hehe
Ako som už povedal na XC daj stredné ramienko. Krátke síce môžeš dať ale v tom prípade použi cestný prehadzovač. Dlhé ramienko Ti môže v istých prípadoch zavadzať a z estetického hľadiska je stredné krajšie. Na ostatné detaily Ti odpovedal Mlok.
Čo sa uťahovacích momentov týka keď budeš montovať šálter zo stredným ramienkom použi silu 8-10 Nm, na skrutku upevňujúca radiace lanko 4-6Nm.
hehe
DI2 *eb na detaily. Dobre vieš že toto je náš slengový výraz pre karbón aj keď novodur je skôr hajzlová záležitosť. hehe
Skúsme sa vrátiť k Nm.
Ináč fakt by sme sa aspoň pred a cez vánoce mohli ku sebe správať milšie. hehe
ved to nebolo myslene vazne... clovek si musi obcas rypnut aby vedel ze zije... kua naco tam potom hadzem totych blbcov ...asi budem musiet namiesto toho pisat hehe...
hehe...
taaaakze k tomu utahovaciemu momentu.
myslim si,ze ten moment je tam predpisany spravne,teda asi,lebo ono neni nahodny,ak konstrukter zacal vychadzat s toho,ze potrebuje daku obimku,ktora ma drzat dakou silou,tak mu s toho vydu dake rozmery,potom vypocita,ze na danom obvode obimky potrebije dosiahnut danu silu v tahu a na zaklade toho vypocita(xe lepsie kukne do tabulky )vhodny priemer srobu a zvysok predpisuju tabulky a z toho vychadza aj ten utahovaci moment a ked nemame momentovy kluc,tak pouzijem sposob,ako som popisal vyssie a vychadza to dost podobne,o daco viac(overene rokmi praxe!!!!!!!!!) a maly dodatok,ak vyrobca ramu upravuje utahovacie momenty pre komponenty,tak bud vie,ze je to predimenzovane,alebo poddimenzoval ram v danom mieste a tajne dufa,ze staci,ak sa to slabsie utiahne a potom tie problemi,ktore tu kazdy den riesite xe xe neni nad teoriu spojenu s praxou xe xe.
ram prelisovany objimkov nieje nic nevidane a prasknuty karbonovy ram kvoli silne zatiahnutej objimke tiez nie, takze bacha na to, treba to robit citlivo ale pevne...hlinik tece, karbon praska
Chalani potreboval by som poradiť ohľadom doťahovacieho momentu zadnej stavby na LP -X Control, totižto menil som ložiská, zatiaľ som to len tak prišpuntoval aby to držalo pokope 4Nm, ak ste už niekto menili ložiská, prípadne máte nejakú info, koľko tomu môžem vytočiť (podľa ofic. zdrojov), tak sem s tým, lebo sa mi to voľáko nepodarilo nikde zistiť .
Vďaka, inak trošku som nepochopil názornému bodu 4 a 5 , príde mi, že je to to isté, no nič, pritlačím tam teda na tých 18 -20 ako píšu , keď je to oficiálne
nie nie, mám tam asi starší typ, sú tam len tie hlavné skrutky,bez tej poistnej dlhej šróby, vďaka za objasnenie, fakt som netušil, čo tým autori myslia , na mojom nič také nebolo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako som už povedal na XC daj stredné ramienko. Krátke síce môžeš dať ale v tom prípade použi cestný prehadzovač. Dlhé ramienko Ti môže v istých prípadoch zavadzať a z estetického hľadiska je stredné krajšie. Na ostatné detaily Ti odpovedal Mlok.
Čo sa uťahovacích momentov týka keď budeš montovať šálter zo stredným ramienkom použi silu 8-10 Nm, na skrutku upevňujúca radiace lanko 4-6Nm.
hehe
NIE, CIERNE UHLIE SKUTOCNE NIE JE CARBON!!!
Skúsme sa vrátiť k Nm.
Ináč fakt by sme sa aspoň pred a cez vánoce mohli ku sebe správať milšie. hehe
hehe...
myslim si,ze ten moment je tam predpisany spravne,teda asi,lebo ono neni nahodny,ak konstrukter zacal vychadzat s toho,ze potrebuje daku obimku,ktora ma drzat dakou silou,tak mu s toho vydu dake rozmery,potom vypocita,ze na danom obvode obimky potrebije dosiahnut danu silu v tahu a na zaklade toho vypocita(xe lepsie kukne do tabulky
láme (vsak marecej)
davno si nepamatam viac odveci prispevok
ale nehovor
Chalani potreboval by som poradiť ohľadom doťahovacieho momentu zadnej stavby na LP -X Control, totižto menil som ložiská, zatiaľ som to len tak prišpuntoval aby to držalo pokope 4Nm, ak ste už niekto menili ložiská, prípadne máte nejakú info, koľko tomu môžem vytočiť (podľa ofic. zdrojov), tak sem s tým, lebo sa mi to voľáko nepodarilo nikde zistiť
Vďaka.
http://www.lapierre-bikes.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=97%20:navod-na-vymenu-loisk-na-bicykloch-lapierre