Vozíte ho niekto? Ako ste spokojní? Šiel by na Yetiho miesto súčasného DHX 5.0 Air. Myslíte, že sa to oplatí alebo sa na to vykašľať a voziť sa ďalej na tom čo mám?
Zatiaľ len špekulujem, lebo som sa zbavil jedného FOX Float CTD Factory čo sa mi váľal doma. Tak ma začalo pokúšať kde zase oplieskať prachy než ich rozdrbem .
inline nepoznam, ale vozil som a vozim dhx 5.0 air a nikdy som nebol spokojny, az kym som ho nenechal komplet vykuchat. ja som riesil dilemu ci prerabku, alebo presedlat na iny tlmic. momentalne tuning nelutujem. domnievam sa, ze inline je oproti dhx 5.0 air v serii urcite lepsi tlmic. zalezi vsak, ze co a ako jazdis (teda ci sa oplati menit).
V podstate všetko. Mám jeden bike, takže XC výjazdy, cesta, traily, ťažšie terény vo Fatrách (Kriváňe, hrebeňovky a pod, čiže rozbitých zjazdov sa nejak nebojím), občas nejaké miestne FR trate, pár krát do roka bike park.
no ja si myslim, ze napr. aj preshimovany (a vhodne odladeny) float je lepsi ako dhx air v serii. mne vadilo hlavne ako pri supach zvykol prilis preficat zdvihom a pri odrazoch a klopkach to davalo prilis malo opory a prepadalo sa to + malo spätnej väzby. CCDB (ani inline) som zial nemal moznost vyskusat, ale urcite top tlmic. v serii sa na neho chyta snad len vivid air, monarch+, evolver/swinger a bos?
Hej, presne to lietanie rozsahom mi vadí. Už dávnejšie som kvôli tomu vymenil vidlu za pružinovú. Tá je super ale teraz s ňou nestíha tlmič. Kamoš objednával nový bike, myslím že bude mať Inline, tak asi skúsim a potom sa rozhodnem. Keď predám ešte DHX tak by malo akurát vyjsť na Inline/DB Air.
Pozeram, ze na niektore modely SB66 nejde ani dat ten tucny starsi model. Ale tak urcite zoberies kridelkovy (zamykaci), predpokladam. Inline je aj lacnejsi a lahsi (tak 150g min.)
Jasné, chcem už s CS. V testoch aj na fórach chvália. Niekde si spomínal, že s niektorými Inline-ami boli problémy. Nevieš ktorý ročník to bol? Či tie prvé z 2014?
Ja som velmi spokojny, i ked ak by som ho nedostal k bicyklu, asi by som si ho sam nevybral pretie nastavovacky, na druhu stranu, factory setup som menil len minimalne a uz ten mi prisiel perfektny. Ale viem to porovnat poriadne len s RP23, a priatelkynim Monarch Debonair, takze velmi objektivny moj nazor nebude.
Moje ego tuzilo viac po piggybacku ako DB Air/Float-X '16.
CS btw, vobec nepouzivam (kedze shapeshift ztvrde chod, a hlavne mi pedal bob nevadi, a troska sa aj bojim ze sa pokazi, toto robia btw aj sucasne modely), ale rozdiel je znacny, daleko lepsie nez ProPedal co som mal na RP23.
Pružinu som uvažoval, kamoš má SB66C s pružinou. Ale tú hmotnosť navyše už nejak neviem prekusnúť aj keď chod úplne bomba. A príde mi to na bežne jazdenie už trochu overkill.
CS by jedine co malo robit, otocit o vela otacok naraz LSC. Cize by nemalo vplyvat na chod vobec. Ale taketo zavierani tlmica je vyuzitelne len pri jazde postojacky, inak to nema velky vyznam, straty su na vidlici, pri slapani, ak dobre zehli na zaciatku.
JurajTalcik, ahoj, chcem sa opytat ako si s nim zatial spokojny, ma mi dojst na novom Spectrale, tak sa na neho tesim, len dufam ze nebude robit problemy, tie prve serie zvykli piskat ked sa pouzival CS, tak sa to budem bat aj zapnut. Ale zas som cital ze CC ma skvely suport, ze to riesa promptne vymenou. Teda dufam ze to plati aj pre SK Ako to myslis ze nepouzivas CS ? Ako je mozne se sa ti to lockne aj ked to nemas zapnute pri slapani do kopca? Ja som doteraz mal len propedal na foxe, zdalo sa mi to celkom vpohode, tak sa tesim ze toto je este lepsie Trochu sa este obavam SAGu, ja vazim dakych 105kg/190cm takze pocitam ze ten tlak bude tak 240psi co je tak na hrane, myslim ze max. odporucany je 250 - 275psi. Potrebujem sa dostat na 18mm, tak hadam to bude OK. Ale zase som cital zaujimavy komentar, kde sa chlapik pytal ze ma 330lbs aky tlak tam ma dat, a nejaky clovek z CC mu napisal ze taky, aby dosiahol pozadovany SAG To sa mi zda trochu uletene, co ak by mal 400lbs, to tam akoze napumpuje 350psi ? No vazne som zvedavy, trochu mam obavy, ale dufam ze to bude fajn. Rozhodoval som sa este medzi nizsou radou s Foxami CTD, ale Pike rozhodol.
Este sa chcem opytat ako casto ho treba servisovat a hlavne kde, lebo na SK neviem ci to vobec niekde robia. Mozno Suspension Clinic ? Viem ze v CR je jedno servisne stredisko, ale tam sa mi to posielat nechce. Nestaci sa o to len pravidelne starat, ocistit po kazdej jazde a namazat piest? Dakujem.
Ja som zatial velmi spokojny. Support podla for maju vyborny, ale ako pises ci to takto a hlavne ako rychlo funguje aj na SK je dobra otazka:- ).
Neznamena ze som uplne bez obav. Napr. TF Tuned ten tlmic nadalej vobec neodporuca ludom nad cca 105kg (8 mesiacov dozadu co uz bola 2015 seria tvrdili 90kg), kedze z ich pohladu pri takom tlaku (230PSI, resp. 200PSI) nefunguje dobre rychly rebound.
Ja jazdim konkretne 205 PSI (mam s vybavou 93-95kg a asi by som vedel dofukat este dalsich 5 minalne) a zatial mam pocit ze vsetko aj vratane rychleho reboundu funguje. Zvuky vydava vselijake ale nepiska takze to beriem ze to je len ten zvyseny prietok oleja (ale videl som na forach jedincov co tvrdia ze ten ich je kompletne tichy, moze to dost pomala kompresia ovplyvnovat).
CS nepouzivam lebo mi osobne pedal bob extra nevadi, to je len osobna preferencia, ale pisem ze funguje vyborne, obzvlast na Inline je oproti napr. AirCS vyrazne tuzsie nastaveny a je aj o dost tuhsi nez bol moj propedal.
Asi som ta s tou vahou nejak nepotesil, ale aj podla TFT maju vela jazdcov co to jazdia a maju natlakovane uplne na hranici, takze to moze byt teoreticky kusova zalezitost,prip. ich vysoke standardy, a mozno uz dostanes uplne novu seriou od CC ktora ziadne tieto problemy nema. Urcite by som to vsak riskol, je to na kilometre vzdialene Foxu CTD.
Servis netusim, najskor to dam do Suspension Clinic. Mazat urcite nestaci, fungovat to urcite bude aj bez pravidelnych rebuildov ale nie na urovni akej bolo zamyslane :- )
Diky za odpoved. Ano, to som cital aj ja co hovorili TF Tuned, ale priamo z cane creeku hovorili ze maju aj jazdcov tazsich ako 110kg a ze sa nestazuju. A ako vravis, predym vraveli ze uz 200psi je vela, potom to zmenili na 230 - 240psi Ja ho dam asi na nejakcyh 230 a uvidim. Ja som jazdil iba na FOX triad z roku 2009, takze myslim ze to bude v kazdom pripade lepsie, zas niesom nejaky profik co citi kazdy detail. No ved som to aj riskol, hlavne koli tej Pike, 9.9ka Spectral je uz zaplateny, tak som strasne zvedavy na to Dufam ze tam uz davali novsie serie co netrpia takymi neduhmi, ale pri mojom stasti v poslednej dobe...
Zvuky, ktore su prirodzene (olej, vzduch) mi nevadia, aspon vies ze tlmic maka na 100% percent, horsie je to s tym piskanim, to by som asi nevydrzal, mne vadi uz len ked nieco puka na bicykli a neviem co
Otazka je ci to suspension clinic robi, ale tak asi ano. Ako casto planujes, raz rocne, alebo raz za dva roky ? Inak ked si kupoval toho Striva, robil si nejaku prehliadku po zabehnuti, alebo ako to funguje u Canyonu aby nebol problem so zarukou ?
Oproti mojmu starsiemu RP23 vo vsetkom, a oproti modernemu Floatu (ale nie X verzie, prip. tych z Vorsprung/’16 EVOL negativnou komorou) CTD vyssia citlivost z kraja, lepsie drzanie sa v strednej casti zdvihu ( I ked tiez to bez vloziek nie je uplne zazrak, Debonair je zivsi).
Krajsi chod a take veci neviem posudit, to je prilis individualne a ja som vela tlmicov nejazdil a ziadny z nich sa mi aj tak nepaci az tak ako pruzina ale to ze to je tlmic inej urovne je relativne vseobecny sentiment.
Preferoval by som Air verziu ale tu Canyon na rozdiel od CS nedodava takze mam Inline.
2Misenko: Ani na mojom Strive ani na priatelkinom SpectraliEX nebolo treba vobec nic robit, dosli perfektne nastavene. Dofukal som vidlu,tlmic, po 2 tyzdnoch sa jemne dotkol tocitok a nic viac. Servis planujem robit raz, alebo 2krat rocne. Predpokladam ze cez leto je sanca ze po nejakom vydatnejsom vylete v bajk parku bude nieco potrebovat samotny servis nad ramec.
Vidim ze si vlastne cital vsetko to co ja :- ) Tak sme dosli k tomu istemu ze to netreba prilis riesit. Je to ako zacat googlit "bolest hlavy" a zistit ze mas sancu na rakovinu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moje ego tuzilo viac po piggybacku ako DB Air/Float-X '16.
CS btw, vobec nepouzivam (kedze shapeshift ztvrde chod, a hlavne mi pedal bob nevadi, a troska sa aj bojim ze sa pokazi, toto robia btw aj sucasne modely), ale rozdiel je znacny, daleko lepsie nez ProPedal co som mal na RP23.
(inak aj pruzina by tomu svedcala).
Neznamena ze som uplne bez obav. Napr. TF Tuned ten tlmic nadalej vobec neodporuca ludom nad cca 105kg (8 mesiacov dozadu co uz bola 2015 seria tvrdili 90kg), kedze z ich pohladu pri takom tlaku (230PSI, resp. 200PSI) nefunguje dobre rychly rebound.
Ja jazdim konkretne 205 PSI (mam s vybavou 93-95kg a asi by som vedel dofukat este dalsich 5 minalne) a zatial mam pocit ze vsetko aj vratane rychleho reboundu funguje. Zvuky vydava vselijake ale nepiska takze to beriem ze to je len ten zvyseny prietok oleja (ale videl som na forach jedincov co tvrdia ze ten ich je kompletne tichy, moze to dost pomala kompresia ovplyvnovat).
CS nepouzivam lebo mi osobne pedal bob extra nevadi, to je len osobna preferencia, ale pisem ze funguje vyborne, obzvlast na Inline je oproti napr. AirCS vyrazne tuzsie nastaveny a je aj o dost tuhsi nez bol moj propedal.
Asi som ta s tou vahou nejak nepotesil, ale aj podla TFT maju vela jazdcov co to jazdia a maju natlakovane uplne na hranici, takze to moze byt teoreticky kusova zalezitost,prip. ich vysoke standardy, a mozno uz dostanes uplne novu seriou od CC ktora ziadne tieto problemy nema. Urcite by som to vsak riskol, je to na kilometre vzdialene Foxu CTD.
Zvuky, ktore su prirodzene (olej, vzduch) mi nevadia, aspon vies ze tlmic maka na 100% percent, horsie je to s tym piskanim, to by som asi nevydrzal, mne vadi uz len ked nieco puka na bicykli a neviem co
Otazka je ci to suspension clinic robi, ale tak asi ano. Ako casto planujes, raz rocne, alebo raz za dva roky ? Inak ked si kupoval toho Striva, robil si nejaku prehliadku po zabehnuti, alebo ako to funguje u Canyonu aby nebol problem so zarukou ?
Oproti mojmu starsiemu RP23 vo vsetkom, a oproti modernemu Floatu (ale nie X verzie, prip. tych z Vorsprung/’16 EVOL negativnou komorou) CTD vyssia citlivost z kraja, lepsie drzanie sa v strednej casti zdvihu ( I ked tiez to bez vloziek nie je uplne zazrak, Debonair je zivsi).
Krajsi chod a take veci neviem posudit, to je prilis individualne a ja som vela tlmicov nejazdil a ziadny z nich sa mi aj tak nepaci az tak ako pruzina ale to ze to je tlmic inej urovne je relativne vseobecny sentiment.
Preferoval by som Air verziu ale tu Canyon na rozdiel od CS nedodava takze mam Inline.
2Misenko: Ani na mojom Strive ani na priatelkinom SpectraliEX nebolo treba vobec nic robit, dosli perfektne nastavene. Dofukal som vidlu,tlmic, po 2 tyzdnoch sa jemne dotkol tocitok a nic viac. Servis planujem robit raz, alebo 2krat rocne. Predpokladam ze cez leto je sanca ze po nejakom vydatnejsom vylete v bajk parku bude nieco potrebovat samotny servis nad ramec.
Vidim ze si vlastne cital vsetko to co ja :- ) Tak sme dosli k tomu istemu ze to netreba prilis riesit. Je to ako zacat googlit "bolest hlavy" a zistit ze mas sancu na rakovinu.