caute, moc sa do bikov nevyznam, tak sa pytam, kupil som novu retaz lebo stara sa mi prekrutila (jeden clanok retaze sa prekrutil o 90° , a uz bola aj dost vytahana...) a mam problem, ked normalne pomalicky rozbehnem tak vsetko vpohode ale ked no to sliapnem troska viac tak to na zadnej prehadzovacke preskoci, pravdepodobne vybehne retaz z ozubeneho kolesa. nemate nejake riesenie ? nestretol sa s tym dakto ? prehadzovacka Shimano Acera
retaz som kupil UG-narrow
no kazeta sa mi nezda az taka opotrebovana (no neviem ci to bude vidno ci je opotrebovana keby bola)
a inac so starou retazou mi to nerobilo, ako kazetu si teda kupim radsej novu
jasne ze so starou ti to nerobilo, ked stara bola vytahana, a sadnuta na tu kazetu.
ta kazeta je uz vymleta tou starou retazou, a nova retaz ti na nu jednoducho dobre nedosada.
kup novu kazetu a nevymyslaj.
by ma tak este zaujimalo, ako ti ta retaz drzi na prevodnikoch...
kup hoci aku 8 kolovu co ti sadne na naboj...
ale novu!
a radsej teraz nejazdi, aby si neznicil tu novu retaz na starej kazete.
ono ak si jazdil dlho so starou retazou tak je velmi prevdepodobne, ze budes musiet poslat doprec kazetu aj prevodniky a vsetko dat nove nakolko ti to bude s novou retazou preskakovat tak ako pises
je to individualne podla toho ako sa o to staras, ako radis, ako jazdis, atd atd cize treba odmerat
citujem zo stranok www.ivelo.cz ako odmerat retaz posuvnym meritkom (sublerou):
Jde o metodu přebíranou od starší generace „kutilů“. Na posuvce nastavíte míru 132 mm a vložíte mezi rolničky řetězu. Pokud po roztažení překročí rozměr 132,9 mm řetěz je „zralý“ na výměnu. U řetězů Campagnolo bychom doporučili měnit dříve (132,7 mm), pro minimalizaci rizika „střílení“ po montáži nového řetězu.
Tak 2000-3000 km podľa toho aká kvalitná tá reťaz je Shimano HG 9...? Predtým nejaký SRAM 2000km. Ale je to individuálne od štýlu jazdy-ŤAŽKÝ TERÉN ,OSTRÉ STÚPANIA=menšia životnosť. Nejazdi
Vzdy keď treba - keď je vyťahaná. Sú na to mierky. Metóda hrubého poťažkania - zaraď najväčší prevodník a skús nadvihnúť reťaz nad zuby zaradeného prevodníka. Ak sa ti to podarí, životnosť reťaze končí. Ak reťaz nadvihneš len do úrovne zubov, tak ešte máš chvíľu času. Najlepšie začať to skúšať pri novej reťazi a potom každých 200-300 kilometrov. A samozrejme, používať približne rovnakú silu.
Čaute, mám bike CTM Rocker a mám už na ňom najazdenú jednu sezónu. Tachometer nemám takže neviem povedať, koľko som už najazdil, ale počas tejto sezóny som jazdil tak možno dvakrát do týždňa. Pôvodná reťaz KMC z 99 mi dosť stuhla v článkoch a tak som sa ju rozhodol vymeniť za KMC x 9. Lenže po nasadení mi to preskakovalo aj pri slabých zašliapnutiach. Tak som nahodil zase starú a tam keď aj naozaj silno šlapem, tak reťaz nestrelí ani raz. Pozrel som teda na nejaké fóra a starú reťaz som premeral - 133,1mm.
Je možné aby som za takú krátku dobu takto zničil reťaz aj keď som nejako extra nejazdil a už vôbec nie v blate ? Do novej kazety sa mi moc nechce investovať tak sa radšej pýtam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a inac so starou retazou mi to nerobilo, ako kazetu si teda kupim radsej novu
je to 8 kolo
ta kazeta je uz vymleta tou starou retazou, a nova retaz ti na nu jednoducho dobre nedosada.
kup novu kazetu a nevymyslaj.
by ma tak este zaujimalo, ako ti ta retaz drzi na prevodnikoch...
kup hoci aku 8 kolovu co ti sadne na naboj...
ale novu!
a radsej teraz nejazdi, aby si neznicil tu novu retaz na starej kazete.
ak ti sedel pocet clankov oboch retazi, no celkova dlzka starej retaze bola o pol clanku dlhsia ako nova retaz... tak to uz je potom dost krute
a ako casto treba retaz menit ?
citujem zo stranok www.ivelo.cz ako odmerat retaz posuvnym meritkom (sublerou):
no, to sme radi ze ti to ide dobre ... hlavne nezabudni v cas menit retaz, aby si nemusel zas kazetu aj prevodnik riesit.
Je možné aby som za takú krátku dobu takto zničil reťaz aj keď som nejako extra nejazdil a už vôbec nie v blate ? Do novej kazety sa mi moc nechce investovať tak sa radšej pýtam.