Vymenil som pôvodné brzdy (shimano M447) na Spešli stumpjumper za nové XT M8000 a akosi mi poriadne nedoliehajú na kotúče. Pôvodné sedeli úplne normálne, tak ako sa sluší a patrí. Namontoval som ich rovnako a použil som rovnaké diely, ako tam boli. Predný kotúč je 180mm s adaptérom shimano a zadný je 160mm nahodený priamo na ráme. Neviem si predstaviť kde sa stala chyba. Viete poradiť ako to napraviť? Dá sa s tým vôbec niečo robiť? Alebo to jednoducho inžinieri zo spešlu resp. shimana niekde pohnojili... Hlavne sa mi jedná o zadnú brzdu... Diky za rady a nápady
XT 8000 aj xtr 9000 pumpuju tj maju premenlivy chod paky, po par rychlych potiahnutiach sa chod skracuje, tak sa sprava moja hlavne zadna.To iste sa docitas v kazdej recenzii napr http://enduro-mtb.com/en/best-mtb-disc-brake-can-buy/12/ na to som si nejak zvykol mozno a dalo by sa s tym zit, ale co ma uplne dostalo je ze nedokazu zrovnavat chod paky vzhladom na to ako sa deru platnicky. Paka ide postupne ako sa deru platnicky stale viac ku gripu, po 1000km to uz bolo absoutne nejazditelne, paky sa uz gripu dotkli a mal som problem brzdit. Potom som sa s tym zacal hrat aj po roztiahnuti piestov by sa po par zmacknutiach mal chod paky zrovnat, ale na XT 8000 nie. Chod paky je OK len ked tam dam uplne nove platnicky na ktorych je 2,5mm materailu. Pouzite platnicky s 1,5mm materalu(tie po 1000km) sa uz nedokazu zrovnat a chod paky je neskutocne dlhy (idu az po grip) pri prvom zmacknuti a v tomto stave aj velmi pumpuju tj par rychlych potiahnuti a chod paky sa vyrazne skrati a brzda je tuha uz 3cm od gripu, na sekundu pustit a znova ide ku gripu. Absoutne nepouzitelne. Podla prispevkov na MTBR fore to shimano stale nevyrieslo , v USA posielaju ludom ktory sa stazuju nove brzdy ale problem u vacsiny aj novych pretrvava. A teraz sa caka co napisu majitelia slx 7000.
Problem s neschopnostou zrovnat chod vzhladom na zodrate platnicky nemam tiez len ja, pisu o nom aj na mtbr aj na singletrack fore.
Vyzerá to na nejakú konštrukčnú chybu u shimana u týchto modelov,nechápem prečo to nestiahnu keď tam majú evidentný problém.Inak zaujímavé že starší model ktorý je v podstate konštrukčne rovnaký brm 785 tento problém nemá.
Praveze konstrukcne rovnaky nieje, paka a hlavny piest v nej by mal byt cely redizajnovany a moja teoria je ze to pumpovanie je sposobene tym ze sa nestihaju vracat piesty a pri opatovnom rychlom stlaceni sa dostane do okruhu viac oleja cim sa samozrejeme potom skrati krok. Mam doma bajk s m8000 aj s 785 a ked vyhodim koleso a platnicky je to aj krasne vidiet na piestoch . Ked na oboch stlacim paku zadnej brzdy na doraz a rychlo ju pustim tak na 785 sa piesty vtiahnu okamzite a velmi rychlo, na m8000 je to uplne jasne videt ze piest sa vracia pomalsie, povedal by som az velmi pomaly, a ak sa paka opatovne stlaci pred tym nez sa uplne vrati problem je na svete. Co sposobuje ich neschopnost zrovnat chod paky pri opotrebenych platnickach si vysvetlit neviem.
A tiez som sa zamyslal nad otazkou preco shimano neprizna problem a neriesi ho. Vseobecna odpoved na ktorej sa ludia zhodli je asi: "Mate niekto snad pocit ze shimano nieco niekedy priznalo aj ked bol problem zjavny?"
je to divné.že je to hlavne zadná brzda.Staré xt 04 mali problém s tuhnutím páky v zime,ale realita nebola taká.Budem mať možnosť si tento model pojazdiť sám som zvedavý.
Asi pred mesiacom som kupil tieto brzdy, všetky tieto priznaky čo sa tu popisali, do detailu sa deju aj umňa najviac ma serie to že počas jazdy menia tuhosť raz idu o 1cm bližšie k riaditkam a o chvilu su zas tuhe. Skušal som už kade čo najviac mi pomohlo doliať olej aź po vrch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
servis-opravy/predna-brzda-slx-poriadne-nederie-kotuc-slx-t33690.html?uid=3587
mozes kupit platnicky bez toho sikmeho zbrusenia a budes drat kotuc rovno, ale je to zbytocne, postupne sa ti platnicky prederu
http://www.bike-forum.cz/forum/zkusenost-s-novyma-xt-brzdama-m8000
Si bud isty ze nieco nieje v poriadku, je tam aj moj prispevok http://www.bike-forum.cz/forum/zkusenost-s-novyma-xt-brzdama-m8000#comment3461703 a odporucam sledovat napr http://forums.mtbr.com/brake-time/2016-shimano-m8000-xt-brakes-980185-7.html
XT 8000 aj xtr 9000 pumpuju tj maju premenlivy chod paky, po par rychlych potiahnutiach sa chod skracuje, tak sa sprava moja hlavne zadna.To iste sa docitas v kazdej recenzii napr http://enduro-mtb.com/en/best-mtb-disc-brake-can-buy/12/ na to som si nejak zvykol mozno a dalo by sa s tym zit, ale co ma uplne dostalo je ze nedokazu zrovnavat chod paky vzhladom na to ako sa deru platnicky. Paka ide postupne ako sa deru platnicky stale viac ku gripu, po 1000km to uz bolo absoutne nejazditelne, paky sa uz gripu dotkli a mal som problem brzdit. Potom som sa s tym zacal hrat aj po roztiahnuti piestov by sa po par zmacknutiach mal chod paky zrovnat, ale na XT 8000 nie. Chod paky je OK len ked tam dam uplne nove platnicky na ktorych je 2,5mm materailu. Pouzite platnicky s 1,5mm materalu(tie po 1000km) sa uz nedokazu zrovnat a chod paky je neskutocne dlhy (idu az po grip) pri prvom zmacknuti a v tomto stave aj velmi pumpuju tj par rychlych potiahnuti a chod paky sa vyrazne skrati a brzda je tuha uz 3cm od gripu, na sekundu pustit a znova ide ku gripu. Absoutne nepouzitelne. Podla prispevkov na MTBR fore to shimano stale nevyrieslo , v USA posielaju ludom ktory sa stazuju nove brzdy ale problem u vacsiny aj novych pretrvava. A teraz sa caka co napisu majitelia slx 7000.
Problem s neschopnostou zrovnat chod vzhladom na zodrate platnicky nemam tiez len ja, pisu o nom aj na mtbr aj na singletrack fore.
A tiez som sa zamyslal nad otazkou preco shimano neprizna problem a neriesi ho. Vseobecna odpoved na ktorej sa ludia zhodli je asi: "Mate niekto snad pocit ze shimano nieco niekedy priznalo aj ked bol problem zjavny?"