Zdravim. Skladam si bike a neviem aku značku brzd by som mal uprednostniť. Konkretne rozmýšlam nad Shimano SLX alebo Avid Elixir 3/5. Potom tam je ešte Hayes ale do toho sa už vôbec nevyznam. Ake mate skusenosťi s tymito značkami? Jazdim XC.
Hayes určite nie!! s tými sú iba problémi, ja mám Avid Elixir R a maximálna spokojnosť, staré SH boli také všeliaké, tie nové, model 2011 a novšie by nemuseli byť zlé, no skúsenosti s nimi nemám, ale som za Avid, už len preto, že sú lacnejšie ako SH a predávajú sa aj s kotúčmi.
Mozes napisat viac k tym problemom? Ci len jedna babka povedala?
Mam osobne skusenosti s mnohymi brzdami Shimano, Avid a aj Hayes/Stroker (na mojich bicykloch mam Gram a Ace, teraz cakam na Prime) a ziadne funkcne problemy som nezaznamenal. Z predanych bicyklov sa na opravu vracia len minimum (odvzdusnenie alebo vymenu dosiek povazujem za beznu udrzbu).
Obcas sa niektoremu domacemu kutilovi, ktory sa pokusa zatlacat piestiky skrutkovacom podari ulomit kolik na piestiku, cize je treba vymenit piestik.
Naozaj si nemyslim, ze by boli brzdy Hayes problemovejsie ako hydraulicke brzdy od inych vyrobcov.
PS: Zamysli sa nad svojmi prispevkami ci uz po obsahovej, stylistickej alebo gramatickej stranke. Inak budes nadalej vzbudzovat dojem "šaša" tohto fora
Mal som a mám 2 páry Hayesov, tak viem povedať, páčka je mäkká a výkon tiež nie je bohviečo, na druhej strane mám Avid a ich výkon je super.... Že kúšu? To je to, čo mi vyhovuje.
PS Minule sme na výjazde akurát rozoberali Hayesi no ekného slova počuť nebolo.
PS2 Ulomený kolík nieje vecou roztláčania platničiek, je to vecou vyberania platničiek, zlomil som tak 3 je to chu**vský systém, Hayes a SH to má riešené rozperou a poistným šroubom, tam niet čo ulomiť
kedysi by som hayes určite neodporúčal, ale to bolo za čias hfx9, mag, el camino, sole a iného odpadu, ale v súčasnosti by som nemal problém nové hayesy použiť, nemáme na ne ani sťažnosti v shope ani nič, dobre sa servisujú aj nastavujú na rozdiel od večne problémových avidov elixirov shimano 2012 sú dobre prepracované, nad nimi by som určite neváhal. vo voľbe shimano vs. avid sa jednoznačne prikláňam na stranu shimana a od avidu ruky preč.
ku kúsavosti - neviem kto s tým má stále problém, brzdy sú od toho, aby brzdili. keď ich niekto nevie dávkovať, tak je to jeho problém. nemám rád brzdy, ktoré keď stlačím páčku tak nič nerobia. platničky majú pri dosadnutí na kotúč začať brzdiť.
Zabudol som na jednu vec, chyba Avidou je, že platničky o kotúče môžu šúchať, čítal som o tom, že je to problém nastaviť, no na druhej strane ako jediné majú systém uchytenia strmeňa pomocou kúžeľov a misiek, treba sa rozhodnúť...
No ako som vravel vyššie, SH sú bez kotúčov a Avidy sú aj z kotúčmi a to cena Avidov je nižšia
ja riešim problém s tri-align tak, že dám von tú vypuklú podložku a miesto nej dám plochú, tým si omnoho zjednoduším momentálne aj prípadné neskoršie nastavovanie.
Súhlasim s dynatom mám Ha-yes Ride,neni to žiadna výhra páčki sú maké aj po odvzdušnení.S inými brzdami nemám velké skúsenosťi ale keby si mám vybrať tak Ha-yes uš asi nie
Ja by som preferooval avid sice nemam moc velke skusenosti s nimi ale idem si kupovať novy bike a ma avid elixir 3
moj kamarat ich ma tiež a je spokojny
ja jazdím na na Deore BR-M535, nesťažujem sa, brzdia výborne, ale chcem skúsiť nové Shimano Deore 2012.Nechcem odsudzovať avid, nakoľko brzdia dobre, ale kamarát má Juicy 5 a pri odvzdušnení, ktoré prebehlo bez problémov, a následný výjazd, resp. počas výjazdu mu brzda jednoducho "vyfučala".Dal to do servisu a povedali mu že je to zlé tesnenie v páčke a musí ju celú vymeniť.A ešte, pri brzdách AVID som si všimol, že stále platničky čuchajú o kotúč (185mm)a neznesitelne to piští.
neviem co ti tam pisti jazdim aavid elixir 3 a daju sa vycentrovat tak aby ledva suchali....ani to pocut uz nieje a to ze kusu je to co sa mi lubi naco mi je brzda ktora brzdi pol hodinu?? ja potrebujem zastat hned to co sa mi na avidoch nelubi je hmotnost a zlozite odvzdusnovanie :-/
Opýtam sa Vás skúsenej verejnosti, mám dilemu. Mám objednaný bike a sú na ňom brzdy avid7 ale viac sa prikláňam v voľbe SH. saint. ktoré mám aj odskúšané a spokojnosť.. ktoré sú podla Vás lepšie?
Môj jazdný štýl je brzdiť na poslednú chvíľu a mám 65 kg...
ak su tam avidy tak urcite by som ich nemenil len kvoli tomu ze sa priklanas radsej k inej znacke...brzdit na poslednu chvilu sa ti s avidmy urcite bude dat to sa na nich lubi aj mne ze kusu cize kusnu a drzia len vravim skoda toho ze sa blbsie odvzdusnuju.... :-/ ohladom vahy si lahky ako pierko ( nahodou vazim tiez 65kg ) s tym ze by ta tie brzdy nezastavili urcite nebudes mat problem
mám avid elixir 7sl
čo sa týka nastavovania strmeňa aby nešúchal o kotúč mi pripadalo trošku zložitejšie, ale trebalo na to len trpezlivosť a čas. najväčší problém sa mal s tým uchytením strmeňa cez tie valčeky ako sú na špalkoch v-bŕzd, pretože keď som zakrúcal šrób tak sa točil aj ten valček a strmeň to potom posúvalo, ale to sa dá obísť a teraz mi nešúchajú absolútne ani trošku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mozes napisat viac k tym problemom? Ci len jedna babka povedala?
Mam osobne skusenosti s mnohymi brzdami Shimano, Avid a aj Hayes/Stroker (na mojich bicykloch mam Gram a Ace, teraz cakam na Prime) a ziadne funkcne problemy som nezaznamenal. Z predanych bicyklov sa na opravu vracia len minimum (odvzdusnenie alebo vymenu dosiek povazujem za beznu udrzbu).
Obcas sa niektoremu domacemu kutilovi, ktory sa pokusa zatlacat piestiky skrutkovacom podari ulomit kolik na piestiku, cize je treba vymenit piestik.
Naozaj si nemyslim, ze by boli brzdy Hayes problemovejsie ako hydraulicke brzdy od inych vyrobcov.
PS: Zamysli sa nad svojmi prispevkami ci uz po obsahovej, stylistickej alebo gramatickej stranke. Inak budes nadalej vzbudzovat dojem "šaša" tohto fora
šimano bez problémov.
PS Minule sme na výjazde akurát rozoberali Hayesi no ekného slova počuť nebolo.
PS2 Ulomený kolík nieje vecou roztláčania platničiek, je to vecou vyberania platničiek, zlomil som tak 3 je to chu**vský systém, Hayes a SH to má riešené rozperou a poistným šroubom, tam niet čo ulomiť
ku kúsavosti - neviem kto s tým má stále problém, brzdy sú od toho, aby brzdili. keď ich niekto nevie dávkovať, tak je to jeho problém. nemám rád brzdy, ktoré keď stlačím páčku tak nič nerobia. platničky majú pri dosadnutí na kotúč začať brzdiť.
No ako som vravel vyššie, SH sú bez kotúčov a Avidy sú aj z kotúčmi a to cena Avidov je nižšia
moj kamarat ich ma tiež a je spokojny
Môj jazdný štýl je brzdiť na poslednú chvíľu a mám 65 kg...
čo sa týka nastavovania strmeňa aby nešúchal o kotúč mi pripadalo trošku zložitejšie, ale trebalo na to len trpezlivosť a čas. najväčší problém sa mal s tým uchytením strmeňa cez tie valčeky ako sú na špalkoch v-bŕzd, pretože keď som zakrúcal šrób tak sa točil aj ten valček a strmeň to potom posúvalo, ale to sa dá obísť a teraz mi nešúchajú absolútne ani trošku
treba to trochu namazat vazelinou medzi srobom a podlozkou vtedy sa podlozka chyti na tie uhlove podlozky a je po probleme