co jazdis, XC, freeride ??? full alebo hardtail...myslim ze v tejto cenovej kategorii by som sa poobzeral po ovela viac bikoch, skus, Giant, Kona, specialized, GT, Ravo, Rockmachine....
podla mna su Scotty zbyttocne predrazene ale mozno je to iba moj citak...
no ja jazdim Ravo XC-Marathon takze inu znacku Ti asi neodporucim,
ale ten Ravo XC-hardtail jazdi moj bracho a ma 95 kil, a je velmi spokojny, ma to super tuhy ram...aj co sa tyka komponentov je to podla mna super...no ale ved nech ti poriadia aj ini....
Jazdim kona cinder cone, kula od kony je uz veelmi dobry bike , zalezi aku vidlu (manitou skareb- ravo, al. marz bomber- kona) chces , rozmyslal by som medzi konou a ravom. ide aj o to ci chces celoodpruzeny alebo staci ht...na scott by som radil zabudnut, ma manitou axla vidlu co je dost slabe za take peniaze. PS: kula je o nieco lahsia ako ravo... vyber je na tebe... D.
Nechcem ti dávať chrobáka do hlavy ale vieš že chceš AL rám ? Lebo Author SECTORl je na CR-MO ráme a ja nedám dopustiť. Jazdil som aj celoodpruženú Meridu, AL Gary Fisher ale Sectorovi sa nič nevyrovná. Ocel je pohodlná a čo sa týka životnosti rámu ani nehovoriac ! Ak by si chcel ešte informácie tak napíš. Čau
jazdim Specl Enduro mam 107 kg a este drzi, za tie prachy keby si sa posnazil
by si ho mozno mal. Je vyborny, dere sa dopredu a nevadi mu ani light DH/FR.
Alebo taky Mongoose Fairlane, vyborny bike stabilny a da sa aj XC, tiez neznicitelny.
Ahoj. Nechcem aby to vyzeralo že okrem oceli je všetko na nič. Tak v prvom rade sa dá vo všeobecnosti povedať že ocel je pohodlnejšia a lepšie kopíruje terén. Ale aj ocelový rám dokáže byť tvrdí viď. posledné VELO kde testujú SFINX. Veľa záleží od geometrie. Nečakaj od bicykla za 100 tisíc nejaké pohodlie keď je stavaný len na výkon. Ja navrhujem ak vôbec uvažuješ že by mohla byť ocel, chod do predajne Authoru a porovnaj si Sectora a myslím Modus alebo Instinct v tej cenovej relácii. Ďalej čo sa týka životnosti je únavová kryvka materiálu jasne na strane oceli. Nevýhoda je snáď len to že ocelové trubky sú tenšie, nie každému sa to páči. Nedájú sa tak tvarovať ako AL rámy. Neviem či čítaš VELO ale polovička redakcie jazdí na ocel. rámoch a aj to o niečom svedčí. Problém je však v tom že málo ktorá značka má v ponuke takéto bicykle. U nás snáď len ten Author a možno Kona alebo Marin ale neviem. Keby si chcel ďalšie info napíš. Cau
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
podla mna su Scotty zbyttocne predrazene ale mozno je to iba moj citak...
ale ten Ravo XC-hardtail jazdi moj bracho a ma 95 kil, a je velmi spokojny, ma to super tuhy ram...aj co sa tyka komponentov je to podla mna super...no ale ved nech ti poriadia aj ini....
by si ho mozno mal. Je vyborny, dere sa dopredu a nevadi mu ani light DH/FR.
Alebo taky Mongoose Fairlane, vyborny bike stabilny a da sa aj XC, tiez neznicitelny.
takze: specl, mongoose, trek, scott