Síce som tú Cerovku nikdy nejazdil, ale čo som videl fotky a popis tak HRII tam bude podľa mňa overkill. Je to plášť do bordelu a nie na viac menej uhladené traily. Nobby Nic by tam mal pri troche techniky stačiť.
2.35 balony dnes kludne aj na XC-cko, ale rozmer je dost +/- od znacky. Starsi Nobby Nic teda nie je uzasny plast ani co sa tyka gripu ani vydrze, obzvlast tie performance/oem verzie co na bicykloch prichadzali z tovarne. Predpokladam ze mas najskor XC hardtail a nepotrebujes riesit nejake plaste na tvrdy teren, tak potom aj to kombo HighRoller II/Ardent co pise Phil je pre teba trocha naddimenzovane ( ale perfektne, a v zhladom na to aku ma dobru vahu (a este aj cenu) tak kludne).
Inak novy (2015) Nobby Nic (Trail star zmes tradicne) celkom zbiera pochvalne recenzie, je to taky lightovy hans damph konecne, vhodny na traily. Kludne v predu aj dozadu pre max grip, alebo popularne dozadu daky rychlejsi ako Rock Razor (ked chces od rovnakej znacky), Ardent (Maxxis) je trocha univerzalnejsi a lacnejsi ale, co ho robi lepsou volbou.
Ale na cerovu drahu ozaj staci aj rychly XC plast. Ked je proste moc prach a clovek si neda pozor tak to ide k zemi. Lubolny plast dnes dobre podrzi ak ma kvalitnu zmes, preto hociaky upgrade oproti lacnejsim oem tovarenskym plastom pocitis.
Síce som tú Cerovku nikdy nejazdil, ale čo som videl fotky a popis tak HRII tam bude podľa mňa overkill. Je to plášť do bordelu a nie na viac menej uhladené traily. Nobby Nic by tam mal pri troche techniky stačiť.
Ja tiez rozmyslam ze obujem ten HR II,konkretne tento dopredu.
U vás som vtedy jazdil na Minion DHF + DHRII a kľudne si viem predstaviť mať tam plášte čo sa odvaľujú lepšie napr. Ardenty vpredu aj vzadu. Tie traily boli pekne šľapavé a rýchle, kde ma bavilo naháňať sa aj po rovine alebo do kopca. Tam by som v pohode odporučil napríklad Ardent 2,4. Má vyšší vzor ako 2,25 tak už čosi aj podrží ale stále nie je taká kotva ako Minion alebo High Roller. U nás tie pomalé plášte až tak nevadia, lebo keď sa trepeš hodinu a viac strmým kopcom, tak sa ti moc naháňať nechce a nadol ich využiješ, veď si videl.
Pri tych strava casoch co si uviedol, sorry ale to je jasne nie v plastoch ale v technike jazdy - upravenie rychlosti k aktualnemu povrchu, dostatocny pritlak na predne koleso,spravne nahustenie a vyber stopy a v neposlednej rade na tomto xc traily hlavne o kondicke
Plaste su dolezite ale nie vsemohuce
Mal som vpredu NN (29er), ale pride mi to na trailoch s dobrym povrchom ako jazdit s traktorom po dialnici. Prilnavost super, ale valivy odpor by mohol byt aj lepsi. NN je dobry vzadu ako zaberovy plast, dopredu by som dal Racing Ralph alebo X-King.
Aj na maratonoch som si vsimol, ze borci vpredu jazdia skor jemnejsie dezeny. Cerovku som nesiel ale podla stravy sa mi to zda rovne s malym prevysenim tak nevidim zmysel tam davat NN.
No len k tym casom a to ze jazdis uz osobak na hrane zhora za 42-45m. Ja som si teda cerovku ani nic insie nikdy nestopoval, jazdim pre radost nie na cas:-) Naposledy som ale teda kukol na tachac a zhora vyletnym, ale fakt naozaj velmi vyletnym tempom(kde sa vobec nevysilim a este sa obzeram po okoli, taka bezpecna jazda, nepotrebujem sa tam zabit) som bol dole za 41 minut. Takze tvoj problem bude niekde uplne inde ako v plastoch ako sa tu uz pisalo.
Tento tyzden som upgradol pedale (plast by mal byt dnes poobede), hned som zaznamenal osobaky (na inych tratiach). kazdy upgrade ma svoj vyznam. dakujem ze upozornenie, ano mam nadvahu a to som nepotreboval ale od vas pocut, ale pracujem na tom, za posledny rok som schudol 10kg, keby som ju nemal, bol by som asi este rychlejsi, ale to s plastom nema az tak vela spolocneho a uz vobec nie s odpovedou na moju otazku. Nie kazdy meria Cerovku rovnako (alebo rovnakym smerom), hovoril som o useku 10km. mam tam cas 43 min. najlepsi muzsky je 25min (kubo michalec asi nema nadvahu), najlepsi zensky cas je 38min. som asi v polovici vsetkych 156 meranych casoch na tom segmente cerovej drahy. Vo svojej vekovej a hmotnostnej kategorii som siesty z trinastich s vykonom 237Watt, slapat teda viem, ale nesiem relativne tazky hardtail a este brucho. I s nadvahou som v polovici vsetkych casov, skus si prejst cerovku s plnym ruksakom na chrbte, rovnaky usek, rovnakym smerom.
ako je mozne, ze mu to ukazuje na 10km useku take casy na strave ? ?evidetne sa bavime z MS na zeleznu . a ja tam mam 196 ludi s casom 40 a nie som ani v prvej polke.
tych segmentov je tam viacero. naposledy som siel zo zeleznej na maly slavin, segment jediny co mi gps nameralo bolo: cerova_draha_zelezna_slavin s dlzkou 9,2km, je tam iba 21 ludi. som siedmy. dal som 43:27 moving time. celkovy cas o 30sekund dlhsi, to som sa otriasaval z padu co som riesil (šmyk). narovnal rajdy a siel dalej.
smerom od slavina dole som siel naposledy v aprili, segment s nazvom Cerova draha (completed 10km), je tam celkovo 156 ludi. neviem teda kde vidis 196 a iny podobne dlhy segment nevidim, posli link. ja tam mam 43:15min.
uz ho vidim, tento je nazvany pekne po slovensky s dlznami. Je to tam natesno od 38minuty, minuta robi aj desat priecok. vo svojej vekovej a hmotnostnej kategorii som 6/13.
Prisiel mi prave NN Trailstar, uz na pohlad sa mi paci, buduci tyzden otestujem na Cerovke ako pojde. Mne neslo o nejaku sutazivost, cerovku som tu spominal preto, lebo je to najtechnickejsia trat ktoru jazdim, nic extra tazke, a
edy34 U Schvalbe su performance verzie tie najlacniejse a maju tvrdu gumu. Drahsie Evolution budu lepsie drzat. Z Evo verzie je Trailstar maksia ako tvrdsia Pacestar. Ale ak mas pocit, ze tvoje NN sa rychlo deru, tak ked kupis Evolution, odidu este rychlejsie. A hlavne na tvrdomm povrchu sa budu rychlo drat.
Ak ti casto podklzne koleso, tak bud jazdis na hrane v ramci danych podmienok a plasta, alebo mas zlu techniku. Ak podklzne predok, najcastejsie je to kvoli tomu, ze jazdec ma vahu prilis vzadu a predne koleso nie je dostatocne zatazene a strati trakciu. Takisto brzdenie v zakrute sposobuje stratenie trakcie a koleso podklzne.
Este by som sa popozeral po plastoch, co maju rychly dezen v strede a vacsie vystupky po stranach.
sranki Nic v zlom, ale Tvoja rada je presne opak toho, co sa bezne jazdi a odporuca...Dozadu sa dava rychly plast a dopredu s hrubsim dezenom. Trakcia je dolezitejsia vpredu, kedze predok ti urcuje kam pojde bike a ma drzat stopu. A mensi valivy odpor je dolezitejsi vzadu, kedze na zadnom je hnacia sila ( ) a vacsi tlak pri jazde po rovine. Okrem toho, ked ti smykne zadne koleso, nie je to take kriticke ako ked ti podklzne predok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak novy (2015) Nobby Nic (Trail star zmes tradicne) celkom zbiera pochvalne recenzie, je to taky lightovy hans damph konecne, vhodny na traily. Kludne v predu aj dozadu pre max grip, alebo popularne dozadu daky rychlejsi ako Rock Razor (ked chces od rovnakej znacky), Ardent (Maxxis) je trocha univerzalnejsi a lacnejsi ale, co ho robi lepsou volbou.
Ale na cerovu drahu ozaj staci aj rychly XC plast. Ked je proste moc prach a clovek si neda pozor tak to ide k zemi. Lubolny plast dnes dobre podrzi ak ma kvalitnu zmes, preto hociaky upgrade oproti lacnejsim oem tovarenskym plastom pocitis.
Ja tiez rozmyslam ze obujem ten HR II,konkretne tento dopredu.
https://www.soof.sk/maxxis-high-roller-ii-26x2-40-kevlar-exo-mxp
Vzadu by som nechal klasicky HR 26x2.35.
U nas si to videl,tiez trailovy teren.Myslis ze nem dobra volba?
Plaste su dolezite ale nie vsemohuce
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-nobby-nic-evo-liteskin-psc-27-5x2-25-mtb-plast-kevlar.html
a uvidim co so zadnym, mozno ho ako prevazne XC-ckar dam do niecoho rychlejsieho.
tak mozem kupit teda toto dopredu:
http://www.spoke-store.sk/schwalbe-nobby-nic-evo-snake-skin-trailstar/#153354
inak podla stranky vyborcu su tie rozdiely medzi plastami akesi make, dokonca aj performace vychadza celkom dobre:
http://www.schwalbe.com/en/offroad-reader/nobby-nic.html
Aj na maratonoch som si vsimol, ze borci vpredu jazdia skor jemnejsie dezeny. Cerovku som nesiel ale podla stravy sa mi to zda rovne s malym prevysenim tak nevidim zmysel tam davat NN.
smerom od slavina dole som siel naposledy v aprili, segment s nazvom Cerova draha (completed 10km), je tam celkovo 156 ludi. neviem teda kde vidis 196 a iny podobne dlhy segment nevidim, posli link. ja tam mam 43:15min.
Prisiel mi prave NN Trailstar, uz na pohlad sa mi paci, buduci tyzden otestujem na Cerovke ako pojde. Mne neslo o nejaku sutazivost, cerovku som tu spominal preto, lebo je to najtechnickejsia trat ktoru jazdim, nic extra tazke, a
Ak ti casto podklzne koleso, tak bud jazdis na hrane v ramci danych podmienok a plasta, alebo mas zlu techniku. Ak podklzne predok, najcastejsie je to kvoli tomu, ze jazdec ma vahu prilis vzadu a predne koleso nie je dostatocne zatazene a strati trakciu. Takisto brzdenie v zakrute sposobuje stratenie trakcie a koleso podklzne.
Este by som sa popozeral po plastoch, co maju rychly dezen v strede a vacsie vystupky po stranach.