Ahojte, s novym bajkom vznikla potreba kúpy pedálov a trochu váham, chcem preto poradit o radu. Mladost som prezil na cestnom biku s ocelovymi kosikmi, s prechodom na krosový bike som jazdil roky na obycajnych pedalov bez moznostia upnutia nohy. Teraz mam nový XC bike a váham. Chcel by som možnosť upnúť nohu, ale obávam sa pádov v teréne - nie som ziadny extra technik - a tiež kvoli kolenam som zvyknutý meniť polohu chodidla na pedáloch, čo sa pri zapnutej tretre neda. Zaujímajú ma preto pedále Shimano XT PD-T780 a hlavne ci ak mam obuté tretry a otočím si pedál opačne - na stranu kde sa upnúť nedá - či budem moct plnohodnotne slapat, ci mi nebude zavadzat "kufor" na tretre a šúchať sa o rám pedálu, prípadne o os pedálu? Či by sa v tejto polohe dalo aj dlhodobo slapať? Dakujem za Vaše skúsenosti.
Šľapanie by malo byť v poriadku, akurát som sa dočítal že je to blbé kvôli triafaniu správnej strany.
K tomu uhlu kvôli kolenám mám crankbrothers ( Eggbeater 3 a candy C) - oproti shimano nemajú až tak presný uhol a dá sa aj nastaviť, ale zase za nedá nastaviť sila vypínania. Ja by som ich už asi nemenil.
Jeden z mojich bikov využívame dvaja. Mám tam jednostranky Shimano: http://www.camposlorca.com/pedales-shimano-a530-p-3464.html
Pri použití tretier s kuframi na strane, ktorá nie je určená na kufre to síce ide použiť ale nie je to OK. Stred pedálu sa dotýka o kufor a tretra nemá dobrú stabilitu.
Pri tých Shimano XT PD-T780 to bude obdobné. U a530 sa voľný pedál prekrúca vždy kufrom nahor. Nie je preto problém s nacvakávaním kufrov.
Velmi dobre su Wellgo WPD-M17C, len neviem ci sa este vyrabaju. Daju sa na nich menit gumove podlozky a su aj velmi lahke, ked som ich vazil, jeden pedal mal 175g.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
K tomu uhlu kvôli kolenám mám crankbrothers ( Eggbeater 3 a candy C) - oproti shimano nemajú až tak presný uhol a dá sa aj nastaviť, ale zase za nedá nastaviť sila vypínania. Ja by som ich už asi nemenil.
Pri použití tretier s kuframi na strane, ktorá nie je určená na kufre to síce ide použiť ale nie je to OK. Stred pedálu sa dotýka o kufor a tretra nemá dobrú stabilitu.
Pri tých Shimano XT PD-T780 to bude obdobné. U a530 sa voľný pedál prekrúca vždy kufrom nahor. Nie je preto problém s nacvakávaním kufrov.