Mam problem s prehadzovaním na zadnej kazete. Reťaz je takmer vždy na ľahsom prevode, ako mi ukazuje radenie na ridoch. Keď preradím na na ridoch na najľahší prevod, prehadzovačka sa snaží preradit retaz este vyssie a reťaz sa šúcha o kryt. Niekedy počas jazdy to samo prehadzuje medzi dvoma prevodmi...
Začalo to robiť dnes, keď som sa vracal z Kojšovky, isiel som síce trochu "agresívnejsie", ale aj tak nechápem...
ak ti to zacalo robit bez tvojho zasahu, tak skus pozriet vsetky konce boudenou ci su na svojom mieste... ak su a nie si schopny si nastavit prehadzovacku sam, šup s tym do servisu...
@Martinux: bacha bowden je ta "hadicka" v ktorej ide lanko.
@yellowzelo: Ako uz bolo povedane, pokontroluj ci vsetky bowdeny sedia vo svojich drazkach ako maju a pozri si nemas povoleny srob co drzi lanko na prehadzovacke. Ja som mal pred nedavnom dost velke problemy, nieco podobne ako ty, sa mi nedala nastavit prehadzovacka, skoro furt to rapcalo a neprehadzovalo ako malo. Myslim ze pomohlo namazat lanko tam, kde vychadza z posledneho bowdenu ku ramienku prehadzovacky. Jednoducho to tam drhlo o ten otvor. Inak mozes este kvapnut oleja do kazdeho bowdenu, nech idu lanka lahsie.
heeeeej chalani a co tak zacat najprv od toho najzakladnejsieho-jemne doladovanie na packe radenia,je tam vyvod bowdenu(kabla) a ten je spojeny s packami plastovou skrutkou,ktora sa da otacat,poskusaj par krat do jednej strany,uvidis do ktorej stranu to pojde ak do opacnej tak logicky napak...malo by to sadnut,ak nie tak v servise ti doladia sceluprehazku
Mam problem s prehadzovaním na zadnej kazete. Reťaz je takmer vždy na ľahsom prevode, ako mi ukazuje radenie na ridoch. Keď preradím na na ridoch na najľahší prevod, prehadzovačka sa snaží preradit retaz este vyssie a reťaz sa šúcha o kryt. Niekedy počas jazdy to samo prehadzuje medzi dvoma prevodmi...
Začalo to robiť dnes, keď som sa vracal z Kojšovky, isiel som síce trochu "agresívnejsie", ale aj tak nechápem...
ak mysli kryt medzi kazetou a samotnym kolesom,tak prec s nim,ale treba to doladit a to by som najskor skusal tym jemnym doladenim,vacsinou to zaberie.Ja mam zas taky problem,ze mam tu srubu na jemne doladovanie dost odmontovanu a ked sme sa s kolegom skusali dosrubovat a naladit srubami na prehazke,teda nastavit,tak akoby tam chybal jeden "klik",proste sa to nedalo naladit,muselo to ostat v tej dost vymontovanej polohe na radeni,co sa mi nepaci...
po 1. je to neesteticke, po 2. (ked som tu somarinu tam este mal) preco mi zadne koleso vydavalo take pukanie, skoro ako keby to bol rafik, a ked to slo prec, pukanie zazracne prestalo, dalej po 3. je to skvely zachytavac spiny, prachu a pochopitelne sa potom tazsie cisti x(6,8,9)-koliecko
stacia tieto dovody preco to dat prec, ci este by si chcel
ked som bol maly a dostal favorita s tym krytom, tak som sa chcel podobat cyklistom a ti to tam nemali, sice ma to stalo nervy a zopar guliciek zo stvorkolecka, ale dostavila sa spokojnost
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.ambike.com/view.php?cisloclanku=2004111713
http://www.ambike.com/view.php?cisloclanku=2004111712
@yellowzelo: Ako uz bolo povedane, pokontroluj ci vsetky bowdeny sedia vo svojich drazkach ako maju a pozri si nemas povoleny srob co drzi lanko na prehadzovacke. Ja som mal pred nedavnom dost velke problemy, nieco podobne ako ty, sa mi nedala nastavit prehadzovacka, skoro furt to rapcalo a neprehadzovalo ako malo. Myslim ze pomohlo namazat lanko tam, kde vychadza z posledneho bowdenu ku ramienku prehadzovacky. Jednoducho to tam drhlo o ten otvor. Inak mozes este kvapnut oleja do kazdeho bowdenu, nech idu lanka lahsie.
aky kryt?
Dá sa to nejako spraviť? Vďaka.
zeby ho trochu uvolnit na prehazke?
Inač preco si myslite, že mam dať dolu ten plastovy kryt?
stacia tieto dovody preco to dat prec, ci este by si chcel
No celkom stačia,