zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Nie je to len hmotnost. Velmi dolezity je aj valivy odpor, ktory je najmensi prave pri bezdusiach. Budes to citit okamzite, ako sa zvezies, ze kolesa sa tocia akosi lahsie.
Tu je to aj "vedecky" potvrdene: http://www.bicyclerollingresistance.com/specials/tubeless-latex-butyl-tubes
Na tej stranke si mozes aj popozerat aky plast ma aky valivy odpor.
Teraz v zime idem do bezdusi, (zatial mam este klasiku s dusami) len sa chcem poradit, mam kolesa specialized roval, su 2 bliss ready, vo vnutri je hneda páska tiež je na nej 2 bliss ready, ale teraz som opravoval defekt, tak som koleso nafukal a vo vode skusal kade to fuci tak samozrejme najviac popri ventile, plus tam kde bol defekt ale jemne bublinky vychadzali aj popri s*****ch. Tym usudzujem ze ta hneda paska asi nebude nic moc.
Otazka, ak je spravne nasadena tubeless paska tak by popri spichoch nemal vychadzat ziadny vzduch vsak ? alebo to spravi az mlieko?
Vdaka
silvakolko z rukavice je treba na taku dieru, co mal Majo ?
Inak tento rok sa mi darilo .. roky rokuce nic a tento rok 2 celkom slusne defekty, ten jeden sa asi rukavicou dal spravit, ak by som mal, ale druhy uz nie, ani sadou .. tam uz len dusa, aj to len tak-tak. Presiel som na zvaznicipolo-rozbitu flasu, ktoru som dorazil, v tom listi som ich nevidel /bolo ich viac/... predna pneumatika zazracne vyviazla , zadna nastastie trochu branil stupel, aby sa nerozrezala uplne. Nemat plnohodnotny UST plast, ale daku konvertovanu blbost, tak z toho plasta su len franforce.
Extend WORMIFIX opravná sada pre bezdušové plášte
8,09 €
Ale cital som kdesi na fore, ze s povodnou paskou 2bliss ready mali problem a v ramci zaruky im to menili za druhu pasku, spominalo sa tam o zltej a hnedej, ale nijak raz uz nepametam, ktora bola ta zla ......