Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
-6% SRAM X01 Eagle DUB Boost Carbon kľuky, 175 mm, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
479 €
-6%
MOC 639 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
savings SRAM SX Eagle Boost Power Spline kľuky, 1x12, 32T
od 59,99 €
savings
MOC 88,99 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
-7% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
25,99 €
-7%
MOC 33,99 €
Tieto kluky sa spravaju nejako uplne divne - dal som tam 117mm stred ktory som vyhrabal v nejakej Suntour dokumentacii a pravy pedal je o 3cm viac vonku ako lavy, ale chain line je fajn a aj Q faktor je nejakych 165mm . Takze uz mam kupeny druhy. kratsi, variabelnejsi a lahsi stred a idem to nejako vymysliet, aby sa s tym dalo jazdit. prevodnik ale tym padom pojde na miesto velkej pily a nie strednej.
A bude to zlozene: kluky + prevodnik + podlozky + bashguard.
Koľko článkov je ideál, pri 11-46z a 32z prevodníku?
Reťaz skráť podľa toho ako mám ja na fotkách v profile alebo v tejto téme (modrý trek superfly)
Pritiahnutie spojky na prehadzovačke len obmedzí padanie reťaze z prevodníka.
Skontroluj si pre istotu či máš dobre nastavené dorazy a B-skrutku.
Vcera som meral ret. linku mam teraz 47mm. Skusal som aj so 45mm a tam mi retaz pri pedalovani dozadu padala iba s posledneho 46koveho pastorka aj to uz bolo lepsie. Zaujimave ze to nepada na kazdom zube ale iba na niektorych (tam kde je nabeh a zub je hrubsi). Pri 11 to trochu viac drhlo, ale nic tragicke. Asi teda posuniem az na 45mm a budem testovat v terene.
To skratenie retaze mi pomoze pri najmensich pastorkoch ale pri 46ke bude retaz este viac napnuta ako teraz!
Nastavenie mam myslim dobre ale este sa s tym pohram.
Mna tak trochu zarazilo ze v podstate najnovsi trend a moderny system 1x11 nie je tak vyladeny aby behal na kazdom biku. Asi v tom hra dost aj geometria a dlzka zadnej stavby. Kde by asi nejaky ten + centimeter pomohol.
Je toto padanie aj s XT kazetou 11-46? Ma niekto skusenosti?
Je to len o tom, ako to nastavíš, osobne by som volil asi servis, pokiaľ je to pre teba moc zložité.
Ad 1: Čím kratšia stavba, tým väčšie kríženie
Ad 2: Čím menší prevodník, tým je lepšia kratšia reťazová linka
To skratenie retaze mi pomoze pri najmensich pastorkoch ale pri 46ke bude retaz este viac napnuta ako teraz!
Nastavenie mam myslim dobre ale este sa s tym pohram.
Mna tak trochu zarazilo ze v podstate najnovsi trend a moderny system 1x11 nie je tak vyladeny aby behal na kazdom biku. Asi v tom hra dost aj geometria a dlzka zadnej stavby. Kde by asi nejaky ten + centimeter pomohol.
Je toto padanie aj s XT kazetou 11-46? Ma niekto skusenosti?
Ano tento jav bol pozorovany aj na XT kazetach.
Ako pozeram tak 425mm.
https://youtu.be/H6bvQha4FPk
Je mozne ze padanie retaze z 46 pastorku je sposobene retazou? Neskusal niekto?
Riešil som to tu: post1176800.html#p1176800
Zas 25Eur naviac ........... no nic sa neda robit.
Super. Skus prezistit co tam ma nech mozeme porovnat. Ja budem mat snad Piatok novu retaz tak mozem dat skusenosti.
ešte doplním-Decree má 430 mm zadnú stavbu