Ja stale neviem ze ci je lepsi normalny alebo teflonovi alebo jaky olej na retaz
mal som teflonak ktory sa prave minul a musel som retaz mazat po kazdej 100vecke kilometrov a s normalnym olejom som zase retaz rychlo roztahal tak mi dakdo poradte aky olej si mam kupit
Nepadla tu este jedna dost podstatna otazka. Ako sa prejavuje pouzivanie roznych prostriedkov na zivotnost retaze ?
Na zaciatku sezony som nahodil HG 93 a mazal som ju iba fajnovymi vecickami TF 2 + Valvoline lubrikant. Retaz po cca 1500 km sla do muky. Nahodil som HG 53 a mazem ( kedze bola lacna ) cim pride : silikonovy olej, TF2, olej na sicie stroje, olej na biky taky biely ( 25 Sk ), a narval som na nu aj motorovy olej ESSO. Vysledok retaz ma 1700 km a je uz na hranici opotrebovania. Ake z toho vyplyva ponaucenie ? Ze retaz HG 53 mi vydrzala dlhsie, ale zasadny vplyv nemalo pouzivanie "kvalitneho" maziva ale starostlivost o nu tz. 1x tyzdenne alebo podla potreby ju vyperiem v pracke na retaze za pouzitia petroleja. Divili by ste sa kolko prachu a piesku ostava na dne a to je to co retaz znici.
...mi vydrzala dlhsie, ale zasadny vplyv nemalo pouzivanie "kvalitneho" maziva ale starostlivost o nu tz. 1x tyzdenne alebo podla potreby ju vyperiem v pracke na retaze za pouzitia petroleja..
Bingo, vidiet, ze niekto pouziva mozog a nie len cita reklamu...
odporucam este EKOlogicky odburatelny olej na motorove retazove pily, 1 liter za ca. 200,- Sk a samozrejme pravidelne a casto...
odporucam este EKOlogicky odburatelny olej na motorove retazove pily, 1 liter za ca. 200,- Sk a samozrejme pravidelne a casto...
a momentalne testujem inhibovany transformatoravy olej neviem kolko stoji 1 liter ale mam k dispozicii cca 120 ton konzistencia ako olej na sicie stroje
tak to si namazaný do smrti smrťúcej
ak si dobre pamätám špecifikácie, mal by byť dosť hydrofóbny, pri ňom je úplne nežiadúce aby pohlcoval vodu - pri troche šťastia dobrý do cyklokrosových podmienok... závisí aj od správnej hustoty a viskozity
tak to si namazaný do smrti smrťúcej
ak si dobre pamätám špecifikácie, mal by byť dosť hydrofóbny, pri ňom je úplne nežiadúce aby pohlcoval vodu - pri troche šťastia dobrý do cyklokrosových podmienok... závisí aj od správnej hustoty a viskozity
OT : Hehe namazany som bol minuly tyzden
K veci : okrem dielektrickej pevnosti splna aj schopnost neviazat na seba vodu, viskozita je podobna ako olej na sicie stroje ( riedky ) Tulenik ty si jak chodiaca encyklopedia
Odskúšal som a nedoporučujem...
Jedného krásneho dňa sme sa niekde pri Schladmingu trochu skúrili (výhradne alkoholickými nápojmi...) a ja som zabudol na údržbu. Ráno s ťažkou hlavou tiež. A po dvoch hodinách jazdy preložených dvomi hodinami zotavovania sa už nedalo jazdiť - tak reťaz plakala od suchoty. A úplne náhodou sme narazili na drevorubačov, ktorí mi ochotne cvrkli trochu oleja (kettenoel) na reťaz. Jazdilo to, reťaz bola tiež tichšie. Ale to čistenie potom... Dobré lepidlo, držalo fest...
Mám doma elektrickú pílu a pri občasnom pílení nejakých polienok používam kettenoel - rastlinného pôvodu, v prírode odbúrateľný. Bolo to niečo podobné.
Proti viskozite nemám námietky, mazalo to dobre, reťaz si ani nevrzla. Len lepilo na reťaz prach a po týždni som musel použiť dve náplne do reťazovej práčky, kým bola ako-tak čistá.
hm... doteraz som bol s nou spokojny, no ubil si ma argumentami...
je pravda, ze prach pocas jazdy v lese neriesim, skor si pochvalujem jej vydrz aj v drsnejsich podmienkach, je ale jasne, ze retaz treba po namazani zlahka utriet
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na zaciatku sezony som nahodil HG 93 a mazal som ju iba fajnovymi vecickami TF 2 + Valvoline lubrikant. Retaz po cca 1500 km sla do muky. Nahodil som HG 53 a mazem ( kedze bola lacna ) cim pride : silikonovy olej, TF2, olej na sicie stroje, olej na biky taky biely ( 25 Sk ), a narval som na nu aj motorovy olej ESSO. Vysledok retaz ma 1700 km a je uz na hranici opotrebovania. Ake z toho vyplyva ponaucenie ? Ze retaz HG 53 mi vydrzala dlhsie, ale zasadny vplyv nemalo pouzivanie "kvalitneho" maziva ale starostlivost o nu tz. 1x tyzdenne alebo podla potreby ju vyperiem v pracke na retaze za pouzitia petroleja. Divili by ste sa kolko prachu a piesku ostava na dne a to je to co retaz znici.
OT : Hehe namazany som bol minuly tyzden
K veci : okrem dielektrickej pevnosti splna aj schopnost neviazat na seba vodu, viskozita je podobna ako olej na sicie stroje ( riedky ) Tulenik ty si jak chodiaca encyklopedia
Odskúšal som a nedoporučujem...
Jedného krásneho dňa sme sa niekde pri Schladmingu trochu skúrili (výhradne alkoholickými nápojmi...) a ja som zabudol na údržbu. Ráno s ťažkou hlavou tiež. A po dvoch hodinách jazdy preložených dvomi hodinami zotavovania sa už nedalo jazdiť - tak reťaz plakala od suchoty. A úplne náhodou sme narazili na drevorubačov, ktorí mi ochotne cvrkli trochu oleja (kettenoel) na reťaz. Jazdilo to, reťaz bola tiež tichšie. Ale to čistenie potom... Dobré lepidlo, držalo fest...
to muselo byt ine, toto sa viskozitou napadne podoba na olej na sijaci stroj... a zdaleka tak nelepi
Proti viskozite nemám námietky, mazalo to dobre, reťaz si ani nevrzla. Len lepilo na reťaz prach a po týždni som musel použiť dve náplne do reťazovej práčky, kým bola ako-tak čistá.
je pravda, ze prach pocas jazdy v lese neriesim, skor si pochvalujem jej vydrz aj v drsnejsich podmienkach, je ale jasne, ze retaz treba po namazani zlahka utriet
ale ak chcete mne sa osvečil GT85 .
to som skúšal kadečo