ake znacky brzdoviek pouzivate vy? je podla vas jedno ci kupim nejaku noname za 90sk alebo napr shell za 300sk? prejavi sa to nejak?
btw: Shell Donax ZB
&quo***** brzdová kvapalina určená pre najnáročnejšie použitie. Vyznačuje sa vysokým bodom varu a malou vnímavosťou voči vlhkosti. Neobsahuje zlúčeniny kremíka (silikon) a spĺňa požiadavky brzdových systémov automobilov najrôznejších typov a veku. Špeciálne sa odporúča pre nové, moderné vozidlá, ktoré sú vybavené protiblokovacím systémom ABS.
Špecifikácia:
FMVSS 116 DOT 3, FMVSS 116 DOT 4, FMVSS 116 DOT 5.1, ISO 4925, SAE J 1703"
....obsahuje vsak izopropylidéndifenol, moze sa stat ze bude prilis agresivna pre juicy 3? neviem ci pod specifikacie dot patri aj agresivita kvapaliny... pretoze tato brzdovka ma ako jedina od shellu vzadu pisane ze treba davat pozor aby nekvapla na lak lebo ho rozlepta...
pripadne aku znacku odporucate? u nas neviem nikde zohnat avid pitstop 5.1 ktory odporuca avid...
dik za prispevky
posledný komentár: 6. 9. 2022 o 16:33
Urcite ber 5.1, ma vyssi bod varu, je odolnejsia voci pohlcovaniu vlhkosti. Znackou Shell nic nepokazis. Urcite by som vyberal z osvedcenych vyrobcov (Castrol, Agip,...).
Ide o tu istu kvapalinu, vlastne lepsiu, ako mas v hociktorom mierne starsom aute.
myslis ze shell nebude vhodna pre bajky?
a nevies nahodou ci sa neda aj v SR zohnat ta avid pitstop 5.1?
....kludne mozes pouzit tu shell-acku kvapalinu ja som pouzival obycajny DOT 4 do HAYES-ov a absolutne bez problemov....ziadne HAYES-specialne....to je len marketingovy tah na ziskanie viac penazi od zakaznikov....btw....myslis, ze AVID (SRAM) alebo HAYES vyrabaju vlastnu brzdovu kvapalinu?....to asi nie...
...nic tym nepokazis....ale daj pozor
Cakal som, ze to autor temy pochopi skor, ako mu to niekto napise.
...