Takto vyzeraju zrekonstruovane dosticky na brzdy Hayes Sole
Super, len potom akosi vznikaju nevyhody, ktore som spominal vyssie - strhnutie srobov a pod. Takze to nic neriesi a som tam, kde som bol...
Tak, babo raď. hehe
ja si myslim, ze pomozu, sam som skusil predtym BBB a momentalne KOOLSTOP, planujem vyskusat aj SWISSSTOP (udajne sa rychlejsie deru ale s lepsim brzdnym ucinkom) , k horsiemu to nebude urcite, pokial mas orig. kotuc od Magury. Ostatne moze byt sposobene, samotnou velkostou kotuca (mozno by pomohla zmena na 160 vzadu), adapterom, uchytenim kolesa o ram (sposob a sila), resp. samotnym ramom - typom zadnej stavby, ale ram asi menit nechces...
a este doplnim, mozno by som ostal pri orig. magurach, len pozri si typ platnicky, mnohi odporucaju vymenit 3.2 Endurance za 3.1 Performance, ktore su lepsie a citlivejsie (nemusi kazdemu vyhovovat)
No a fčul skúste skutočne prakticky poradiť
z vlastnej skúsenosti alebo overených zdrojov:
Mám Magura Louise. Zadná pri silnejšom brzdení veľmi píska až to neskutočným spôsobom vybruje pod ricu. Rotor je 180mm, sú na tom ešte originálne platničky a nie je príliš zabehnutá. Všetko je stopercentne nastavené, styčná plocha medzi platničkou a piestikom aj premazaná medenou vazelínou /čo bolo doporučené na odstránenie pazvukov/.
Pomôžu moźno iné platničky? Ak áno, aké asi? Ak by som dal aj iné platničky a zmenila by sa účinnosť k horšiemu, nevadilo by mi to vzhľadom k všeobecnému extra účinku Louise-y.
Tak, babo raď. hehe
P.S. V kazdom pripade zas v prospech BBB oproti HAYES Semi-Metallic hovori fakt, ze menej "zeru" kotuce. Takze si clovek musi vybrat, ci chce mat agresivnejsie brzdy a bude castejsie investovat do kotucov, abo ci mu staci miernejsi vykon a dhsia zivotnost kotuca a bude castejsie menit oblozenie.
Jezus radím ti KOOL-STOP neskúšaj. Zbytočne vyhodené peniaze. Ja som ich skúšal na mojich HAYESoch s original HAYES kotúčmi. Nebrzdili zle, ale dosť rýchlo sa mi zodrali. Asi mäkšia zmes. Kamarát ich mal založené na DEORE hydraulikách a tam si KOOL-STOP vôbec nerozumel s SHIMANO kotúčmi, veľmi to pískalo a vzadu mu to nejako nechcelo ani poriadne brzdiť. Tak teraz to vymenil za BBB.
Ja teraz testujem FASTOP (a2z). No na originál HAYES sintered (metalické) nemajú. Len tie sú dosť drahé. Uvažujem, že skúsim tie semi-sintered (semi-metalické) od HAYESu.
Inak už aj BBB začalo robiť platničky s metalickou (sintered) zmesou.
Inac tie BBB platnicky su dobre, aj ja ich pouzivam, su sice meksia ako shimanacke a teda sa skor zoderu, ale ked das nove tak sa zasuchaju takmer okamzite, kym na shimanackych musis ist na brzde niekolko dolukopcov. A taktiez tak nepiskaju. A cenovo su za cca 500sk, kym shimana stoja okolo 400, +/-.
Myslim ze je to tam dosť jasne napísané
Inac tie BBB platnicky su dobre, aj ja ich pouzivam, su sice meksia ako shimanacke a teda sa skor zoderu, ale ked das nove tak sa zasuchaju takmer okamzite, kym na shimanackych musis ist na brzde niekolko dolukopcov. A taktiez tak nepiskaju. A cenovo su za cca 500sk, kym shimana stoja okolo 400, +/-.
akože tie BBB sa skôr zoderú??
P.S. Keby bol na CenterLock taky siroky vyber kotucov ako na 6 dier, tak kupim urcite CenterLock naboje...
sory za OT ak chcete zmazte to modi