Poznatky ohladom vykonu a vydrze(uviest ci islo o organiku al. sintrovane), ktore preferujete atd. Urcite sa najde viac ludi, ktorym to pomoze.
dam hodnotenie niktorych platniciek
Goldfren 4/5( vysoko učinne, aj v blate..dlha zivotnost..na viac zeru kotuc)
SH metaliky 4/5(vysoka ucinnost, hlucne s niektorymi kotucmi, dlha zivotnost,)
SH organiky 3/5(dobra ucinost,tiche, setrnejsie ku kotucu ale rychlejsie zjazdenie)
BBB-modre 3/5(priemerna ucinnost aj zivotnost,rychlejsie sa pripalia)
BBB s-introvane 4/5 porovnatelne s SH metalikami
Aligator-2/5( priemerne aj vydrzou aj ucinostou, pri vysokej teplote vyrazne stracaju ucinnost)
Swiss stop 3/5( dobra ucinnost,tiche,extremne kratka zivotnost)
V tektro auriga comp vydržali cez 10000km/2,5 roka... Neviem či tam dávajú také isté, ale asi hej. 80kg, XC HT, väčšinou ľahký terén/rovinky - hlavne posledný rok a pol.
podla terenu si ich nemal kde zodrat... skor by bola vhodna hodnota nastupanych m/hmotnost jazca/styl
mne sintrovane platne(teraz hope) vydrzia cca 9-10mes a 4000-5000km podla pocasia v sezone
Chcel by som sa spýtať, že ako tomu mám rozumieť,že pri sintrovaných platničkách sa skôr derie kotúč.Zatial som jazdil len na organikách a bol som v celku spokojný, ale pri intenzívnejšom brzdení vädli.Rozmýšľam nad GoldFren - ami.Kotúče mám Avid G3CS.
kotuce su tak ako platnicky spotrebny material, ak ti nevyhovuje ucinok brzd tak nepozeraj na to ci ti kotuce vydrzia 10000 alebo 15000km a tie platnicky jednoducho vymen
Tak ako som písal, kotúče sú Avid G3CS..Mimochodom, napadlo ma, že kamoš mal na bajku brzdy Avid J5 a pokial viem tak do Avid-ov dávajú od novoty sintrované platničky.Jazdil na tom tri roky a kotúče nevyzerali byť nejako poškodené.
ja som mal originalne platnicky v avidoch organiky... odisli po 2000 km... teraz su v predu tie goldfreny ( som zvedavy kolko vydrzia...ale mali by hodne dlho podla toho co som cital...) av zadu su swissstopy (organiky...a tie asi odidu tiez do 2000km...ich zivotnost je uboha )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám tieto kotúče http://www.sadesport.sk/kotuce/1484-brzdovy-kotuc-force.html a neviem či by som mohol na ne kúpiť sintrované dosky, napr. tieto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-dosticky-goldfren-avid-elixir-ceramic-carbon/3286
Dik.
FORCE brzdový kotúč, 140 mm, Center Lock
10,39 €
MOC 12,29 €Avid Hadica pre hydr.brzdy- Elixir 5, Elixir 7, Elixir 9, Elixir R,Elixir CR, Elixir X0, Elixir
46,99 €
MOC 57,99 €Napr.: Fastop ... Kool Stop ... Goldfren... Alligator... Swiss Stop... Ashima... BBB...
Poznatky ohladom vykonu a vydrze(uviest ci islo o organiku al. sintrovane), ktore preferujete atd. Urcite sa najde viac ludi, ktorym to pomoze.
dam hodnotenie niktorych platniciek
Goldfren 4/5( vysoko učinne, aj v blate..dlha zivotnost..na viac zeru kotuc)
SH metaliky 4/5(vysoka ucinnost, hlucne s niektorymi kotucmi, dlha zivotnost,)
SH organiky 3/5(dobra ucinost,tiche, setrnejsie ku kotucu ale rychlejsie zjazdenie)
BBB-modre 3/5(priemerna ucinnost aj zivotnost,rychlejsie sa pripalia)
BBB s-introvane 4/5 porovnatelne s SH metalikami
Aligator-2/5( priemerne aj vydrzou aj ucinostou, pri vysokej teplote vyrazne stracaju ucinnost)
Swiss stop 3/5( dobra ucinnost,tiche,extremne kratka zivotnost)
podla terenu si ich nemal kde zodrat... skor by bola vhodna hodnota nastupanych m/hmotnost jazca/styl
mne sintrovane platne(teraz hope) vydrzia cca 9-10mes a 4000-5000km podla pocasia v sezone
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-dosticky-shimano-xtr-m06-metal-/4569
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-desticky-goldfren-shimano-xtr-ceramic-carbon/2074
(je tam len ilustrečné foto)
savings Shimano M06 XTR/XT/SLX/DEORE brzdové platničky, metalické
10,89 € savings
MOC 20,99 €