Poraďte mám problém s opakovanými defektmi pri ktorých sa mi utrhne ventil duše. Už som zničil tri duše a neviem či tá čo som nahodil nedopadne rovnako. Ak sa niekto stým stretol poraďte čo stým. Ráfik je opticky v poriadku.
to je divneeee ,v rafiku ti nebude mam ten isty...fukanie je v pohode...ventil standart bicyklovy skus ho dat bez tohej poistnej matky co drzi ventilok vysunuty....ja ho tam nikdy nedavam.
dbadik, neuviedol si, ci sa jedna o galuskovy abo autoventil, ci ma ventil kovove abo gumene telo, ci sa odtrhne kovova cast ventila od gumy alebo ci na galuskovom ventile urves vrch ventilu pri neopatrnom fukani, ci ventil (ak ma kovove telo) zaistujes poistnou maticou. Bez tychto udajov sa neda urcit, kde je problem.
pozri či nemáš zdeformovaný ráfik okolo otvoru na ventil, ak áno tak ho narovnaj. Pravdepodobne si tam ventil pri prvom defekte spravil akési "lôžko" do ktorého sa pri defekte rád ukladá a tým ho zohýnaš medzi povrch a ráfik, výsledkom je natrhnutý vzájomný spoj ventilu a duše.
Prípadne ak je ventil obalený gumou z duše tak sa ti pri fúkani malou ***** práve táto guma môže prerezať o hrany otvoru v ráfiku.
dbadik, neuviedol si, ci sa jedna o galuskovy abo autoventil, ci ma ventil kovove abo gumene telo, ci sa odtrhne kovova cast ventila od gumy alebo ci na galuskovom ventile urves vrch ventilu pri neopatrnom fukani, ci ventil (ak ma kovove telo) zaistujes poistnou maticou. Bez tychto udajov sa neda urcit, kde je problem.
je to galuskový ventil, telo je kovové, a odtrhne sa mi kovová časť od gumy zaistujem kovovou maticou, ale utrholo mi jaj ventil na duši ktorá to memala. Mám pocit že plášť sa šmykne po rafiku, ráfik som odmasťoval benzínom plášť v mieste styku s rafikom tiež aj tak mi posledná duša odišla.
Zopár mojich tipov: 1. príliš doťahuješ maticu na ventilku. Stačí ju dotiahnuť len veľmi jemne alebo rovno vyhodiť do koša.
2. Otvor v ráfiku máš na autoventil. Vtedy sa používa plastová redukcia ktorá sa vloží do ventil diery v ráfiku. Alebo zmeň duše na AV.
3. Ak nejazdíš príliš podhustený plášť nie je dôvod pri tejto kombinácii ráfika a plášťa aby sa ti duša časom v ráfiku pootočila čo môže spôsobiť utrhnutie ventilu.
Myslím, že pri predpoklade, že otvor v ráfiku je v poriadku nie je nejaký ďalší dôvod na utrhnutie ventilu.
P.S. Akej značky používaš duše?
Zopár mojich tipov: 1. príliš doťahuješ maticu na ventilku. Stačí ju dotiahnuť len veľmi jemne alebo rovno vyhodiť do koša.
2. Otvor v ráfiku máš na autoventil. Vtedy sa používa plastová redukcia ktorá sa vloží do ventil diery v ráfiku. Alebo zmeň duše na AV.
3. Ak nejazdíš príliš podhustený plášť nie je dôvod pri tejto kombinácii ráfika a plášťa aby sa ti duša časom v ráfiku pootočila čo môže spôsobiť utrhnutie ventilu.
Myslím, že pri predpoklade, že otvor v ráfiku je v poriadku nie je nejaký ďalší dôvod na utrhnutie ventilu.
výrobca bol vždy iný predpokladám že to nebude až tak podstatné posledný bol KENDA
Skontroluj pásku v ráfiku. Ak nesedí poriadne a posúva sa pri tlaku rukou, utína ti ventilok. Kým som to nevymenil ja, tri ultralajtky duše pošli do koša.
kubi ma pravdu,mal som raz podobny problem,zle nasadena paska(pouzival som pevnu pasku michelin) trosku bola posunuta,trcala do diery na ventil a stale som mal defekt.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Duša 26x2,1 štandart ventil myslím 48mm, rafik :Mavic XM317 DISC, vážin 85kg, cca 380kpa jazdím prevažne v teréne.
Prípadne ak je ventil obalený gumou z duše tak sa ti pri fúkani malou ***** práve táto guma môže prerezať o hrany otvoru v ráfiku.
je to galuskový ventil, telo je kovové, a odtrhne sa mi kovová časť od gumy zaistujem kovovou maticou, ale utrholo mi jaj ventil na duši ktorá to memala. Mám pocit že plášť sa šmykne po rafiku, ráfik som odmasťoval benzínom plášť v mieste styku s rafikom tiež aj tak mi posledná duša odišla.
najpravdepodobnejšie čo stým už som odmasťoval ale nepomohlo.
kevlar
MERIDA RACE 2.1 Kevlar
výrobca bol vždy iný predpokladám že to nebude až tak podstatné posledný bol KENDA