zvazujem, ze vymenim Floata na mojom Rockym. Viete o nejakej zaujimavej alternative?
Co mi na floate vadi:
-malo citlivy na male nerovnosti
-nevyuziva cely zdvih, aj ked je podfuknuta tak chodi maximalne tak 1-1,5 cm pod doraz
-takmer ziadna moznost nastavenia
Co si myslite o 160mm zdvihu na tomto rame? Hlavovy uhol s 32floatom je 69°, sedlovka ma 76°. Cital som, ze tu niekto jazdi Zesty s 36tkou vidlou.
Jazdim XC/AM, vazim 90kg, rad si ale dam aj tvrdsi zjazd a lightove skakanie.
Pozdava sa mi napr RS Revelation RLT Dual position air. Mate uz niekto skusenosti s 2011 modelom?
Dik za info.
Neutrpela tou 160tkou a zvysenim stredu stabilita? Nema riadenie tendenciu preklapat sa?
Teraz som na bike hodil 160mm Van (zmena hlavoveho aj sedloveho uhla + vyssi stred aj predok niesu nijako dramaticke - nic na co by sa nedalo zvyknut)...ide to pravdepodobne lenivejsie do kopca oproti 140mm Floatu (pravdepodobne preto, ze objektivne to posudim az natocim viac km - kondicka v prdeli); dolekopcom je to ale brutalny rozdiel...vyuzivam plny zdvih (pri cca 25% SAG-u), az mam z toho ,,strach"
Je jedno či Talas alebo Magura, Rock Shox .... samozrejme sú aj systémy kde to funguje inak, napr. 2 step air.
Tuším si narážal skôr na Talas...
To nie je vždy pravda. Niekedy sú tie "serepetičky" aj užitočné (nemyslím lock ani znižovanie zdvihu).
Ja len tak...
Nesúhlasím...
To nie je vždy pravda. Niekedy sú tie "serepetičky" aj užitočné (nemyslím lock ani znižovanie zdvihu).
Ja len tak...
A to že ti vadí "takmer žiadna možnosť nastavenia" má aj svoju svetlú stránku ... čím menej serepetičiek je na vidlici, tým menej vecí sa ti tam môže pokaziť.
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32
posledný komentár: 7. 2. 2025 o 14:11