Nazdar spoločenstvo, chcel by som si nahodiť namiesto v-brakov kotúče lenže u mňa je problém že mám radenie deore komplet s brzdovými pákami takže hydraulické kotúčovky u mňa nehrozia, musia mi stačiť mechaniky. Chcel by som vedieť vaše skúsenosti s týmto druhom bŕzd, prípadne nejaké doporučenia na konkrétne modely. Ďakujem
podla mna bud HAYES HMX-1 XC 6" alebo ked uz mas vsetko deore tak Deore BR-M475
hayesky su dost kvalitne ale do predu kup 180 rotor lebo 203 strasne rozhegaju vidlu aku mas vidlu????a co jazdis????
to ze mas radenie deore spolu s brzdami je naozaj jediny dovod? myslim ze sa daju kupit objimky na to radenie a brzdove packy deore das dolu. a ked uz by si aj kupil mechaniky tak neni packa jako packa.
To racewind, nechcem to rozoberať a zdá sa mi že to ani nejde, navyše sa mi nechcú potom robiť ešte úkony ako odvzdušnenie hydraulík a podobne, mimochodom vidlu mám SR XCP 75LO.
S tym deore ani nesranduj,mal som ich a brzdia dobre,zle nie su.Ale hlavna nevyhoda je tvrdy krok,idu ozaj ztuha.Hayes mechanika co mam teraz je omnoho lepsia.Ma omnoho lepsiu packu a lahucky krok.Pokial si ces priplatit,tak ber Avid,su bets mechaniky ale dost drahe aj na to.
to lubo, sak v pohode jako chces mechaniky existuju aj kvalitne (ne len take shity pre vzhlad) napr: hayes mx1 alebo dake avid. btw : nejsom racewind ale rincewind
to rincewind: prepáč, ospravedlňujem sa ti za to skomolenie, nebolo to naschvál, ja asi kúpim zatiaľ tie deorečka, lebo na budúci rok chcem kúpiť úplne nový celý bajk, síce tento mám len pol roka a stačí mi. Rozmýšľam nad Authorom Egoist, čo vy na to?
ty mas asi dost penazi clovece. je to dost brutal bike ale aj za dost brutal prachy. ale urcite by som tam dal za tie prachy kvalitnejsie brzdy ako tie shimana. tak ako ja avid juicy 7. na taky bike uz urcite.
Zatial ma sh 475 a oproti v-ckam vyhody + brzdny ucinok(aj ked...niesu V-cka ako V-cka)voda,bahno,sneh v pohode ako vsetky kotuce.Nemusis menit rafik a spaliky tak casto. Vyhody + oproti inym kotucum lahka udrzba a hlavne cena. Nevyhody - nastavuje sa a brzdi len jedna dosticka, malo moznosti nastavenia a malo presne,tvrdy chod a ak si chrt tak velka vaha.
Ak sa pre 475 rozhodnes treba zvolit kvalitne bowdeny (lanko musi ist uplne hladko). Ja osobne ich budem menit. A urcite to bude Avid. Hydrauliku asi nie lebo si rad servisujem bike sam, ale kto vie.
ja osobne by som nekupoval mechanicke kotucovky, ale kupil by som si deore LX alebo XT, maju kolmy dopad, mala udrzba, nemusis menit naboj na kolese....ak uz chces kotuce tak AVID,,,,ale ja by som bral hydraoliku
Chlapi asi vezmem fakt tie deorečka, neoplatí sa mi tam vrážať veľa peňazí keďže si chcem na budúci rok kúpiť nový bajk a tento dať bratovi. Chcem ten egoist ale včera som si pozeral meridy a tie su tiež celkom cool, alebo kellys. No neviem, ale mám ešte dosť času na to aby som sa rozhodol, ale authory ma nejako priťahujú, neviem prečo ale je to tak.
jazdim tie prve v zozname. Myslim ze lepsi pomer/cena ani nezozenies, v brzdeni tromfli brzdy za 250 dolacov a pritom stoja 99. co je na zvazenie. Pritom sa skvelo nastavuju, neviem ako ostatne brzdy, ale tieto meju koliecka z kazdej strany na nastavenie vzdialenosti platni. Takze nejake skrtanie nehrozi. Nastavis to aj "za jazdy" za par sekund.
Przdy ucinok...... vid test. Dostali myslim aj cenu choice award MTB 2004.
Tieto brzdy su super argument pre tych, co tvrdia ze mechaniky su len pre paradu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hayesky su dost kvalitne ale do predu kup 180 rotor lebo 203 strasne rozhegaju vidlu aku mas vidlu????a co jazdis????
Ak sa pre 475 rozhodnes treba zvolit kvalitne bowdeny (lanko musi ist uplne hladko). Ja osobne ich budem menit. A urcite to bude Avid. Hydrauliku asi nie lebo si rad servisujem bike sam, ale kto vie.
Tu mas testy http://www.mtbr.com/reviews/disc_brake_system/
jazdim tie prve v zozname. Myslim ze lepsi pomer/cena ani nezozenies, v brzdeni tromfli brzdy za 250 dolacov a pritom stoja 99. co je na zvazenie. Pritom sa skvelo nastavuju, neviem ako ostatne brzdy, ale tieto meju koliecka z kazdej strany na nastavenie vzdialenosti platni. Takze nejake skrtanie nehrozi. Nastavis to aj "za jazdy" za par sekund.
Przdy ucinok...... vid test. Dostali myslim aj cenu choice award MTB 2004.
Tieto brzdy su super argument pre tych, co tvrdia ze mechaniky su len pre paradu.