nazdar chcem moj zadny novatec naboj prerobit na 10 mm os lebo tma mam ryhclo upinak a ten nehcem lebo slabo drzi... no ale neviem ako mam ten naboj rozobrat orech som dal dole ale oska mi uz nesla prosim radu
no a sme doma dalši Meggayver zbehni do servisu bude to istejšie a bezpečnejšie pre teba a láskyplné pre ten náboj. Čo ti urobil keď poňom trieskaš?panenko mária skakavá
ktory je to novatec? lebo vyrabaju vela nabojov a vestecku gulu som niekde stratil...
a aku osku tam chces dat? obycajna rovna tyc na konusove naboje ti bude na nic, bude ju treba upravit alebo zohnat/dat vyrobit na mieru pre tento naboj
v prvom rade napis aky vlastnis nabj. Ja mam predny naboj D041SB ( http://www.novatec.com.tw/novatec/english/p_show.php?sid=36 ) je na klasicku osku a momentalne ho idem prerobit na 15mm os. Staci vymenit loziska a vyrobit nove prirubky s vlozkou. Taky isty naboj mam aj v zadnu a menil som uz na nom vsetky loziska (naboj aj orech mali uz loker) a v pohode sa dali vylisovat stare a nalisovat nove.
v prvom rade napis aky vlastnis nabj. Ja mam predny naboj D041SB ( http://www.novatec.com.tw/novatec/english/p_show.php?sid=36 ) je na klasicku osku a momentalne ho idem prerobit na 15mm os. Staci vymenit loziska a vyrobit nove prirubky s vlozkou. Taky isty naboj mam aj v zadnu a menil som uz na nom vsetky loziska (naboj aj orech mali uz loker) a v pohode sa dali vylisovat stare a nalisovat nove.
skus spravit nejaky "fotonavod" pretoze by ma to celkom zaujimalo presne co a ako
fotak nemam takze top skusim popisat len tak. Potrebujes dva kluce a to 5 imbus a 17 vidlicovy kluc.
1. Treba demontovat najprv kotuc a hlinikovu prirubu za pomoi vidlicaku a imbusu
2. na jednej strane osky je diera pre imbus na druhej strane osky zalozis vidlicak do hlinikovej
vymedzovacej podloze a zmontujes ju z osky 3. tak isto zmontujes aj druhu vymedzovaciu podlozku 4. koleso si polozis naplocho na drevenu podlozku s dierou, diera v drevenej podloske musi byt vacia ako je vonkajsi priemer loziska. 5. lozisko vylisujes uderom gumenneho kladiva alebo normalnym s drevenou podlozkou (vypadne ti jedno lozisko a oska) 6. zoberies osku a tym istym sposobom vylisujes a j druhe lozisko.
Namiesto povodnych lozisk kupis nove s rozmermi 15x28x7 s oznaceni 6902 2RS. Potom ti uz len staci aby ti niekto vysustruzil nove vymedzovacie podlozky a vnutorrnu vlozku medzi loziska
zmysel takej prerabky? kup si original 10mm a nemusis riesit kto ti co vyfrezuje a podobne, vymena nie je taka jednoducha aby sa to oplatilo podla mna.
zadny naboj to je na ryhclo upinak 6 dier na kotuc... ale neviem presny tip... a ja som sa dostla po orech orehc so mdal dole a os nesla drzala na loziskach... a nevie mako to vytiahnut... os tam chem dat 10 mm ako je aj ta ost co tam je... len ta je duta.. a che mto vymenit ze plnu os a bude to na matice podla mna sa to musi dat .. na shimano naboji so mto robil
to je pravda ze ta duta os je pevnejsia. Ten postup co som tam pisal je presne taky isty aj pre zadne koleso akurat ze tam je o jeden krok navyse koli orechu. Mozno treba na zaciatok vaciu silu aby sa odlepili loziska (ak pod ne davali nejaky tme) ale vylisovat by to nemal byt problem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a aku osku tam chces dat? obycajna rovna tyc na konusove naboje ti bude na nic, bude ju treba upravit alebo zohnat/dat vyrobit na mieru pre tento naboj
hento možno zo šťastím predáš(pre kupujúceho asi nešťastím) a radšej si kúp druhý...
skus spravit nejaky "fotonavod" pretoze by ma to celkom zaujimalo presne co a ako
1. Treba demontovat najprv kotuc a hlinikovu prirubu za pomoi vidlicaku a imbusu
2. na jednej strane osky je diera pre imbus na druhej strane osky zalozis vidlicak do hlinikovej
vymedzovacej podloze a zmontujes ju z osky 3. tak isto zmontujes aj druhu vymedzovaciu podlozku 4. koleso si polozis naplocho na drevenu podlozku s dierou, diera v drevenej podloske musi byt vacia ako je vonkajsi priemer loziska. 5. lozisko vylisujes uderom gumenneho kladiva alebo normalnym s drevenou podlozkou (vypadne ti jedno lozisko a oska) 6. zoberies osku a tym istym sposobom vylisujes a j druhe lozisko.
Namiesto povodnych lozisk kupis nove s rozmermi 15x28x7 s oznaceni 6902 2RS. Potom ti uz len staci aby ti niekto vysustruzil nove vymedzovacie podlozky a vnutorrnu vlozku medzi loziska
Apropó tá originál dutá osa od Novatecu je pevnejšia ako oska Longus čo tam chceš dať. hehe
ako vidno je tam sustruzenych viac priemerov