CAfte, zaujimalo by ma toto porovnanie......viem ze LX je o triedu vysie, ale aj tak ma zaujima, ci je dostacujuca vybava DEORE alebo sa oplati priplatit za LX?
No chlapi, snazite sa naburat moju koncepciu na kupu cross biku a celkom sa Vam to dari .....problem je ale v tom, ze bike chcem kupit maximalne do 18k. Co som pozeral nejake tie MTB, tak v tej cene su s dost slabou vybavou (presmykovac ACERA a pod ) .....cize este raz: Na bezne jazdenie po lesnych cestach (so spevnenym povrchom) je CROSS nevyhovujuci??
Cross je na lesne cesty so spevnenym povrchom podla mna plne vyhovujuci lebo na takych cestach je bud asflat alebo stary popukany asfalt alebo udupany makadam na ktorom obcas byva kde tu daky spadnuty kamen ktory obides, nebyvaju tu ani rigoly od tecucej vody nic, proste vozenie sa po vacsom parku
Ine by to bolo keby sme sa bavili aj o lesnych cestach nespevnenych, tie mozu byt tiez hladke - udupana hlina, ale mozu tam byt aj listy, rigoly od vody, polamane a popadane stare suche konare, kamene, potocik od dakeho pramena, proste hocico. Moze to byt proste vsetko od hlinenej rovnej cesty po staru lesnu cestu s velkym sklonom, mnozstvom dreva, kamenov, listia ktora sa skor podoba na freeride trat ako na lesnu cestu... tu by som uz rozhodne volil XC lebo s crossom by si tu nic nespravil jedine siel strasne opatrne s ocami na stopkach a ked to bude horsie ist vedla biku ale to neviem co by si z toho bikovania mal.
kiri: ortodoxní chrti by nás aj za 100 mm zdvihu zastrelili ale lapjér montuje na X-Controly tuším foxu so zdvihom 120 mm (a možnosťou zníženia), takže na tom niečo bude (X-Race má 100)
ale rozhodne súhlasím s tým, že na dlhých tratiach full šetrí dosť síl a nervov, nemusíš tak často zo sedla a nohami suplovať tlmič, s rozumným tlmičom je zadok dostatočne tuhý v rovinkách a výšľapoch, neobitá prdel, lepšie ovládanie vďaka permanentnému kontaktu s podkladom, to asi vyváži aj vyššiu hmotnosť... možno je rozdiel celodenný výjazd/preteky, ale v prvom prípade by som neváhal
no a 2.2" na AMku na asfalte - nejako sa do tých kopcov dostať musíš, ja v BA mám z brlohu k Rotunde na Železnej tiež tuším 6 km, inak Nooby Nicy sa geniálne lepia k asfaltu
ja som chcel tiez cross, ze budem chodit len po asfaltke a tak, ale nakoniec som sa rozhodol pre mtb, na ktory som nahodil tieto plaste http://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... &pID=10254
a uplna spokojnost.... je to take univerzalne aj do terernu aj na ceste to ide dobre...a myslim ze postupne ta prestane bavit jazda len po asfaltke... no a do 18k sa da najst kvalitny bike aj s presmykovacom deore
Andreas tie "gumy" som mal aj ja a doporucim ich iba nepriatelovi ... naviac prave teraz som videl pani s rozbitou hlavou (na tvrvalu sa prilba nenosi...) pri ktorej lezal Kellys s tymito plastami ...
no ja na nich jazdim uz 2 roky a nic....akurat, ze su uplne zodrate tak ich idem vymenit a asi za tie iste... a uz som to viac krat vytacal aj na 80km/h dole Braniskom a v lese ma tiez "az tak" nesklamali
Ok, podla mojej skusenosti su to najhorsie a za mokra najnebezpecnejsie gumy na svete ake si mozes na bike dat no zase ma obvinia ze som melonar tak drzim hubu a prajem ti vela stastnych km.
CROSS je podla mna blbost a potvrdzuju to aj skusenosti niektorych kamaratov, ktori podlahli "univerzalnosti" tohto bicykla... tot moj subjektivny nazor...
Ok, podla mojej skusenosti su to najhorsie a za mokra najnebezpecnejsie gumy na svete ake si mozes na bike dat no zase ma obvinia ze som melonar tak drzim hubu a prajem ti vela stastnych km.
na podobnych som sa za mokra minuly tyzden pekne vydrbal, chcem ich vymenit co najskor. nemam v nich velmi doveru, len za sucha a na asfalte im plne verim :/ na inych povrchoch mavaju problemy.
to briko: no fakt, ten cross mi pripada ako nejaky krizenec...
to quasko, steju: ok, ciastocne beriem spat, ja za mokra velmi rychlo nejazdim, tak asi preto som sa este na nich nevysypal
cross si jednoznacne nekupuj, vsetci ti ludia tu maju pravdu , cross asi vymyslel nejaky zacinajuci inginier a chybal mu jeden navrh ako splnit plan na 120% tak vymyslel taky blud ako je cross ...
ja som chcel tiez cross, ze budem chodit len po asfaltke a tak, ale nakoniec som sa rozhodol pre mtb, na ktory som nahodil tieto plastehttp://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... &pID=10254
a uplna spokojnost.... je to take univerzalne aj do terernu aj na ceste to ide dobre...a myslim ze postupne ta prestane bavit jazda len po asfaltke... no a do 18k sa da najst kvalitny bike aj s presmykovacom deore
tie plaste jazdil oco asi tak sdva roky, na ceste som nemal na neho sancu... ale ako nahle sme dosli do terenu tak to bola uplna katastrofa. sam bol prekvapeny ake je to ked dal na bike draopaky
hej nenadavajte na cross hm ma to rozhorcuje mam cross a nemozem si vynachvalit, je jasne ze nejazdim ziadne lesy stromy kamene ale lesne cesty a aj turisticke zvlada perfektne + na asfalte ide skoro ako zavodka (mozno by trebalo lepsie litka ) ale ja len na svoju obhajobu kludne pokracujte dalej
Ked som kupoval bike, tiez som riesil ci chcem cross alebo XC, vsak budem jazdit len rekreacne, asfalt a semtam nejaka polna cesta. Nakoniec som skoncil s XC bikom prekracujucim moj rozpocet a obutymi RR 2.25", na bicykli sedim vzdy, kedy sa len da, a z ciech je uz naceste 2.25" Nobby Nic na predne koleso a Time Z Control pedale. A z asfaltu sa stalo nudne nutne zlo na ceste do lesa:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cross je na lesne cesty so spevnenym povrchom podla mna plne vyhovujuci lebo na takych cestach je bud asflat alebo stary popukany asfalt alebo udupany makadam na ktorom obcas byva kde tu daky spadnuty kamen ktory obides, nebyvaju tu ani rigoly od tecucej vody nic, proste vozenie sa po vacsom parku
Ine by to bolo keby sme sa bavili aj o lesnych cestach nespevnenych, tie mozu byt tiez hladke - udupana hlina, ale mozu tam byt aj listy, rigoly od vody, polamane a popadane stare suche konare, kamene, potocik od dakeho pramena, proste hocico. Moze to byt proste vsetko od hlinenej rovnej cesty po staru lesnu cestu s velkym sklonom, mnozstvom dreva, kamenov, listia ktora sa skor podoba na freeride trat ako na lesnu cestu... tu by som uz rozhodne volil XC lebo s crossom by si tu nic nespravil jedine siel strasne opatrne s ocami na stopkach a ked to bude horsie ist vedla biku ale to neviem co by si z toho bikovania mal.
ale rozhodne súhlasím s tým, že na dlhých tratiach full šetrí dosť síl a nervov, nemusíš tak často zo sedla a nohami suplovať tlmič, s rozumným tlmičom je zadok dostatočne tuhý v rovinkách a výšľapoch, neobitá prdel, lepšie ovládanie vďaka permanentnému kontaktu s podkladom, to asi vyváži aj vyššiu hmotnosť... možno je rozdiel celodenný výjazd/preteky, ale v prvom prípade by som neváhal
no a 2.2" na AMku na asfalte - nejako sa do tých kopcov dostať musíš, ja v BA mám z brlohu k Rotunde na Železnej tiež tuším 6 km, inak Nooby Nicy sa geniálne lepia k asfaltu
http://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... &pID=10254
to quasko, steju: ok, ciastocne beriem spat, ja za mokra velmi rychlo nejazdim, tak asi preto som sa este na nich nevysypal
tie plaste jazdil oco asi tak sdva roky, na ceste som nemal na neho sancu... ale ako nahle sme dosli do terenu tak to bola uplna katastrofa. sam bol prekvapeny ake je to ked dal na bike draopaky