Na novu sezonu som si obstaral aj novy bike s diskovymi brzdami. Jazdim hardtail a casom by som chcel vymenit cele kolesa a mozno aj ine vecicky. Momentalne mam CL a standard Shimano brzdy
Chcel by som sa spytat, je lepsi system CenterLock, alebo 6dier?
Dakujem
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32
měl sem v ruce dost kol kde vule byla, ale ničemu to nevadí
Toto by som netvrdil!!! Ako odmeráš 5 mikrónov? Ani vôľu pol milimetra nezistíš, keď budeš kotúč hýbať rukou.
K téme: Mam aj CL aj 6 dier, ale nejaký rozdiel v tom nevidím. Kotúč som dával dole z kolesa, len keď som menil brzdy, alebo ak bol zodratý, takže nejaké plusy alebo mínusy v jednom, alebo druhom systéme osobne nevidím.
Presiel som na diskove brzdy s CL a chcel som vediet, ake mate skusenosti, pripadne, ake su vyhody/nevyhody CL a 6d.
Ked som rozmyslal na vyhodami/nevyhodami CL a 6d napadlo mi, ze napr. pri pade, ked riadne ohnem kotuc, lahsie vysroboujem 6 srobov s imbusom, ako CL. Obmedzenu sadu imbusov nosim furt so sebou, na rozdiel od kluca pre CL
Alebo nie?
PS: O imbus naozaj nejde, poznám len Tam-bus. A inbus.
tak sa mi zdá že si sa do toho zamotal
Alebo nie?
hehe
Ziadne konspiracne teorie, stat sa moze vcelico. Napadlo mi to hlavne preto, lebo na 1.maja 2009 sa mi podarilo na bike padnut (vyskocena klucna kost). Bol to len okamih a odrazu 8 mesiacou PN a zbytok sezony v haji.
hehe
no o takej vecičke som ani nepočul ale mal by som zaobstarať
To ako fakt??