mal som 24/38 a 11-36 na 26" a teraz takú istú kazetu a 24/36 na 29" a v pohode, po ceste sa dá tak 40 km/h, ta spomínaná 50 tka sa mi už zdá dosť, možno na chvíľu áno , 40 v pohode aj dlhšie
a naco ti je po ceste krutit 50ku, ved z kopca sa vezieš a po rovine aj tak 40 neutiahneš, aked sa idem voziť po cestach neberiem tlstu hupačku do lesa predsa
No ako kedy ja teda 50 km/h určite nejazdím, ako spomínal lunochod, ale tých 35-40 v pohode, to nikto nejazdíte na trail bikoch, prípadne aj endurách asfaltové presuny? To ako vážne všade chodíte autami, prípadne vlakom? Toto sa mi moc nezdá , síce asfalt a zvlášť na mtb moc neobľubujem, no všade sa mi autom chodiť nechce
no nemyslím, ale tak moc asfalt nemusím, takže si väčšinou dupnem aby som to mal čo najskôr za sebou, teda väčšinou keď idem domov, na 26 " s 38 pílou sme jazdili s kamošom po rovine tak 40, ale tak samozrejme nie stále, keď sa nám chcelo, ale dobre to ubiehalo
pri prevode 2x10 som mal 38/24 a 11-36 a stacilo to dolu kopcom cez 50km/h rovina cez 40km/h , teraz mam 1x11 30 a 11-42 a rychlost sa da uslapat cez 40 km/h na rovine . takze postacujuce 2x10 na tych par km na ceste a nevyuzival som max rychlost , priemerka 25 staci
Zdravím vás páni bikeri.
V zime chcem prejsť z 3x9 na 2x10 sp. systém a mám pár otázočiek do pléna:
1. Aký rozsah zubov na kazete 12 - 34? alebo šalter XT RD M 786 10sp zvládne aj viac zúbkov na največšiom pastorku? 36? Ramienko je dlhé SGS
2. Kľuky mám 11 sp XT FC m8000 26-36 bude to hladko spolupracovať s 10 reťazou? Nebudem šramotiť ? Radiť by to malo v pohode.
Ako pise scarinko volil by som kazetu 11-36,a prevodniky 24-38.Takto som to mal aj ja a v porovnani s 3x9 mi ziadny prevod nechybal.Ten salter to pobere v pohode.
Ale aj s tymi klukami co mas sa bude dat.
kazatu zvladne aj do 40z ja jazdím kazetu XTR 11-36 a vpredu mám 36/22 ale v pohode možeš 38/24 či 26.. radiť by to malo hladko bez problemov
dokonca ja stredne ramienko bezproblemu pobere 36ku kazetu.
ale ty to bueš mať na 26ke ja to mám na 29ne
Preco nechces 11sp ? Prehazka 10sp to zvladne , kazeta 11-40 a dopredu 26-38 .. 24-38 je nanic, pretoze 38tka vpredu s tou kazetou je v terene zle pouzitelna v kopcoch a budes presmykovat vpredu az budes mat modry palec . Este lepsie je 28-38, event. 28-40
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V zime chcem prejsť z 3x9 na 2x10 sp. systém a mám pár otázočiek do pléna:
1. Aký rozsah zubov na kazete 12 - 34? alebo šalter XT RD M 786 10sp zvládne aj viac zúbkov na največšiom pastorku? 36? Ramienko je dlhé SGS
2. Kľuky mám 11 sp XT FC m8000 26-36 bude to hladko spolupracovať s 10 reťazou? Nebudem šramotiť ? Radiť by to malo v pohode.
Ale aj s tymi klukami co mas sa bude dat.
dokonca ja stredne ramienko bezproblemu pobere 36ku kazetu.
ale ty to bueš mať na 26ke ja to mám na 29ne
Asi pôjdem do kazety SLX 12-36.
To by som mal v kopcoch ušliapať
S 24x36 usliapem aj ja skoro vsetko tak ty musis urcite viac
No ale aj Lubik je už od včera večera 2x10 no u neho je to 42-28 x 11-36
tu foto: