Mne zatiaľ ako najlepšia myšlienka pride od nova striedať tri reťaze v intervale cca 500 km a nechať ich dovtedy,dokedy to ako celok funguje a neriešiť nejaké opotrebovanie. Potom vymeniť úplne všetko.
Pri gravely,2x11 a squirte očakávam 12000 km výdrž.
Pani, 3ks je malo. Uz som to tu spominal - X01 retaze 5ks, uz sa pri kazdej blizim k 4.000km a kazeta stale drzi. Dve uz zomreli, este tri zvysne tocim. Novu kazetu a retaze mam uz dva roky v sufliku...
Ja som sa dostal na číslo 5ks X01 reťazi s jednou kazetou X01 na 20tis. Ak by mi neodišli nábehové hrany na 2 prevodoch tak to ide stále pekne. Ešte minulý rok som tomu naložil na 13. maratónoch. Ani jedna z reťazi nie je vyťahaná za svoju životnosť čiže kazetu a reťaze si nechávam na nejaký projekt vozenie sa.
3 prevodniky som na tom otocil ale nie pre to ze by som ich zodral ale presiel som z ovalu na normalny a potom som presiel na wattak a tam musel ist opat novy avsak wizzard ponuka take co by to vraj mohli zvladnut
3 prevodniky som na tom otocil ale nie pre to ze by som ich zodral ale presiel som z ovalu na normalny a potom som presiel na wattak a tam musel ist opat novy avsak wizzard ponuka take co by to vraj mohli zvladnut
Taky objem v takej zatazi v mojom pripade by stare AXS v hladkom chode pravdepodobne nedala tu je lanko stale na 1. mieste 2x rocne som si menil bovdeny co je par eurova zalezitost zial na maratonoch vidim ze hladky chod a elektrika nejdu vzdy ruka v ruke pokial nemas sponzora je to drahy spas a komponenty na ukor hladkeho chodu by museli byt castejsie menene. Avsak nove Transmission sa zda ze je novy level aj co do vydrze retaze.
Mne zatiaľ ako najlepšia myšlienka pride od nova striedať tri reťaze v intervale cca 500 km a nechať ich dovtedy,dokedy to ako celok funguje a neriešiť nejaké opotrebovanie. Potom vymeniť úplne všetko.
Ja som na full-e 1x12 točil voskované reťaze a musel som riešiť opotrebovanie....neradilo dobre z tretieho na druhý najľahší na XT kazete, zrejme z ošúchania nábehových hrán. Zvyšok kazety bol bezproblémový, ale nedalo sa tak jazdiť. Dal som novú kazetu po cca 6300 km, ale už to dlho robilo problém. Reťaze ešte ani zďaleka nie sú natiahnuté. Čiže u mňa najslabším článkom pohonu bola/je kazeta.
Preto po zjazdení terajšej XT kazety už asi pôjdem do SRAM-u, asi X01.
jazdite niekto na cestaku sram red axs D1 retaze? ake mate skusenosti s vydrzou? na mojej mam po 2 sezonach odjazdenych 9tis km a mierka [Parktool cc-4.2, meriam s nou tak ako sa ma ] ukazuje stale menej ako 0.5. Je to moja prva RED AXS retaz, tak ci naozaj tolko drzia ked ich clovek pravidelne cisti a maze, alebo je niekde zrada?
Okrem horizont. kilometrov by bolo dobre uvádzať aj hmotnosť jazdca, aký profil jazdí, prip. výškové metre....
Lebo bude dosť iné opotrebenie reťaze u 60-kilového jazdca jazdiaceho roviny a 90-100-kilového, jazdiaceho kopce ?
Mas pravdu, to som zabudol napisat.
Vaha 67-68kg.
Pre cestak a tu retaz RED co spominam mam odjazdene takto:
2024 -> 5600km/57tis vyskove
2025 -> 3500km/28tis vyskove
Priemerne watty na vyjazd okolo 180W pre 100km jazdu. [FTP 250W]
Čavte. Tento rok mám najazdených 1800km, 9300m výškových, MTB, vážim 110-114kg. Reťaz som tento rok ešte nemenil. Mažem cca každých 130km, po každom výjazde (cca 30km) otrem reťaz, blatu sa vyhýbam. Mažem Rexom, reťaz nahrejem horáčikom, len na teplotu aby ma pri dotyku nespalila. Kvapkám na každý článok zvlášť. Necham odstáť a perfektne utriem. Utriem aj po prvých par km. Včera komplet vyčistenie a kontrola mierkou - napnutou reťazou neprepadne. Prikaladám foto ako vyzera pohon po 40km (25+km prašná poľňačka).
Tiez bez otázky ci odpovede , skor Foto bez zaradenia (tema voskovanie je nejaka neaktualna), priprava na sezónu;), na fotku este nevosli 2ks 8sp reťazí. Celkový čas so vsetkym, aj upratanim, do 3 hodin (pohodovo, bez snahy o lamanie rekordov)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A jazdíš mechaniku prehadzovačku alebo elektriku?
Transmission budem tocit 5ks retazi
Preto po zjazdení terajšej XT kazety už asi pôjdem do SRAM-u, asi X01.
Lebo bude dosť iné opotrebenie reťaze u 60-kilového jazdca jazdiaceho roviny a 90-100-kilového, jazdiaceho kopce ?
Vaha 67-68kg.
Pre cestak a tu retaz RED co spominam mam odjazdene takto:
2024 -> 5600km/57tis vyskove
2025 -> 3500km/28tis vyskove
Priemerne watty na vyjazd okolo 180W pre 100km jazdu. [FTP 250W]
meral som reťaz asi na 5-6 miestach ale iba v jednom sa mi prepadne mierka do 0.5.
je už teda hodná výmeny alebo sa "musí" prepadnúť až na viacerých miestach na reťazi? dík