Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
volodaj sa pytal "naco ?" a henry33 napisal "asi"
to nie je odpoved (ta by v tomto fore mala mat aspon ake-take odovodnenie) ...
One ring to rule them all
Ja som prechádzal z 3x9 na 1x9 (30-11/34) a reťaz som nechal pôvodnú, radí to úplne v pohode
One ring to rule them all
8spd reťaz je širšia, aby si nebol prekvapkaný, ak je ten prevodní 10spd
pravdepodobne je 9-11sp, ale ako by to mohlo interferovat so sirkou retaze? na 8sp tazko zozeniem dedicated jednoprevodnik
vnútorná šírka 8spd, 9spd a 10spd reťaze by vraj mala byť rovnaká...
Vychádzam len z poznatkov, ktoré boli riešené na českom bike-fore, možno to bude fungovať dobre,
na u bratov čechov sa pár ľudí sťažovalo na to, že im 8/9 spd reťaz padala z 10/11 spd NW prevodníka.
Vonkajšia šírka 8 spd reťaze je určite väčšia ako u 10/11 spd, vnútornú sa mi nechce ísť premeriavať na svojich bikoch. Myslím, že šírka prevodníka sa bude líšiť aj naprieč rôznymi výrobcami. Pokiaľ u prevodníka bude uvedené, že je určený na 9 spd, tak by nemal byť problém použiť ho na 8 spd, šírka zubov klas. prevodníkov je tam rovnaká
Nad tym som uvazoval, prinajhorsom kupim 9sp retaz. Ake problemy si mal s 8sp, padala ti retaz? Mal si aj nejake voditko ci napinak? Inak pri rovnakom materiale by 8sp mala vydrzat dlhsie kedze je mohutnejsia.
na u bratov čechov sa pár ľudí sťažovalo na to, že im 8/9 spd reťaz padala z 10/11 spd NW prevodníka.
Vonkajšia šírka 8 spd reťaze je určite väčšia ako u 10/11 spd, vnútornú sa mi nechce ísť premeriavať na svojich bikoch. Myslím, že šírka prevodníka sa bude líšiť aj naprieč rôznymi výrobcami. Pokiaľ u prevodníka bude uvedené, že je určený na 9 spd, tak by nemal byť problém použiť ho na 8 spd, šírka zubov klas. prevodníkov je tam rovnaká
Ale bratia češi akosi zabudli, že proti padaniu najlepšie funguje aj príslušná prehadzovačka s brzdou. Nemyslím, že by sa na 8/9spd vyrábali prehadzovačky s brzdou.