Caute,
dnes znova V kratkom obdobi som uz druhy krat chytil taky zvlastny defekt.Rezna 2mm diera ako ked seknem dusu, no zospodu duse, takmer uprostred A pritom som si na rafik dal pred nedavnom tu pasku.Obcas sa pritrafia take veci akoze nafukam novu dusu a rano je splasnuta a na druhykrat uz drzi, ale toto ma uz irituje , neviete nahodou o co tej nevdacnej dusi ide?
fradog, rada do zivota, kupuj 2.35 kendy ;] ja som ich daval do plastov specialized fast trak 2.0, jazdil som to pod 2atm a nepametam si ziadne defektovanie. fakt
Nerobí sa diera na mieste, kde sú spájané jednotlivé časti duše? Mne sa to raz stalo na bežnej duši. Ale už si nepamätám či na kende alebo na rubene. Vyhodil som ju. Zrejme bola nekvalitne vyrobená, keď sa "rozišla" v spoji.
Mne so presne toto stalo pri dušiach Kenda. Tiež som nafúkal novú dušu a do dvoch dní bola poloprázdna. A opakovalo sa to viackrát vpredu aj vzadu. Zistil som, že sa na duši po nafúknutí spravila miniatúrna diera presne v miestach ak napísal Lord Klaymen. Tiež leteli do kýbla.
duše je prořízlá od pásky - to že je nová neznamená že dobře sedí
takže bych začal s kontrolou tady, taky každá páska nepasuje do každého ráfku, hlavně když je páska tvrdší a ráfek má hlubší střed se umí konce zvednout a řezat duši.
Musim to ochekovat, tu dusu uz radsej nepouzijem lebo oba tie defekty boli na tej samej /KENDA/, tu pasku do rafiku som dal nedavno, predtym som ju nemal ale ked bola taka pekna modra /nahodou tiez Kenda-cka/, vihodim ju sak ju aj tak nevidno .Skusim este poriesit nejake ine duse a testnut ten xbaroon-ov napad...
kubad, nesúhlasím s tebou, ale ak máš takú skúsenosť, tak to beriem. keď dušu nafúkaš, tak tlakom duše sa páska pritlačí na ráfik. dlho som na cestnom používal tvrdé pásky na vysoké tlaky, ktoré neboli pružné a vždy pri výmene duše či plášťa odstávali od ráfku (boli akésy vyťahané ), dokonca boli pozdĺžne potrhané - rozstrapkané, ale defekt mi nikdy nespôsobili. teraz mám nové kolesá s novými tenkšími páskami a sú úplne OK. na horskom používam mäkké gumené pásky, ktoré nemajú duše ako ohroziť. pre istotu pri novom ráfku každý otvor pre špice či ventil jemne obrúsim, aby nemali ostré hrany...
No mne sa to nestalo ani raz - na horaku pouzivam pasky, co su sucastou baleni Maxxis Flyweight a na cestaku na kolesach Dura Ace Tubeless nepotrebujem ziadne pasky
Kazdopadne spominany problem s rozrezavanim sa obcas vyskytuje pri pouzivani plastovych pasiek v rafikoch.
a kadial na tom chodis ti kokos skus pozriet na disk
problem asi nie je kadial ale ako
to kubad a spol.: tu je ta dusa, je sice zalepena ale vidno v ktorych miestach to bolo, ta nalavo je takmer v strede takze to mi do hlavy nejde ale ta prava je viac ku kraju, takze to by od tej pasky aj mohlo byt pasku som chcel vyhodit ale nechcel som sa vratit k elektr.izolacke tak som ju po krajoch tak 2mm obstrihol aby pasovala na dno rafika, dusu som vymenil za inu znacku a dufam ze sa aspon tyzden budem moct v klude bikovat bez toho aby som musel riesit taketo chobotiny ktore len zdrziavaju a nasieraju
Podla umiesntnenia tych zaplat je jednoznacne pricinou paska. Neviem preco obstrihavas tu staru pasku, ked mozes v cyklo obchode za par centov kupit kvalitnu pasku...
Tie pasky su new /tato ma ist este na predok/.... pokial sa da nieco upravit aby to fungovalo tak to treba vyskusat a tym ze som ju zuzil tak uz nema ako dusu porezat. Este ma napadlo ze kolko razy robim s kolesom /ci defekty ap./ tak je plast velakrat dost zablateny a je mozne za sa ten bordel z neho moze zosypat aj do vnutra plasta a pri nasadzovani prejde medzi dusu a rafik a problem na svete.Tak by som vysvetlil tu dieru v strede.Ako som pisal vyssie, dufam ze na cas uz bude pokoj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
takže bych začal s kontrolou tady, taky každá páska nepasuje do každého ráfku, hlavně když je páska tvrdší a ráfek má hlubší střed se umí konce zvednout a řezat duši.
Kazdopadne spominany problem s rozrezavanim sa obcas vyskytuje pri pouzivani plastovych pasiek v rafikoch.
to kubad a spol.: tu je ta dusa, je sice zalepena ale vidno v ktorych miestach to bolo, ta nalavo je takmer v strede takze to mi do hlavy nejde ale ta prava je viac ku kraju, takze to by od tej pasky aj mohlo byt