Mne dost retaz bucha o taku vec (neviem ako sa to vola, patri to k presmykovacu, a cez to je prevlecena retaz a to sa hybe ked prehadzujem cele - kukni FOTO) a linga, rozmyslam o napinaku. Je ale mozne potom prehadzovat vpredu na vsetky tri pily? Viete poradit nejaky kvalitny napinak tak do 1200 ?
posledný komentár: 21. 2. 2013 o 2:22
Mne dost retaz bucha o taku vec (neviem ako sa to vola, patri to k presmykovacu, a cez to je prevlecena retaz a to sa hybe ked prehadzujem cele - kukni FOTO) a linga, rozmyslam o napinaku. Je ale mozne potom prehadzovat vpredu na vsetky tri pily? Viete poradit nejaky kvalitny napinak tak do 1200 ?
no napinák sa používa na FR, extrem FR alebo DH. ak si riešiš napinák (rockring - pedný okruh) tak s tým už asi ťažko niečo prehodíš.
čo jazdíš na tom bajku?
a co je podla teba "pevnost retaze"? pripadne pozri, ci mas spravnu dlzku.
BTW: je to CTM ZEPHYR 2006 + DISC
a idem kupovat A-GANG len na okraj aby ste sa tolko nesmiali
a smiešne ? no pri tom ako tu má každy nejaký lepší bike tu CTM ZEPHYR vypadá ako chúdák
To mortromel: s tou posledno vetou s tebou uplne suhlasim, nanestastie
takze mozes sa pustit do hladania napinaka na 3 pily
2 Billes No, asi zbytocne budem nieco vraviet, kedze to nechces pochopit, ale napinak sa na XC nepouziva ... a ak Ti raz spadne retaz, to este nie je koniec sveta ... skontroluj si skor presmykovac, ci sa Ti nejako neposunul, ale preboha, neries take koniny jak napinak na XC bike
pozri skočím nejaký náročnejší skok a pri dopade sa retaz vplivom toho že tolko lieta zošmykne s kolečka a padne...
alebo ked idem nejaky DH a je tam vela nerovnosti tak otrasmi mi spadne... po schodoch ani nehovorim...
problem s 3 pilou by nebol ja aj tak používam len strednú pilu (2) takže vymontovať 1-čku a namiesto 3ky dať ROCK RING by nebol problem
ale proste ked bude napínak tak reťaz nebude tak hrkotať pri dopadoch , pri jazde po schodoch a nemala by toľko padať..
ešte som počul o takom fígle že prehadzovač sa jaksi nastavil tak aby nebol moc natiahnutý a reťaz sa skrátila ale to robili v servise susedovi ale aj tak by do toho chcelo napínak ...
takže odteraz koniec rečí že to je konina ... pripadáte mi jak jeden predávač čo sa ma vypytoval načo mi to na taky bike bude , poviete mi čo vás potom ? ja to platím nie VY
M4rekX: mas podla mna pravdu
Martinux: nie vytahana nieje, to by nic nesposobovalo, proste ty nechapes moje problemy