Zdar hoši. Mám Kellys Swag 50 2015 a ohon od Sramu 2x10. Treba mi meniť už pomaly dvojprevodník tak uvažujem nad upgradom na 2 x11. Čo všetko musím meniť aké je také ekonomické riešenie. Ďakujem za každú odpoveď
Cau,v profile vidim tvojho swaga, pozeram aj na nete specifikaciu, nie cely pohon je sram vsak? Vzadu je prehadzovacka shimano+kazeta a radenie. Kluky su sram.
No ekonomicke riesenie by bolo vymenit kazetu(~40€,retaz(~20€),prevodniky(???) a kolieska na prehazke(~10€)za predpokladu ak vsetko ostatne funguje ako ma. Len nejako neviem najst samozne prevodniky na vymenu pre sram kluky. Ak chces upgrade na 2x11 tak to je investicia dalsich cca 150-200€
Nie. Ja som spokojny s 2x10 celkom...ale estw by som bral lahsi prevod . A preto.ma prechod napadol lebo idem menit prevodniky. Tak ze zarovne bybsok to tak upgradnul
Preco ma shimano pri 11 speed klukach prevody 24/34,26/36 (o 10 zubov) Ale pri 10 speed kludne 24/36. Je na nejaky problem na 11sp ak je rozdiel viac ako 10 zubov? Rozmyslam ci by islo na 26/36 hodit 38 chainring (M8000).
Predstav si ze pojde, teda malo by, mne to tak funguje. Je tam viac faktorov od ktorych zavisi ci ti to presmyk pobere alebo nie, dlzka/tvar zadnej stavby... Kdesi sa to tu uz preberalo, a viaceri pisali ze im to funguje, treba pohladat.
Pobrať to poberie, len môže byť problém preradenie z veľkej na malú ak bude vzadu zaradený najväčší pastorok. Vtedy môže horná kladka kolidovať s kazetou, ale vlastnú skúsenosť nemám. (a či to poberie samotný 11sp Shimano prešmyk, tak to už vôbec netuším)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Osobne by som tam dal uz rovno 1x11/12
Ten stary prehadzovac co mas nezvladne 42 zubovu kazetu.
Pobrať to poberie, len môže byť problém preradenie z veľkej na malú ak bude vzadu zaradený najväčší pastorok. Vtedy môže horná kladka kolidovať s kazetou, ale vlastnú skúsenosť nemám. (a či to poberie samotný 11sp Shimano prešmyk, tak to už vôbec netuším)