Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
WolfTooth robi na upravu retazovej linky direct mount kluk nieco taketo : http://www.wolftoothcomponents.com/collections/chainrings/products/camo-direct-mount-spider-for-raceface-cinch
Zaujimalo by ma ako to funguje. Musol by so meniť prevodník?
Robím konverziu 3x9 na 1x10. Vymenil som stredové zloženie za Shimano, vymenil kľuky za SH XTR, nechal iba stredný prevodník AB Oval 32z (linka presne 49mm). Vzadu koleso Mavic SLR s kazetou SUNRACE 11-42z. Nová prehazka SRAM GX 10sp stredné ramienko, nové radenie s novým lankom SRAM X9, nová reťaz Shimano 10sp CN-HG95 s rýchlospojkou.
Došteloval som B-skrutku, nastavil dorazy na prehazke, prehadzuje pekne akurát na spodných 2 pastorkoch je problém.
Problém: na spodných 2 pastorkoch šúcha reťaz o vyšší pastorok.
Teda na 9.pastorku šúcha o ôsmy pastorok, pri krútení pedálov dozadu miestami až zastavuje ako keby chcela vyskočiť vyššie.
Pôvodne som myslel, že je to chyba reťazovej linky. Prehodil som podložky na stredovom, dokonca som linku dal až na 54mm, ale robí to stále. Reťaz nie je smerová, aj keď majú na obale nakreslené, že znakmi HG smerom od bajku, tak som ju aj tak dal. Skracoval som reťaz asi 3x, kým som našiel správnu dlžku, ale stále to šúchanie zostalo. Neviem či to je nejaká nekompatibilita reťaz vs Sunrace kazeta? Na svojom bajku mám XT kazetu s SRAM 9 2.1 a tá istá reťaz, rovnaká linka, tiež AB Oval a tam mi nič nerobí....
Setup:
- rám Ghost Miss 2000, domček 68mm (pôvodne osadené ISIS stred + Acera 3x9)
- stredové zloženie SH Saint 68/73 - nastavené na 1 podložka na vonkajšej, 2 podložky na vnútornej strane pri kľukách, linka na prevodník cca 49-50mm
- prevodník AbsoluteBlack Oval 32z
- kľuky Shimano XTR m970
- kazeta Sunrace MS3 11-42z
- reťaz Shimano 10sp CN-HG95
- prehazka Sram GX 10sp
- radenie Sram X9 10sp
Niekto nejakú radu?
edit: doplnené radenie
Asi večer vyskúšam vymeniť prehazku za moju X9 Type 2.1.
Dočítal som sa, že na "backpedalling issue" pri týchto EX kazetách na 1x10sp pomáha 11sp reťaz SRAM PC-X1 (http://forums.mtbr.com/drivetrain-shifters-derailleurs-cranks/sunrace-cassette-wide-range-962391-15.html), tak to bude ešte druhá skúška.
Pre info z hore spomínaného linku:
I'm very satisfied with the current setup and will leave it as is. Crisp shifting up and down; even under load. Chain does fall from the 42T if I pedal backwards for about a full revolution; no biggie for my riding style.
SRAM GX 10speed shifter
SRAM GX 10speed medium cage rd
SRAM PC-X1 11speed chain
SunRace 11-42 MX8
Absolute Black oval 32T chainring
kedze ti to robi medzi 8. a 9. pastorkom - na 10. je vsetko ok?
este taka blba otazka, ze ci mas naozaj na 100% 10spd GX (mozes kupit jedno ale dodaju druhe...) lebo 11spd GX pouziva iny tah lanka
-6% Shimano SLX RD-M7000 prehadzovačka, 11-kolo, dlhé ramienko (GS), Shadow+
47,99 € -6%
MOC 91,99 €-12% Shimano SLX SM-CRM70 prevodník, 1x11
od 15 € -12%
MOC 43,99 €Shimano XT SL-M8000-R radenie, pravé, 11-rýchl., I-spec B
67,99 €
MOC 79,99 €SRAM XX1 XG-1199 kazeta, 11sp., 10-42z.
394 €
MOC 492 €11sp retaz mas?
A preco prehadzovacku SLX a nie XT? (je tam rozdiel 7 eur a tato otazka je len zo zvedanosti - nic viac a nic menej)
Díky všetkým za nápady a rady. ice29, zbo: lanko je v pohode a je to exact actuation, čiže 10sp. Robilo to aj na 9, aj na 8.pastorku (to kríženie).