zdravim, mam taky mensi problem, sustavne sa mi na kotuci povoluju srubky a potom ma kotuc mensiu volu, ako sa mam tomu vyvarovat? mate s tym nejake osobne skusenosti?
naniesť kvapku nejakej hustej farby na skrutku a tak ju zakrútiť, skrutku potom bez problémov odkrútiš narozdiel keby si tam dal lepidlo alebo niečo iné... a skús ich poriadne dotiahnuť...mne sa to stalo raz keď som slabo dotiahol skrutky...
no dal som na jednu skrutku na skusku sekundove lepidlo, vyzeralo to nadejne ale na moje prekvapenie to povolilo, vyskusam to s tou farbou to epo: po naneseni toho "lepidla" sa ti pri pripadnej demontazi kotuca neskrivi inbusovy kluc ?
/vzdy to dotahujem ako ide no viac uz ani nemozem lebo bud mam makky kluc alebo skrutku takze by sa to zacalo pretacat
No viem, že na mojich Hayesoch som mal niečo podobné ako farba už od výroby. Používam to ale aj ja, nejaká plechovka farby, stačí pol kvapky a keď začne scnúť zatiahnem skrutku a neexistuje aby povolila.
Tak "totok" je najrozumnejšie riešenie aké tu zatiaľ padlo. Používam to na aute, bicykli a nemal som zatiaľ žiadny problém. Skrutky držia, povoľovanie nie je problém.
"lepidla" sa ti pri pripadnej demontazi kotuca neskrivi inbusovy kluc ?
/vzdy to dotahujem ako ide no viac uz ani nemozem lebo bud mam makky kluc alebo skrutku takze by sa to zacalo pretacat
skus vymenit skrutky.
tie s imbusovou hlavou za take pre kluc TORX. Maju vacsiu vnutornu plochu pre opretie nastroja a tym padom mozes pouzit vacsiu silu aj pri dotahovani aj pri povolovani.
len ti bude treba aj TORX nastroj s velkostou T-25
teraz ma este napadlo, ci nepouzivas imbusovy kluc do torx hlavy..............
hej to je mozne, t farbu tiez pouzivam ale na avidoch som tam mal hned nejaku farbu :D dotocil a drzi ale ked som mal len take sroby trebalo narvat hustu farbu :D
s imbusom torxu nedotocis to si najdi radsej srobovak jak ja
Čaute chalani. Oživím túto storočnú tému.
Mám problém na streetovom bicykli s kotúčom.Ten istý ako kolega hore.
Ide o to že na streetovom bicykli sú často aj odskoky dozadu,tým pádom sa kotúč pohne.Neexistujú také skrutky ktoré majú široký koniec aby ten kotúč zdržal pevne a nebola tam vôľa medzi dierou kotúča a skrutky?
Že by bol driek skrutky rovnakeho priemeru ako diera.
Dik
Edit: Tak na vine boli tie titanove skrutky.Rozmer pod hlavickou bol skoro o pol mm mensi ako pri klasickych skrutkach
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.loctite.as/?p=productsMore&iProduct=145&sName=Loctite-262--250-ml-Zajistovani-sroubu
http://www.loctite.as/?p=productsMore&iProduct=145&sName=Loctite-262--250-ml-Zajistovani-sroubu
Tak "totok" je najrozumnejšie riešenie aké tu zatiaľ padlo.
skus vymenit skrutky.
tie s imbusovou hlavou za take pre kluc TORX. Maju vacsiu vnutornu plochu pre opretie nastroja a tym padom mozes pouzit vacsiu silu aj pri dotahovani aj pri povolovani.
len ti bude treba aj TORX nastroj s velkostou T-25
teraz ma este napadlo, ci nepouzivas imbusovy kluc do torx hlavy..............
s imbusom torxu nedotocis to si najdi radsej srobovak jak ja
ale original zaistovacie "lepidlo" na šrubove spoje (vyzera to ako farba-ale nie je)
na niektorých originál komponentoch je to nanesene na šrubke priamo z výroby
http://www.kupkolo.cz/produkty/Komponenty-horske-brzdy_29/Brzdy-kotoucove_83/adaptery---redukce_828/Predni-adapter-kot.-brzdy-Shimano,-203mm,-SM-MA-F203S/P_5018.html
napr. WURTH ma dva druhy modre - stredne silné, zelené - silné
to musi stačit, neniest a nechat primerane dlho (podľa návodu) zaschnúť
Mám problém na streetovom bicykli s kotúčom.Ten istý ako kolega hore.
Ide o to že na streetovom bicykli sú často aj odskoky dozadu,tým pádom sa kotúč pohne.Neexistujú také skrutky ktoré majú široký koniec aby ten kotúč zdržal pevne a nebola tam vôľa medzi dierou kotúča a skrutky?
Že by bol driek skrutky rovnakeho priemeru ako diera.
Dik
Edit: Tak na vine boli tie titanove skrutky.Rozmer pod hlavickou bol skoro o pol mm mensi ako pri klasickych skrutkach