To neodhadne nikto. Vstupuje tam vela faktorov, ktore ovplyvnuju opotrebovanie retaze. Hmotnost jazdca, ci jazdi kopce/rovinu, za akych podmienok (sucho, dazd), ako sa o tu retaz clovek stara, typ maziva.. a pod. Retaz moze vydrzat 2000 a aj 8000km..
Kvoli takej drobnosti ist do servisu je plytvanie casom a peniazmi. Mierkou vies opotrebenie ocistenej retaze zistit behom chvilky a stoji to len par drobnych.
žihadlo celkom pekne s tými platničkami poznamenal reťaze našťastie ešte robia...plášte už dostupné tak na budúcu jar, pri sondovaní brzdových kotúčov obyčajné SLX na R2bike, že dostupnosť MAR2021 To si robí toto niekto prdel? Normálne asi niekto bude musieť začať robiť repas brzdových platničiek..donesieš ten pliešok a nalepia ti obloženie..donesieš plášť a urobia ti protektor, na kotúč nanitujú nový frikčný plech...Ty vole, to je iná doba
Veru a preto mam v zasobe 2 xt , 2 xx1 tkove , a ked som pozeral r2bike a ze saint metaliky a mt 800 kotuce mozno v marci, mozno v aprili ?, radsej som kupil do zasoby (mtbiker mal ?)
Nie. Rychlospojku si musis dokupit podla typu retaze (10s,11s,12s) . A dobre je vyberat rychlospojku, ktora je reusable, cize ju mozes rozpojit a spojit viackrat - napr. ked ides retaz cistit, alebo davas dole zadne koleso. Ja pouzivam rychlospojky KMC a nikdy nebol problem.
Ja som si objednal mierku Shimano aj kliešte, ale nitovacku kupovať nebudem, dám si to rozpojit aj nahodiť v servise s tým, že nech mi tam dajú spojku a už si to budem sám rozpojovat a spájať keď budem čistiť reťaz. Vďaka
O niečo jednoduchšia manilulácia či napr. menšia pravdepodobnosť oderu a ošpineniu rámu reťazou.. Osobne nikdy nedávam dole zbytočne reťaz, keď idem demontovať zadné koleso ale tak ak povedzme viem, že ho nasadím a demontujem viac krát za sebou tak by sa to oplatilo..
Ja som si objednal mierku Shimano aj kliešte, ale nitovacku kupovať nebudem, dám si to rozpojit aj nahodiť v servise s tým, že nech mi tam dajú spojku a už si to budem sám rozpojovat a spájať keď budem čistiť reťaz. Vďaka
Tak nitovacka na multikluci a extra rychlospojka je u mna povinna vybava. (Aj na mtb aj na graveli).
Ked sa ti raz roztrhne retaz v lese, potom zistis, na co je dobra .
Artix Zhodit retaz pred zhodenim kolesa a neskorsie prevliekanie cez presmyk a kladky prehadzovaca po nahodeni kolesa je podla teba jednoduchsie nez nechat retaz napokoji hej?
Ok, spojka je ok, ale ked sa ti aj na ceste roztrhne retaz, vacsinou sa roztrhne mimo rychlospojky, a aspon jeden clanok treba odnitovat.
Ja pouzivam toto (umoznuje aj odcvaknutie spojky, aj nitovanie a ma este aj priestor na rychlospojku.
Jednoduchšie toto všeobecne nie je, samozrejme jachmel. Však čítaj normálne všetko čo som napísal.. Ja teda neradím aby bežne pri sundávaní kolesa odstraňoval reťaz Som si istý že ani Miso8080 by to nerobil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/mierky-a-metre/force-mierka-retaze-ocelova.html
Ta ma 4 stupne, takze menit treba pri tretom.
Kvoli takej drobnosti ist do servisu je plytvanie casom a peniazmi. Mierkou vies opotrebenie ocistenej retaze zistit behom chvilky a stoji to len par drobnych.
Veru a preto mam v zasobe 2 xt , 2 xx1 tkove
Nitovačom predsa, jedno či horský, cestný či aký bajk https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/nitovace?utm_campaign=shopTracking&utm_medium=categoryNavigation&utm_source=body&utm_content=234
..Alebo pílka na železo
Tak nitovacka na multikluci a extra rychlospojka je u mna povinna vybava. (Aj na mtb aj na graveli).
Ked sa ti raz roztrhne retaz v lese, potom zistis, na co je dobra
Nie vazne chalani. Neradte tu ludom p*coviny.
Ja pouzivam toto (umoznuje aj odcvaknutie spojky, aj nitovanie a ma este aj priestor na rychlospojku.