Chcel som kupit naslapne pedale Crankbrothers mallet 2 ale ked tu citam ako biedne su natom zo zivotnostou a ake su predrazene tak racej by som nieco ine. Ale chcem nieco co ma volu ako crank aby sa dalo trochu hybat s tretrou do stran kvoli kolenam. Co som nasiel tak Look a Time maju podobne uchytenie. Maju aj volu ako crank ? Alebo ake ine znacky by ste odporucili ? Poprosim o nake skusenosti. Z hladiska ceny a vydrze je naj shimano ale kedze tam je noha pevne fixovana to nebude premna dobre. Dakujem.
Na tvojom mieste by som zvolil SHIMANO tým nič nepokazíš. Neviem na aký štýl to chceš ale ak nie cestný tak určite by som bral SPD. Najlacnejšie SHIMANO pedále nájdeš http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-m520-cierne/87, tiež som dnes objednal pedále od tade a je to seriózna firma. Na tých pedáloch si nadstavuješ aj vôľu akú chceš.
Dik. Suncycle poznam. Na shimane sa da nastavovat sila upnutia to viem. Ale nechcem shimano kvoli bolestiam kolena. Preto zhanam nieco kde sa da s tretrou trochu hybat do stran bez vypnutia tak ako to ma Crankbros.
Chcel som kupit naslapne pedale Crankbrothers mallet 2 ale ked tu citam ako biedne su natom zo zivotnostou a ake su predrazene tak racej by som nieco ine. Ale chcem nieco co ma volu ako crank aby sa dalo trochu hybat s tretrou do stran kvoli kolenam. Co som nasiel tak Look a Time maju podobne uchytenie. Maju aj volu ako crank ? Alebo ake ine znacky by ste odporucili ? Poprosim o nake skusenosti. Z hladiska ceny a vydrze je naj shimano ale kedze tam je noha pevne fixovana to nebude premna dobre. Dakujem.
A ako sú na tom zo životnosťou? Crankbrothers vozím už pár rokov tak by ma to zaujímalo
No tak vela ludi pise na forach ze po par km je vakel na oske alebo tuto vid novy pedal ( http://www.youtube.com/watch?v=3HU7Ot97Wts&feature=youtu.be ). Takisto drahe kufre ktore vydrzia menej v porovnani s konkurenciou. Najracej by som kupil cranky ale ak su ozaj take ako citam tak pohladam nieco podobne.
imro1 ty mas CB Candy na tom Gary Fisher ? Neni ta klietka mala ? Poskytuje to dost opory pri jazde v terene ? Ake mas tretry ? Dik.
Tak menší vakel sa spraví to je fakt, ale dá sa na to zvyknúť a nie je to nič strašné. Kufre boli možno horšie čo robili kedysi, tie novšie sú v pohode a to ich nejak nešanujem a aj v tretrách dosť chodím a aj po kameňch. Candy mám dvoje, tie čo mám v profile mám na FX-ku a na Roscovovi mám Candy 2. Mne vyhovujú maximálne, podľa mňa sú to jedny z najuniverzálnejších pedálov od CB. Kletka je taká akurát, opory poskytuje určite dosť. Tretry nosím starší model týchto bontrangerov http://www.bontrager.com/model/09604 no budúci rok plánijem nejaké am tretry lebo občas by sa zišla pri chôdzi aj prilnavejšia gumenná podrážka, najmä na skalách. Snáď som ti trochu pomohol a ak ti nebude vadiť ten menší vakel ktorí sa spraví tak do CB kľudne choď
Jasne ze si pomohol. Dik. Od crankbrothers som prikloneny viacej k mallet pedalom kvoli pinom a vacsej ploche. Malo by sa nanich dat ist aj s vypnutou tretrou na nakom technickejsom terene pri hrozbe padu. Ale teraz si mi dal chrobaka do hlavy kedze pouzivas candy na takom biku a nemas problem. A este ta super vaha. No neviem co kupim.
Je to všetko iba o zvyku. Na candy tiež nie je problém ísť s vypnutou tretrou no určite to nebude taká istota ako pri malletoch s pinmi, ale je pravda že s vypnutou tretrou jazdím skôr výnimočne a najmä prudké klopenky. Technický terén sa snažím ísť nacvaknutý, osobne sa tak cítim istejšie a keď to už je moc technické a necítim sa na to, tak by som to nezišiel ani s voľnými pedálmi a z bajku radšej zídem a potlačím,, prípadne ho znesiem. veď každý má svoje jazdecké limity a pud sebazáchovy je často silný . Takže moja rada vyber si podľa toho aké tretry preferuješ a najmä podľa toho kde budeš najčastejšie jazdiť. Ja jazdím často okolo 50 km aj viac v ľahšom až stredne ťažkom teréne na čo sú tie candy ideálne a najmä v kombináci s tvrdšími xc tretrami. Ak však preferuješ kratšie trate a technický terén tam sú určite vhodnejšie mallety a mäkšie tretry.
Dik. Suncycle poznam. Na shimane sa da nastavovat sila upnutia to viem. Ale nechcem shimano kvoli bolestiam kolena. Preto zhanam nieco kde sa da s tretrou trochu hybat do stran bez vypnutia tak ako to ma Crankbros.
Pri správnom nadstavení by ťa nemali bolieť kolená. Tieto SPD aj presne ten model je v štatistikách jeden z najpredávanejších. Ale je to určite vecou názoru a treba kúpiť také kde nič nebolí.
Tiež som začínal Shimanom a hneď xt-čkami a nebyť problémov s kolenami tak by som im ostal verný do dnes, no po vyskúšaní nového systému od Crankbrothers bolesti zázračne zmizli a ten systém mi sadol trochu lepšie. Každý si proste musí nájsť to svoje, asi nikdy nebude taký systém ktorý by sadol každému
Ono mozno si urobil chybu prave v tom ze si isiel priamo do xt. Ja som zacinal na 520 cize klasikach a oproti xt mali citelne slabsiu pruzinu a vacsiu volu. Ked som presiel na xt tak to bol velky skok. Tretra na nich drzi velmi pevne a niekomu to moze vadit.
Ja mám už druhé Time Atac pedále. Prvé majú najazdených cca 20.000 km a stále slúžia. Neskutočná výdrž, nič nevŕzga. Vymenené kvôli váhe, resp. pocitu, že na nových budú lepšie, novšie ložiská...a možno sa bude ľahšie ťahať Dá sa v nich mierne hýbať do strán bez toho, aby vypli a to mi vyhovuje. Pred kúpou nových som vyskúšala aj XTčka, keďže na nich väčšina z nás jazdí, ale nesedeli mi. Crankbrothers vyzerajú tiež dobre.
Mal som nejake stare shimana a bol s nimi spokojny az kym som zo zvedavosti neskusil CB candy C. Ta vola je akuratna - nejazdim uz nic nadmerne agresivne a nemenil by som.
BTW: ten repas set podla mna nieje az taky neskutocne drahy, aby sa to vobec neoplatilo - aspon mas istotu, ze ked sa nieco poserie, tak to este vies ozivit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
savings Shimano PD-M520 nášľapné pedále, strieborná
34,99 € savings
MOC 57,99 €A ako sú na tom zo životnosťou? Crankbrothers vozím už pár rokov tak by ma to zaujímalo
imro1 ty mas CB Candy na tom Gary Fisher ? Neni ta klietka mala ? Poskytuje to dost opory pri jazde v terene ? Ake mas tretry ? Dik.
Pri správnom nadstavení by ťa nemali bolieť kolená. Tieto SPD aj presne ten model je v štatistikách jeden z najpredávanejších. Ale je to určite vecou názoru a treba kúpiť také kde nič nebolí.
BTW: ten repas set podla mna nieje az taky neskutocne drahy, aby sa to vobec neoplatilo - aspon mas istotu, ze ked sa nieco poserie, tak to este vies ozivit