@ jd5820: a ked padas nahodou na opacnu stranu?? na tu co mas zacvaknutu ta druha volna noha ti co pomoze?
jfab Nebol som to ja,ale ked chces,mozem po ne prist
...: všeobecne nacvaknúť sa napr. so zaradeným gašparkom v stupáku je problém, pomôže zhodiť na pár záberov na strednú pílu - proste zaradiť nejaký vyprosťovák (vtedy uživíš aj 42/34, aj keď je to číra zvrhlosť), cvaknuť jednu labu, vyložiť klenbu druhej a začať makať a zároveň podraďovať; XTR radenie myslím že vie zhodiť naraz o 2 prevody, ale keďže rapidfajra mám len Deore, ruku do ohňa za to nedávam
Tí čo blbnete s tým umelohmotným bazmegom s odrazkou, pochopte jedno, to tam NEdávajú "aby ste mali z jednej strany platformu", ale to tam dávajú preto, aby sa akože vyhovelo dopravným predpisom, podľa ktorých má mať pedál oranžovú odrazku. A nájdete to aj v oficiálnej dokumentácii Shimana, vrátane varovania, aby ste na tom nejazdili.
Nakoľko držitelia licencií SZC/UCI nie sú povinní mať bicykle vystrojené podľa predpisov (presnejšie si pozrite vyhlášku), k "racing grade" pedálom sa to už nedodáva.
S tým trénovaním SPDčka nemusíte veľmi blbnúť, ja keď som kúpil MTB, tak som hneď menil pedále za 520ky a hneď napoprvé bez problémov z Podunajských do Slávičieho... zo 18 km pomedzi autá
ps: neskusaj s nimi wheelie a manual