Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Takze potom je to stale o tom istom co som napisal na zaciatku - su to dvojplackove kluky a teda ked sa hodi jednoprevodnik na poziciu velkej, tak urcite nebude idealne v strede voci kazete...
Ale že vôbec si to nepochopil.
ešte raz!
M8000 je štandard dvojprevodník
M8000-B1 M8000-B2 posunutie o 3mm
B1 - 1 prevodník, to že sú tam diery aj na druhý prevodník ťa nemusí zaujímať
B2 - 2 prevodník určený na stavby 148mm.
A táto téma je úplne o inom takže tu všetci OTečkujeme.
No nepochopil, lebo je v tom prilis velky chaos. Potreboval by som nejaku okotovanu schemu kazdej verzie tych kluk, aby som si porovnal rozmery... Pisal si, ze ten posun 3 mm je pri B1 a B2 kvoli boost nabojom 148 mm, cize to je posun smerom von o 3 mm, co samozrejme nie je tym padom pouzitelne pre klasicke zadne stavby na naboj 135/142 mm.
Takze z toho mi vychadzaju stale dve moznosti a obavam sa, ze ta druha je spravna:
1. B1 verzia ak je urcena len na jednoprevodnik by mala mat dlhsie vystupky pre velky prevodnik ako verzia B2 a teda by ich mala mat takmer zarovno s vystupkami pre maly prevodnik, aby bola idealna retazova linka na pouzitie jednoplacky. Vtedy ale nebudu tie kluky B1 vobec pouzitelne s dvoma prevodnikmi, resp. jedine s podlozkovanim maleho prevodnika.
2. B1 je len marketingovo oznacena ako jednoprevodnikova verzia a neriesi upravu retazovej linky na pavuku tymi dlhsimi vystupkami pre velku placku, ale len inym tvarom (zapustenejsim resp. vypuklejsim) prevodnika. Tym padom NW prevodniky od inych vyrobcov, ktori nevyrobia take zapustenejsie/vypuklejsie prevodniky nebudu pri montazi napriamo mat dobru retazovu linku a bude ich treba podlozkovat, kedze sa stale jedna o klasicke dvojplackove kluky...
A z toho vsetkeho mi zaroven vychadza, ze neexistuju XT jednoplackove kluky pre klasicky neboost rozmer 135/142 mm...
podla guglu sú všetky rovnako odierované, B je boost a 1/2 je len počer originálne montovaných prevodníkov ... to dáva za pravdu jezusovi a jeho zmätku v duši
A keby som mal náhodou model B2, tak by som to na vnútornej strane kľúk mal vyrazené nie? Lebo kľuky mám z bazáru a neviem či mám na 100% správnu reťazovú linku? Ako by som to ešte zistil? Ma šľak trafí, ak to bude o 3mm posunuté von.
Ešte som našiel na obrázkoch najväčšom prevodníku označenie 26-36 BC alebo 26-36 AT, ja mám BC, čo to znamená?
Podla toho co vidim na strankach shimana a inde, tak existuju tieto verzie XT kluk M8000-1 (1x11 normal),M8000-2 (2x11 normal),M8000-3 (3x11 normal),M8000-B1 (1x11 boost) ,M8000-B2 (2x boost)
Chcel som zdroraznit tie 3x11 .. ale nie .. mal som v tom trosku chaos. Teraz v tom mam jasno. Ale podla toho to stale vyzera, ze proste pre spravnu retazovu linku pre bcd96 treba dost vypodlozkovat smerom dovnutra. Alebo pouzit novy bcd64 (nesymetricke packy). A kedze jedny take som mal v ruke a porovnaval voci kazete, tak to vyzeralo tak, ze ak chcem dobru retazovu linku vzhladom na vyssiu zataz na velke pastorky, tak mi zostava pouzit len pilu na 64bcd.
Mam stare XTcka 2prevodnikove s nahodenym 1 prevodnikom - retazovu linku netusim. Prehodil som podlozku na loziskach z prava do lava a nic mi nepada ani ked krutim na najvacsom pastorku dozadu aj donemoty. A co sa tyka vyosenia slapania, nevsimol som si ziadne nepohodlie.
Co som tym chcel povedat? Ze je fajn ze sme sa nieco nove o shimane dozvedeli ale v praxi je to aj tak jedno
No kedze nema b-link, tak je trochu lahsia nez oficialne. Btw. ten b-link ju moze zachranit, bez neho je mensia sanca ze prezije (pätky su väcsinou prilis pevne). Cize uspora par gramov, ale vyssie riziko poskodenia.
Jezus No to mas pravdu, ta hmotnost je trochu zavadzajuca. Ja samozrejme B-link pouzijem zo svojej sucasnej SLX7000. Osobne mam uz dvojnasobnu skusenost. Raz konar, raz skala. V oboch pripadoch ohlo prave B-link, nie patku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale že vôbec si to nepochopil.
ešte raz!
Takze z toho mi vychadzaju stale dve moznosti a obavam sa, ze ta druha je spravna:
1. B1 verzia ak je urcena len na jednoprevodnik by mala mat dlhsie vystupky pre velky prevodnik ako verzia B2 a teda by ich mala mat takmer zarovno s vystupkami pre maly prevodnik, aby bola idealna retazova linka na pouzitie jednoplacky. Vtedy ale nebudu tie kluky B1 vobec pouzitelne s dvoma prevodnikmi, resp. jedine s podlozkovanim maleho prevodnika.
2. B1 je len marketingovo oznacena ako jednoprevodnikova verzia a neriesi upravu retazovej linky na pavuku tymi dlhsimi vystupkami pre velku placku, ale len inym tvarom (zapustenejsim resp. vypuklejsim) prevodnika. Tym padom NW prevodniky od inych vyrobcov, ktori nevyrobia take zapustenejsie/vypuklejsie prevodniky nebudu pri montazi napriamo mat dobru retazovu linku a bude ich treba podlozkovat, kedze sa stale jedna o klasicke dvojplackove kluky...
A z toho vsetkeho mi zaroven vychadza, ze neexistuju XT jednoplackove kluky pre klasicky neboost rozmer 135/142 mm...
ešte raz!
A keby som mal náhodou model B2, tak by som to na vnútornej strane kľúk mal vyrazené nie? Lebo kľuky mám z bazáru a neviem či mám na 100% správnu reťazovú linku? Ako by som to ešte zistil? Ma šľak trafí, ak to bude o 3mm posunuté von.
Ešte som našiel na obrázkoch najväčšom prevodníku označenie 26-36 BC alebo 26-36 AT, ja mám BC, čo to znamená?
http://cycle.shimano-eu.com/content/seh-bike/en/home/components1/mountain/deore-xt-8000/fc-m8000-2.html
na stranke shimano kde maju napisane priamo aj chain line som nasiel len tieto verzie - cize nic moc. ale kupoval som bike s 2 plackou FC-M8000 a dal som tam jednoprevodnik a retazovu linku som nameral tych 48,8 co je cele kravina lebo keby som chcel mat retazovu linku v strede kazety musel by som ist blizsie k ramo a nie von a podla shimana na verzia na jednoprevodnik retazovu linku 50,4. tak bud to maju opacne, ja zle meriam alebo je nieco uplne zle. a to B mi pride ako oznacenie pre Boost a to sa 142mm asi vobec netyka. takze ja si idem zajazdit na tom co mam a dalej asi neriesim.
oznacenie kluk by malo byt na vnutornej strane kluky.
edit: ten rozdiel 48.8 a 50.4 bude asi aj tak len v hrubke prevodnika a kluky budu identicke.
Co som tym chcel povedat? Ze je fajn ze sme sa nieco nove o shimane dozvedeli ale v praxi je to aj tak jedno