ani nechcem si to predstaviť v zjazde pri 50-ke !!!
No to si ma nepotešil. Oni sú také zlé? Sú to uplne nové plášte na novom biku čo si kupoval zať, tak neviem teraz . No a v piatok aj sobotu sme ho prevetrali v lese pri 50km rychlosti dole kopcom. Dik inač za upozornenie ale meniť to teraz nebudem.
Inač pri prerábke držali v žlabe jak hovado.
Originál TLR ráfy a gumy jazdím nahustené pod 2 atm už 5 rokov bez náznaku, čo i len odfúknutia v zákrute.
Tie kombinácie, ktoré tu niekto spomína sú zrejme pre kamikadze.
Koľko vážiš? Ja mam 96kg a v na Schwalbe Ro Ron predu mám 2,2 a vzadu nechávam na 2,3-4. Ja by som ich ešte aj spustil ale .......
Inač pri prerábke držali v žlabe jak hovado.
Aj tie moje držali, stalo sa mi to niekedy na 3 deň po ca.150 km. Vôbec som to nečakal a chvíľu predtým som zliezol z lesa po slušnom zjazde. Plášte boli Maxxis Ikon 29".
Takze kludne potom mozem kupit tmel a ist na to ?
Co sa tyka konverzie klasickych plastov a klasickych rafikov na bezdusove riesenie, tak s tym v drvivej väcsine pripadov nie je ziadny problem. Staci pouzit Rubena tubeless kit, ktory obsahuje vymedzujucu gumovu vlozku s drazkami pre zachytenie pätiek plasta. Kym ludia nepochopia, ze tu gumenu vlozku v Rubene do sady nepribaluju len z dlhej chvile a budu tam namiesto nej namotavat nejake pasky z Baumaxu a pod., aby usetrili doslova asi 10 €, tak budu tvrdit, ze s klasickymi nie-TLR plastami su problemy. Mam skonvertovane obycajne nie-TLR rafiky s obycajnymi nie-TLR plastami za pomoci Rubena sady a vyzutie plasta nehrozi ani nahodou. Otestovane, ked mi predne zmäklo kvoli defektu snad aj pod 1 bar - pätka drzala ako prikovana, len do zakruty to akosi nechcelo tocit.
Zaplata.
Mnohí pretekári to riešia tak, že UST, príp. galusku majú bez tmelu. Pre prípad defektu vozia sebou tmel v spreji. (15-20 gramov kompet nádobka). V prípade defektu sa sprejom nafúka pneumatika a dostane sa do nej aj tmel. Výhoda je v tom, že netreba náhradnú dušu ani pumpu. Teda celkove je to váhove ešte niečo málo v pluse. Nafúkanie je bleskové. Oproti tomu nafúkanie malou pumpou trvá mnoho krát nekonečne dlho. Nahadzovanie duše do TLR plášťa v teréne je dosť problematické. Všetko je zapatlané od tmelu. Raz som takto potreboval nahodiť dušu a skončil som pri bezdušovom ventilku. Nemohol som ho vykrútiť z ráfiku. Až keď prišiel "zberač mŕtvol" - štvorkolkár v závere pretekárov, ten mi pomohol. Potreboval som k tomu kombinačky z jednej strany a z druhej ventil fixovať krížovým šrobovákom. Od tejto skúsenosti už jazdím pretek jedine so sprejom. Samozrejme na celodenné výjazdy do terénu bez duše, pumpy a iných potrebných vecí nejdem.
Odpoveď pre: fofo050
Pri váhe jazdca 72-75 kg hustím TLR na 1,7-1,8 predné a zadné 1,9-2,0. ( a niekedy aj podľa povahy terénu viac alebo menej)
Pri váhe jazdca 72-75 kg hustím TLR na 1,7-1,8 predné a zadné 1,9-2,0. ( a niekedy aj podľa povahy terénu viac alebo menej)
Čiže pri tej vahe / 96 /čo som písal mam tlaky /2,2 -2,4 / dobré ?
Je na to nejaká tabulka.? V terene by som si vedel aj mekšie predstaviť okolo 2atm.
Alebo je to o skúšaní?
Ja to zatiaľ neriešim, mám dva páry kolies s nahodenými gumami do rôznych podmienok. Treba ich dodrať + tie, ktoré mám nové na klinci v garáži zavesené.
foto050 - neviem posúdiť. Každý to má rád ináč! Veď vyskúšaj aj 2,0.
Napr. momentálne ešte dosť jazdím asfalt a nabomboval som ich riadne.