tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Já som dnes objednával s kamosom z bike discount brzdy XT a zobral som už aj kluky slx 38/24... radenie mám slx tam sa to dá prepnut na 2x10 presmykovac je tiež slx tam to bude fungovat bez výmeny alebo tam mam dat radšej 2x10 presmykovac? Dík
Palo TT to nieee, i keď bolo by to príjemné ten bajk som objedal kvoli cene (výpredaj 2015 modelov) a už na terajšom bajku vidím že priateľka nevyužíva najľahšie prevody, holt má už čo-to našlapané v nohách. Chcem týmto prechodom vyriešiť hlavne problém s krížením reťaze, aby na to nemusela tak intentívne myslieť - u 2x10 až tak veľmi na to myslieť nemusím (iba trochu )
lto ďakujem. V popise komponentov na bajku je pri prešmykači napísané že je prepíateľný medzi 3x10 a 2x10, tak možno je tam už aká-taká predpríprava
lto tu reťaz nerieš to je stara 1,5roka napouživaná auž nepoužitelnás 3x7 nakolko prechádzam na 2-3x10. mafianista ja som prešiel na mojom CTM na 2x10 a to tak že som na klukach zhodil velký prevodník, stredný 30t som vymenil za 36t a prešmyk je SLX. Radenie SLX 2-3x10. Všetko zatial funguje OK.
mafianista Malo by to fungovat, za vyzkusanie nic nedas a ak to pojde usetris. Nedavno som prerabal full z 3x10 na 2x10, tiez na 38/24. Radenie aj presmyk 3x10 SLX a funguje to bez problemov.
Znizis presmyk a musis sa trochu pohrat s nastavenim: nastavit dorazy (2x10 maju inu retazovu linku) aj pnutie lanka.
Aj ja rozmyslam nad 2-plackou, teraz mam 3-placku xt fc-m770. Chcel by som vymenit 22z za 24z a 32z za 36z. Najvacsiu pilu by som vyhodil, trochu sa pohrat s presmykom a bude to fungovat skoro bez obmedzeni? Ci sa mam nato vykaslat a kupit cele kluky
vykasli sa na to uplne
vysvetli mi niekto prechod z 3 na 2 prevodniky?
prechod na 1 chapem, zbavis sa radenia a presmyku, ale pri prechode na 2 sa zbavis akurat prevodov a mozno 50g za prevodnik
Z 3 na 2 nie je blbost a robi sa najcastejsie kvoli zjednoduseniu a uspore hmotnosti. Ale uspora hmotnosti sa kona, ak vymenis presmyk aj kluky za 2x10. Ale to ide do penazi. Pokial nechas povodny presmyk aj kluky, tak najvacsiu placku musis niecim nahradit (napriklad bashring) a teda uspora hmotnosti je minimalna. Moznot by to slo nejako vypodlozkovat ak nechces bashring.
Ak nechavas povodne kluky, aj tak v tom vidim prinos. Mozes skratit retaz (takze ti bude menej trieskat v terene), zjednodusis radenia a samozrejme mas bashguard. A pre neustalych ladicov co maju fulla to moze byt plus, kedze chod pruzenia sa da lepsie vyladit na 1 ci 2 placku ako na 3, kde je to velky kompromis.
A dalsia vyhoda 2x10 setupu (teda pokial mas origo 2x10 kluky) je, ze tam mas miesto na napinak ci bashring (pripadne aj aj). Ak mas siroky BB bez podloziek tak bashring na 3placku nedas a napinak, len nieco na sposob C-guide.
Pre mna to bol urcite prinos, bashring som chcel ( kedze odleteny kamen mi vylomil zuby a ohol najvacsi prevodnik) a najtahsie prevody som pouzival len na asfalte a aj to len obcas. Ale na mojom HT si necham 3x10, chybali by mi tazke prevody, kedze casto jazdim asfalt.
Vdaka za link. Aj ked to vysvetluje len spravanie samotneho ramu bez vplyvu tlmica, ktory spravanie ramu moze vyrazne ovplyvnit.
Popravde, ja osobne som po prechode z 44/32/22 na 36/22 nepobadal nejaku zmenu v chode pruzenia.
Moze byt. Propedal a podbne srandy vedia urobit vela. Zalezi aj na rozdieloch velkosti medzi prevodnikmi 40/26 by uz mozno citit bolo trocha. Liteville ma od prirody menej antisquatu (http://linkagedesign.blogspot.sk/2015/07/liteville-301-mk12-2016.html), takze mozno aj preto je to menej citit. Budem mat na dalsom biku 2 prevodnik tak s tym budem zrejme trocha experimentovat.
@Bruco. Samotne prevodniky to asi velmi vyrazne neovplyvnia, pokial sa nepohras aj s vnutornym nastavenim tlmica, respektive to zavisi od biku. Pri 3 prevodniku sa tlmic ladi, aby zadna stavba chodila optimalne vzhladom na kazdy prevodnik a vzdy to je o kompromise. Pri 2 placke aj jednoplacke je tych faktorov menej a lepsie vies prisposobit chod zadnej stavby. Ale schvalne som pisal, ze to je vyhoda pre ladicov, ktory vedia co chcu a co robia. Pre mna to v tomto ohlade benefit nebol .
Inak suhlasim, tlmic a jeho nastavenie ma daleko vacsi vplyv na chod ako 3placka ci 2 placka.
vykasli sa na to uplne
prechod na 1 chapem, zbavis sa radenia a presmyku, ale pri prechode na 2 sa zbavis akurat prevodov a mozno 50g za prevodnik
No u mňa to bolo preto lebo 3placka sa dala využiť len na 4 kolečko / na kazete/ od spodu. Zvyšok už chytalo reťaz. Hlavne keď si sa zabudol. teraz mam svätý pokoj.
ku všetkému tu už napísanému by som pridal, že dvojplacka je násobne krajšia a estetickejšia ako trojplacka ... a rovnako jednoplacka je krajšia a estetickejšia ako dvojplacka .... aj to je pre niektorých to dôležité
pre mna sa zjednodusilo radenie
95% asfaltu neradim vpredu (zaradeny len velky prevodnik)
100% v stupani neradim vpredu (zaradeny len maly prevodnik)
v rovinatom terene nemusim za cely den siahnut na predne radenie (zaradeny len velky prevodnik)
na HT mam 3 placku a musim si prehadzovat z velkej placky na strednu, ked idem cez mesto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lto ďakujem. V popise komponentov na bajku je pri prešmykači napísané že je prepíateľný medzi 3x10 a 2x10, tak možno je tam už aká-taká predpríprava
najlepšie predať tie kluky 3 x 10 nové,t.j. ihneď zmontovať,až bike príde,a namontovať 2 x 10 (24 - 38) je na výber dĺžka 175 aj 170 mm doladiť prešmyk by nemal byť problém
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky/mtb/shimano-slx-fc-m675e-2x10-kluky-645495.html
mafianista ja som prešiel na mojom CTM na 2x10 a to tak že som na klukach zhodil velký prevodník, stredný 30t som vymenil za 36t a prešmyk je SLX. Radenie SLX 2-3x10. Všetko zatial funguje OK.
Znizis presmyk a musis sa trochu pohrat s nastavenim: nastavit dorazy (2x10 maju inu retazovu linku) aj pnutie lanka.
Ale este jedna vec je podstatna - minies peniaze a to sa rata!
Ak nechavas povodne kluky, aj tak v tom vidim prinos. Mozes skratit retaz (takze ti bude menej trieskat v terene), zjednodusis radenia a samozrejme mas bashguard. A pre neustalych ladicov co maju fulla to moze byt plus, kedze chod pruzenia sa da lepsie vyladit na 1 ci 2 placku ako na 3, kde je to velky kompromis.
A dalsia vyhoda 2x10 setupu (teda pokial mas origo 2x10 kluky) je, ze tam mas miesto na napinak ci bashring (pripadne aj aj). Ak mas siroky BB bez podloziek tak bashring na 3placku nedas a napinak, len nieco na sposob C-guide.
Pre mna to bol urcite prinos, bashring som chcel ( kedze odleteny kamen mi vylomil zuby a ohol najvacsi prevodnik) a najtahsie prevody som pouzival len na asfalte a aj to len obcas. Ale na mojom HT si necham 3x10, chybali by mi tazke prevody, kedze casto jazdim asfalt.
http://www.ridingfeelsgood.com/suspension-linkage-kinematics-basics-anti-squat-pedal-kickback/
Popravde, ja osobne som po prechode z 44/32/22 na 36/22 nepobadal nejaku zmenu v chode pruzenia.
Inak suhlasim, tlmic a jeho nastavenie ma daleko vacsi vplyv na chod ako 3placka ci 2 placka.
No u mňa to bolo preto lebo 3placka sa dala využiť len na 4 kolečko / na kazete/ od spodu. Zvyšok už chytalo reťaz. Hlavne keď si sa zabudol. teraz mam svätý pokoj.
pre mna sa zjednodusilo radenie
95% asfaltu neradim vpredu (zaradeny len velky prevodnik)
100% v stupani neradim vpredu (zaradeny len maly prevodnik)
v rovinatom terene nemusim za cely den siahnut na predne radenie (zaradeny len velky prevodnik)
na HT mam 3 placku a musim si prehadzovat z velkej placky na strednu, ked idem cez mesto