Mam taky dost zavazny problem. Tuto sezonu som presiel zo shimana 3x9 na Sram 2x10. Spokony som velmi az na jednu velmi neprijemnu malickost. Casto (tym casto myslim napriklad na maratone na skalke 7krat a to som si daval velky pozor) mi pada retaz. Pada pri dvoch prilezitostiach, menej casto pri zjazdoch z velkej pily, co by sa dalo pochopit kedze mam vzdu dlhe ramienko to by som este bral ale omnoho castjsie pri radene z malej pily na velku.
Podla mna mam vsetko nastavene dobre (ale asi to nebude pravda ), neviem ci ma sram 2x10 nejaku specificku kombinaciu pre radenie. Horny doraz mam tak na milimeter vole do von, presmykovac je rovnobezny s prevodnikom, od retaze ho mam na 1-2mm do hora, dlzka retaze spravna (prehadzovacka v jednej osi pri prevode v predu velka v zadu mala). Zuby na klukach niesu ohnute. Pri shimane sa mi to nikdy nestalo a tom ich zopar montoval.
tak problem sa objavil zas a nie a nie to spravit. vcera na 24hodinovke som to nechal dva krat nasteluvat odbornikom v servise, vytrapili sa, trochu tomu pomohli, pada to menej ale istota to neni. Jednu radu mi vsak dali, kedze som mal predtym na rame shimano veci tak aby som si kupil shimano presmyk ze tam moze byt rozdielna geometria kedze ramienko nekopirujme pekne velku pilu po obvode ale vzdalujeje sa mu. Stretli ste sa s takym niecim uz, ze by geometria ramu nesedela pre shimano a sram???
Ahoj, je uplne jedno ci tam mas smyk shimano alebo sram je to kompatibilne.
Neda sa ten smyk posunut este viac dole? Podla foto by to este o par mm mohlo ist ako na to pozeram.
Skus to dat uplne na max dole ako sa len da a musi to fungovat.
A kedze mas aj 10 speed retaz tak uz fakt neviem :/
Tak sa mi to podarilo vyriesit. Evidentne neni jedno ci tam je Shimano alebo Sram presmyk. Do tretice som kupil presmyk shimano xt a aj retaz shimano xtr 10speed. Radenie funguje ako hodinky, celkovo sa radenie aj v zadu na kazete uclovecilo zo shimano retazov. Daleko lepsie kopiruje shimano presmyk velku pilu a aj nema ten "zbytocny" odsek v predu hore. Takze tak. dik za rady, konecne si mozem uzivat jazdenie a neriesit vkuse padajucu retaz
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neda sa ten smyk posunut este viac dole? Podla foto by to este o par mm mohlo ist ako na to pozeram.
Skus to dat uplne na max dole ako sa len da a musi to fungovat.
A kedze mas aj 10 speed retaz tak uz fakt neviem :/