tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
obrazok je sice pre down swing, ale neda sa to nastavit analogicky ?
pre down swing tam je obrazok hned nad, ale iba pre tah zdola (pochopil som to tak, ze ty mas lanko zhora)
Na tom type down swing je take voditko. Ale na mojom nie. Ak to lanko nebude padat tak ok ale nevyzera to spolahlivo.
Ani to LX nemoze znamenat nieco? Bral som to osobne, este som sa vratil ci to naozaj tak na byt vedene... Ja uz neviem ako mam kontrolovat popis co kupujem. Zda sa, ze budem musiet ist vylucne podla tej specky... Skoda 25 ecka v rici...
pozri podľa prevodníkov
FD-M6025-H downswing, 34-38z veľký, rozdiel max 10z
FD-M615-B topswing, 38-44z veľký, 14z rozdiel
FD-M616-B downswing, 38-44z veľký, 14z rozdiel
FD-M618-H downswing, 36-38z veľký, 14z rozdiel
Presiel som z 3x10 na 2x10 ale presmykac som zohnal namiesto povodneho top pull horny tah iba uni tah. (Typ je top swing). No vedenie lanka sa mi vidí nejake nestabilne. Ako ma byt pri uni tahu vedene lanko? Dookola popod presmykac a hore? Nebude to padat?
ja som prešiel z 3x10 na 2x10 (prevodníky 36/22) a nechal som pôvodné 3speed radenie (SLX SL-M670) aj 3 speed prešmyk (SLX FD-M671M), akurát že len prešmyk sa prestavil na doraze...
Dnes som skusil aj ten novy 2 presmyk top swing co by mal byt len zdola a nerobil problemy tak nakoniec to mozno prezijem. Lanko sa nezosmyklo ani v terene.
Vsak sa kludne pytaj tu, na to je tato tema. . Ja som prerabal 3x na 2x, Shimano XT/SLX (Trek v mojom profile). Kluky ostali povodne a velky prevodnik som nahradil bashringom, stredny som vymenil povodny 32 alebo 33 za 38 a maly 24 nechal tak. Radenie SLX som prepol z 3x na 2x a presmyk ostal ten isty. Len som upravil dorazy. Je mozne, ze aj bez prepinacieho radenia by to slo ak dobre nastavia dorazy. A este som skratil retaz, uz si presne nepamatam o kolko, tusim 2 clanky.
Ak vymenis kluky za 2x typ, budes ma vhodnejsi chainline, v mojom pripade je rozdiel minimalny (tusim 2mm) a radi to ok tak som to nechal tak. A v dnesnej dobe si treba dat pozor na spravny prevodnik, tych moznosti je ovela viac ako pred 6 rokmi.
nazdar mam jeden retro bicykel velamos lady 26 je prerobeny tak ze vzadu je viackolecko s megarangeom a do predu som dal 2 prevodnik z horskeho bicykla co som nasiel v pivnici. Ten 2 prevodnik bol povodne 3 prevodnik ale najvacsia ozubene koleso som odvrtal kedze som ho ani na horskom biku skoro nikdy nevyuzival lebo mal 46 zubov a to je dost vela. Osku som tiez musel vymenit kedze povodna bola na kliny a na kluky som potreboval 4hran. No a problem je ten ze ked mam retaz na prevodniku na najvacsom koliesku a vzadu tiez tak pri slapani mi na prednom prevodniku skoci retaz na to mensie koliesko skoro vzdy. Myslite ze je vytahana retaz alebo prevodnik daleko od ramu bicykla a mal by som to riesit kratsou oskou? diky za tipy
Zdravím vás. Som majiteľom horského bicykla ctm rascal 1 z roku 2017, Momentálne je osadený origo komponentmi od výroby. Chcel by som ho upraviť, hlavne čo sa radenia týka. Teraz tam sú 3x9 prevody. chcel by som prejsť na 2x10, alebo 2x11. Vedeli by ste mi poradiť ohľadom komponentov, čo zakúpiť, vymeniť, príp. aj nejaké priame odkazy na konkrétne komponenty, aby to pasovalo na tento konkrétny bicykel.
No tak som si trosku rypol, lebo dava mi zmysel mat bud oldskul 3*9 alebo dnesne 1x1[1-2], ale prechod z 3*9 na 2*nieco? Asi neviem z pamate vydolovat vyhodu 2*nieco, pomoz mi, existuje ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
manual tu - strana 33
obrazok je sice pre down swing, ale neda sa to nastavit analogicky ?
pre down swing tam je obrazok hned nad, ale iba pre tah zdola (pochopil som to tak, ze ty mas lanko zhora)
Na tom type down swing je take voditko. Ale na mojom nie. Ak to lanko nebude padat tak ok ale nevyzera to spolahlivo.
https://productinfo.shimano.com/download?path=pdfs/archive/2019-2020_Specifications_v034_en.pdf
strana 50
je FD-M618-L
TOP swing, Down-Pull exclusive
takže asi zlý popis v eshope
FD-M6025-H downswing, 34-38z veľký, rozdiel max 10z
FD-M615-B topswing, 38-44z veľký, 14z rozdiel
FD-M616-B downswing, 38-44z veľký, 14z rozdiel
FD-M618-H downswing, 36-38z veľký, 14z rozdiel
ja som prešiel z 3x10 na 2x10 (prevodníky 36/22) a nechal som pôvodné 3speed radenie (SLX SL-M670) aj 3 speed prešmyk (SLX FD-M671M), akurát že len prešmyk sa prestavil na doraze...
ja to tak mám už rok a pol a funguje to úplne rovnako ako 2 speed... nemám pocit že by to nefungovalo poriadne...
Ak vymenis kluky za 2x typ, budes ma vhodnejsi chainline, v mojom pripade je rozdiel minimalny (tusim 2mm) a radi to ok tak som to nechal tak. A v dnesnej dobe si treba dat pozor na spravny prevodnik, tych moznosti je ovela viac ako pred 6 rokmi.
Tak sa to ani nemoze jazdit.
Preto ti to zoskakuje.
Ďakujem za informácie.
resp aku odpoved ocakavas ?
peterj111 - pomohol by rozpocet ...